AfterDawn logo

Sony haastaa Go Pro -kamerat laadukkaalla ja kestävällä RX0:lla

AfterDawn AfterDawn

Sony on esitellyt IFA-messuilla uuden, kompaktin RX0-kameran. Kyseessä on neliskanttinen nk. action-kamera, joka haastaa Go Pron ja muut kaltaiset aktiviteetteihin tarkoitetut kamerat.

RX0 on RX-malliston uusin tuote ja sisältää laadukkaan 15,3 megapikselin Exmor RS -sensorin. CMOS-kennon lisäksi RX0:ssa on Zeissin kehittämä 24 millin TessarT-laajakulmaobjektiivi sekä BIONZ X -kuvaprosessori. Kameran ominaisuuksiin kuuluu veden-, iskun- ja puristuksenkestävyys.

Kuvausominaisuuksista puolestaan löytyy mm. 1/32000s suljinnopeus, 16 kuvan sekuntinopeus, 4K-videokuvaus sekä 40-kertainen hidastuskuvaus. Laitteesta löytyy HDMI-ulostulo. Kokoa laitteella on 59mm x 40.5mm x 29.8mm ja painoa 110 grammaa.

Kamera tulee myyntiin lokakuussa ja suositushinta on noin 850 euroa, joten kyseessä huomattavasti esimerkiksi Go Pro:n malleja arvokkaampi toimintakamera.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT