AfterDawn logo

Pioneer julkisti 8X DVD-polttavan

Jari Ketola Jari Ketola
7 kommenttia

Pioneer Electronics on julkistanut DVR-A07 CD/DVD-aseman, joka tukee CD-formaattien lisäksi sekä DVD-R että DVD+R -formaatteja. Asema pystyy kirjoittamaan molempia DVD-formaatteja 8x nopeudella. Kyseessä on ensimmäinen asema, joka tukee täyttä 8x nopeutta molemmilla levytyypeillä.

DVD-RW ja DVD+RW levyjä asema kirjoittaa 4x nopeudella, ja CD-R ja CD-RW levyjä 24x nopeudella. Tukemalla molempia DVD-formaatteja Pioneer jättää levytyypin valinnan kuluttajan päätettäväksi.

Lähde:
Pioneerin lehdistötiedote

7 KOMMENTTIA

Adder_781/7

Vihdoinkin :o)

Pehmis2/7

Haluu tollasen. ;)

heappi3/7

Pitääköhän ton polttomediankin olla jotain erikoislaatua, vai osaako Pioneer käräyttää esim. 4x levylle 8x nopeutta?

Adder_784/7

Paha sanoa kun asemakin tulee vasta ens vuoden puolella ulos :o)

dRD5/7

Median pitää luonnollisesti olla 8x -mediaa, DVD-puolella CD-puolen "ylimalkaisuus" ei toimi, asema ei ala edes polttamaan nopeammalla kuin mitä levy on speksattu (ellei sitten ole hackatty firmware, mutta sillä saa tunnetusti vain paljon mukinalusia).

A07:n ikävä puoli on se ns. variablepoltto eli tuo 8x nopeus tulee vasta reunalla, keskinopeudeksi tulee jotain ~6.5 - 7.2x. Mutta on sekin tietty reilusti alle 10min vajaalle neljälle ja puolelle gigatavulle :-)

mika6/7

mites toi nopeus sit mahtaa sopia esim. leffoille, peleille? Onks tosta ny nii hyötyy poltella niitä tolla nopeudella?
leffat ja pelit kantsii polttaa mun mielest mahd. alhaisella nopeudella ettei ne pikselöidy(leffat) ja että pyörii nykimättä ja toimii varmasti.
Datan polttoonhan se sopii hyvin. Kommentteja?

joukka677/7

mitähän toikin hauskuus maksaa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT