AfterDawn logo

Senaatti ehdottaa vankeusrangaistuksia P2P-piraateille

Jari Ketola Jari Ketola
13 kommenttia

Yhdysvaltain senaatin käsiteltäväksi tuotu lakialoite mahdollistaisi toteutuessaan vankeustuomiot elokuvia ja musiikkia P2P-verkoissa jakaville henkilöille. Maksimissaan viiden vuoden vankeustuomio voitaisiin tuomita, mikäli levitettyä elokuvaa tai musiikkia ei olla vielä julkistettu.

Senaattori Dianne Feinsteinin (demokraatti, Kalifornia) ja John Cornynin (republikaani, Texas) laatima lakialoite koskee nimenomaan elokuvia ja musiikkia, joita ei vielä esitetä elokuvateattereissa tai jota ei ole saatavilla kaupan hyllyiltä, mutta joita levitetään muodossa tai toisessa Internetissä. Tällaisissa tapauksissa viihdeteollisuuden tappiot ovat suurimmat, sillä potentiaaliset asiakkaat saattavat tyytyä ensimmäiseen käsiinsäsaamaansa versioon, eivätkä enää olekaan halukkaita maksamaan CD-levyn tai elokuvalipun hintaa.

Viiden vuoden vankeustuomio voitaisiin tuomita jo ensikertalaiselle. Lisäksi tuomittu joutuisi maksamaan asiaankuuluvat rahalliset korvaukset.

Lähde:
AVN Online

13 KOMMENTTIA

chopper1/13

Onneks se jenkkilä ei oo ihan heti näillä kulmilla ^_^

Rattus2/13

Aika hurjalta kuulostaa. Suomessa ensikertalainen pääsee tapostakin helpommalla.

ArvoPahvi3/13


Sick.

heappi4/13

Kaikkea sitä lobbauksella saakin aikaan...

Dejavoo5/13

Voihan sitä aina yrittää...sillä sellaiseksi se kuitenkin jää!!

Adder_786/13

Suomeen kanssa sama laki... :)

pupujussi7/13

joo..vähintäin elinkautinen niille..:)

Morgoth8/13

Onneks ei koske meitä jotka emme wareta.

pelles9/13

ai ketkä ei wareta... =) =)

Cassopi10/13

Kylläpä rupeis vankilat täyttymään, jos tuollainen laki tulisi voimaan.

parazitez11/13

FUD:tä lisää... Muutama tuomio ei paljon waretusta lopeta... Korkeintaan tekee P2P täysin anonyymeiksi ja siitähän hallitus varmaan tykkäisi, kun mitä tahansa saisi levittää ilman, että voi joutua mistään mihinkään "vastuuseen". :D Nooh joten f*ck you FBI.

DasBoot12/13

Voi helvetti nyt on SuPo ovella. Mitä teen??

mcmauu13/13

avaa ovi ja myy niille parit hyvälaatuset leffat ja musa cd:t ja pyydä niitä mainostaa kavereillee et ainakin kolmanneksella saa täältä mitä kaupasta,ja sitten vielä siitä maasta joka tekee ristiretkeä jonka eu maksaa...f.u! u.s.a=uskomattomia sählääjiä merikan pyllysvalloista!!!en taatusti osta enää yhtään jenkki tuotetta,war.ETAN kaiken siltä posselta..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT