AfterDawn logo

Seksilelu tartutti haittaohjelman tietokoneelle

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Tietokoneen USB-porttiin ei pitäisi kytkeä koskaan mitään sellaista, minkä syvimmästä olemuksesta ei ole lopulta täysin varma.

Redditin haittaohjelmiin keskittyvässä osiossa on käyty kiinnostavaa keskustelua tapauksesta, jossa keskustelun aloittaja oli ostanut itselleen kivijalkaliikkeestä dildon. Dildo, kuten kaikki nykyaikaiset kapistukset, latautuu USB-johdon kautta.

Jostain syystä kyseinen henkilö oli päättänyt ladata dildoonsa virtaa nimenomaan tietokoneen USB-portista, eikä esimerkiksi erillisestä pistorasiaan kytkettävästä USB-laturista.

Tämän jälkeen tietokoneen selain aukesi välittömästi ja latasi sen kummemmin lupaa kyselemättä käyttäjän tietokoneelle .zip -tiedoston tuntemattomasta lähteestä.

Tiedosto oli nimetty vahvasti aikuisviihteeseen viittaavalla tavalla, joten tiedoston myöhemmin löytyminen koneen lataushakemistosta olisi saattanut hyvinkin houkutella avaamaan kyseisen tiedoston.

Tällä kertaa onneksi väliintulon teki haittaohjelmien torjumiseen tarkoitettu MalwareBytes, joka merkitsi tiedoston vaaralliseksi ja poisti sen välittömästi tietokoneelta.


Tarina päättyi tällä kertaa onnellisesti, mutta toimii hyvänä varoituksena siitä, että tuntemattomissa USB:hen kytkettävissä laitteissa voi hyvinkin piileskellä haittaohjelmia. Kenties tunnetuin USB:n kautta levinneistä haitakkeista on Stuxnet-mato, joka saatiin sinne tänne "unohdettujen" USB-tikkujen avulla leviämään Iranin ydinreaktoreihin.

Ja seksileluja ostaville, mutta tietoturvastaan huolehtiville helpotuksen sana: tietysti tähänkin ongelmaan löytyy aiheeseen vihkiytynyt verkkosivusto. Internet of Dongs listaa tietoturvatestattuja seksileluja ja sovelluksia - ja varoittaa myös turvattomiksi tiedetyistä tuotteista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT