AfterDawn logo

Microsoft julkaisi Windows XP Media Center 2004:n

Jari Ketola Jari Ketola
9 kommenttia

Microsoft jatkaa yrityksiään valloittaa kuluttajien olohuoneet. Yhtiö on julkistanut uuden version kotiteatteri-PC -käyttöjärjestelmästään -- Windows XP Media Center Edition 2004:n.

Tähän mennessä Microsoft ei ole onnistunut valloituksessaan. Uusi versio tuo mukanaan ominaisuuksia, kuten CD-levyjen rippaamisen, joustavammat streamausominaisuudet sekä mahdollisuuden tulostaa valokuvia pelkästään kaukosäätimellä ohjaamalla. Näiden ominaisuuksien toivotaan vakuuttavan ihmiset olohuoneen mediakeskuksen tarpeellisuudesta ja toimivuudesta.

Niin sanottujen kotiteatteri-PC:den (HTPC) suosio on tasaisessa kasvussa, ja etenkin alan harrastajat ovat rakennelleet HTPC-koneita. Microsoftin harmiksi käyttäjät valitsevat kuitenkin koneidensa käyttöjärjestelmäksi joko Linuxin tai perinteisen Windows-version.

Todennäköisin syy Media Centerin kehnohkoon menestykseen on ollut korkea hinta. Microsoft on kuitenkin saanut mukaan uusia valmistajia, kuten Sonyn ja Dellin, jonka lisäksi halvimpien Media Center -laitteiden hinnat on saatu painettua alle tuhannen dollarin.


Lähde:
News.com

Lue myös:
Digiboksi-PC

9 KOMMENTTIA

Cassopi1/9

Sitä nyt muutenkin käyttää microsoftin tuotteita niin vähän kuin mahdollista, joten en menisi mitään tuollaista ostamaan. Ainoa microsoftin tuote jota tälläkin hetkellä aktiivisesti käytän on vain tämä käyttöjärjestelmä.

TWB2/9

Ja onkos se maksettu?

Cassopi3/9

No en myönnä enkä kiellä ;).

juppe224/9

Quote:
Sitä nyt muutenkin käyttää microsoftin tuotteita niin vähän kuin mahdollista, joten en menisi mitään tuollaista ostamaan. Ainoa microsoftin tuote jota tälläkin hetkellä aktiivisesti käytän on vain tämä käyttöjärjestelmä.
Kuullostaapas oudolta...et halua käyttää microsoftin tuotteita ja kuitenkin käytät...??

EDIT: piti vielä kysyä mitä muita tuotteita käytät kun Mä$äN??

icedaemon5/9

onkohan tossa media keskuksessa paljon BSOD ?

Agent_0076/9

Kyllä noi media centerit vakaita on.
Tosin hiukan hintavia vielä toistaiseksi kun vertaa esim DVD+tivo systeemeihin tai jos itse viittii kyhätä tollasen boksin.

Cassopi7/9

No siis jos nyt haluaa koneeseen suurimman osan ohjelmistoista, täytyy käyttää windowsia. Olen kyllä harkinnut linuxiin siirtymistä mutta en sitä toistaiseksi ole tehnyt.

Suunnitteilla olisi uuden kovalevyn oston myötä asentaa aluksi linux windowsin rinnalle.

jouni_18/9

heip immeiset mistä helkutista mä löydän tekstityksen noihin dvdv- rippeihim. en mie sitä tartte mutku penskat...??

jone47119/9

Hommaa dvd-poltin ja 321 studion dvdxpress niin se mysöö 5.5 gigasta lähelle 9 gigaa (kaupan dvd-leffat) tavalliselle 4.7gigan levylle valikoineen päivineen.Laatu ei kärsi,sitten leffan saa kansioksi levyltä työpöydälle ja sen voi siirtää WinDVDrecorderiin kuin mp3:s biisin winamppiin ja katsella pois,eli RW levyt kelpaa.. Tv out ja ISO kovalevy mannaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT