AfterDawn logo

Pioneer ilmoitti myyneensä 5 miljoonaa DVD-polttavaa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
8 kommenttia

Pioneer ilmoitti tällä viikolla toimittaneensa viidennen miljoonannen polttavan DVD-asemansa. Luku sisältää ainoastaan PC-asemat eikä siis laske mukaan mm. Japanissa supersuosittuja "DVD-videoita".

Yhtiö on toistaiseksi pysynyt DVD-R -formaatin vankimpana tukijana ja on aivan viime aikoihin asti kieltäytynyt ns. moniformaattiasemien mukaanotosta valikoimiinsa, mutta hiljattain yhtiö on pyörtänyt puheensa ja julkaissut Pioneer A06:n tänä kesänä, joka tukee jo myös ns. "plussaformaatteja" ja on ilmoittanut seuraavan sisäisen asemamallinsa eli Pioneer A07:n olevan myös moniformaattiasema. A07 tullee myyntiin joulumarkkinoille ainakin Yhdysvalloissa ja Japanissa ja tulee tukemaan todennäköisesti ensimmäisenä asemana markkinoilla 8x -polttoa DVD-R -levyille (eli DVD-R -levyn poltto kestää hieman alle 8 minuuttia 8x -nopeudella).

Yhtiön panostus nimenomaan DVD-R/RW -formaattiin on myös kannattanut siinä mielessä, että Santa Clara Consulting Groupin arvion mukaan DVD-R -formaatti pitää nyt hallussaan noin 55% tallettavien DVD-levyjen markkinoista, jättäen loppuosan neljän muun formaatin eli DVD+R:n, DVD+RW:n, DVD-RW:n ja DVD-RAMin jaettavaksi.


Lähde: Yahoo! Finance

8 KOMMENTTIA

Kapula1/8

5 Milliä on paljon.

jylppy852/8

Onhan se... ja se raha mitä siitä syntyy.. mutta on tuo 55%kin sitten niin saamarin suurta. Pitäisi vain pintansa eikä mitään multi drive asemia.

Pelssi3/8

Paljon on joo. Ja vaan yhelle valmistajalle ja yhelle formaatille. Mitähän ne sitte keksii ku tekijänoikeushemmot on naulannu kaikki? Kun nuo CD:t ja DVD:tkin ovat kuolemassa (heh). Riittääkö tyhjien aihioiden poltto ylläpitämään moista rahan tuloa? Paljonkohan noita asemia yleensä myydään vuodessa kaiken kaikkiaan? Montakohan lukevaa ne on myyny? 0?

Juular4/8

CD:t ja DVD:t kuolemassa? Tuskin ihan lyhyen ajan sisällä kun ei korvaaviakaan formaatteja ole pahemmin näkynyt. Ja jos tarkoitat että esim musiikki myydään jatkossa vain netin kautta niin se ei tule tappamaan CD myyntiä. Tämä on toki vain minun mielipiteeni..
Itse ainakin kierrän mp3 formaatin kaukaa kun aletaan puhumaan musiikin kuuntelusta. Tosin käytän niitä itsekkin näytekappaleiden kuuntelemiseen netistä ennen albumin ostoa.
DVD:ssä pätee sama, divx formaattiin kun lienee hankala tunkea esim Dolby Digital EX ja DTS ES ääniraitaa joista saisi katselun aikana valita kumpaa käyttää, ja se kuvanlaatukin on DVD formaatissa parempi.
Mutta nämä olivat vain minun kommenttini... :)

Pelssi5/8

Viittaan vain: http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/4432.cfm .-artikkeliin!
Ei varmaankaan tapa, mutta "kuristaa" kylläkin. Kysyinkin, "...mitä ne sitten keksii...". Eli, meinasin vaan että, jos noi kuolee pois, niin eihän "Teollisuuden", tarvitse välittää (tallennus- )mediasta, jos sisältö jaetaan verkon kautta? . Niin, että, riittääkö "rippaajien" ns. "harrastus" ylläpitämään tyhjien medioiden- ja polttavien laitteiden myyntiä otsikon hehkuttamiin ilo-uutisiin? ...Öö, tarkoitan kuinka kauan? = Mitä laitteiden vamistajat keksivät tekijänoikeushemmojen vaivaksi kun he (=laitteiden-, medioiden- valmitajat)eivät enää käärikään otsikon kertomia, "Viiden miljoonan myydyn laitteen voittoja"?...juhakosk... kerro se!

Toivon vaan että, iso-"taho" saisi vastaansa kaltaisensa vastujan..., eli SEN TODELLISEN KULUTTAJAN!....LIITTOUTUKAA JA PUOLUSTAKAA OIKEUKSIANNE...KULUTTAJANA!!!
...DD-EX, DTS-EX... Joo-o, (heh heh... (se on onneksi vain sinun mielipide!!)) Esim uusin bondi... ja imuroitu versio - nimenomaan - on jo koodattu noilla 6.1 äänillä! Eli, jos sulla ei oo fyrkkaa pitämään laitteistoasi ajan tasalla... niin, pliis ÄLÄ VIITSI PUHUA PAREMPAA TIETOA VASTAAN: Okei?

Pelssi6/8

...ja pieni täsmennys yo. viestiini ( vain siis "juhakosk":lle). Kun tuolla DivX, XviD:llä pakataan vain se kuva (=video). Lienee lähinnä jonkun muun päänvaiva (...ja ajan-kysymys) kun se on muidenkin, (...siis ääniraidan koodajien) hallussa... tuo pakkaus metodi, ...tuolle 6/7/8.1 äänelle.
Vai?

Juular7/8

Juuh, tuota samaista artikkelia muistelin mistä tuon linkinkin laitoit. Voi olla että se netti-myynti laskee cd myyntiä mutta ei kyllä tapa sitä. On paljon muitakin ihmisiä jotka eivät huoli musiikkia pakatussa formaatissa kun kerran pakkaamaton vaihtoehtokin on saatavilla. Ja pakkaamatonta on veemäinen lähteä verkon yli siirtämään suuren koon vuoksi, Kaikilla kun ei ole nettiyhteyttä joka siitää 1mb/s. Leffoissa pätee sama, vaikka onhan se dvd:kin pakattua tavaraa.. kuitenkin vähemmän pakattua kun nuo divx pätkät.

Myönnän ettei mulla ole noistä divx/xvid formaateista liiemmälti ole kokemusta kun en tuota toimintaa harrasta. Helpompaa on mielestäni hakea kaupasta leffa dvd formaatissa kun sen samalla saa paremmalla laadulla, ainakin verrattuina niihin divx/xvid pätkiin mitä olen nähnyt. Miksi yleensäkään pitää harrastaa divx kopioita, "eikö ole fyrkkaa" ostaa orginaalia ?? (ps. laitteisto on kyllä ajan tasalla =)
Noh, tarkoitukseni ei ollut aloittaa sanasotaa kenenkään kanssa, vaan vain tuoda esiin oma mielipide. Jos se on liikaa jollekkin niin se on voivoi :) Alkaa tämä juttukin jo poikkeamaan tuosta aiheesta jonkin verran..

naapuri8/8

Niin ajattelin vain, että ehkäpä MP3 kuolee kuitenkin ennen CD-levyä... Jospa lähitulevaisuudessa 100mbit+ yhtydet on arkipäivää niin mitä sitä enään pakattua musiikkia tehdä, kun voi suoraan ladata täysin pakkaamatonta musiikkia nopeasti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT