AfterDawn logo

Napster sopimukseen NMPA:n kanssa

Jari Ketola Jari Ketola

Napster ja Yhdysvaltain säveltäjiä ja musiikinjulkaisijoita edustava NMPA (National Music Publishers' Association) ovat sopineet NMPA:n Napsteria vastaan nostaman oikeuskanteen. Sopimuksessa Napster suostuu maksamaan säveltäjille 26 miljoonan dollarin kertakorvauksen lisäksi myös osan tulevasta tuotostaan eräänlaisena rojaltimaksuna.

Riidan osapuolten, eli tuomari Marilyn Patelin, kanteen nostajien sekä NMPA:n johtokunnan tulee kuitenkin hyväksyä sopimus, ennenkuin riitaa voidaan pitää sovittua. Napsterin ja NMPA:n edustajien mukaan sopimuksen vahvistaminen on kuitenkin vain muodollisuus.

Vaikka Napster ei olekaan vielä päässyt eroon levyteollisuuden sitä vastaan nostamasta kanteesta, uskoo yhtiön toimitusjohtaja Konrad Hilber Napsterin jatkavan toimintaansa vielä tämän vuoden puolella. Hän uskoo maksullisen Napsterin myös kiinnostavan käyttäjäkuntaa, vaikka tarjolla onkin myös ilmaisia vaihtoehtoja. Vähäisin tekijä ei varmastikaan ole Napsterin tunnettavuus -- Napster-nimi yhdistetään edelleen helppoon ja nopeaan musiikin hakuun verkossa.


Tiedossa ei ole vielä tuleeko Napsterin maksullinen palvelu olemaan vain yhdysvaltalaisten käytettävissä, vai tarjoavatko he palvelua myös muihin maanosiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT