AfterDawn logo

Disneyn uusi konsepti: Täysin langaton olohuone

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Elokuvastudio The Walt Disneyn tutkimusorganisaatio Disney Research on esitellyt konseptia, jossa kaikki asuinhuoneessa sijaitseva elektroniikka voisi saada sähkönsä täysin langattomasti.

Langaton lataus on tehnyt älypuhelimiin tuloa jo muutaman vuoden ajan, mutta käytettyjen standardien suurin ongelma on siinä, ettei latauksen kantomatka ole kovin pitkä. Tästä syystä laitteet pitää käytännössä asettaa latausalustojen päälle latautumaan – puhelin ei lataudu jos se on esimerkiksi metrin päässä alustasta tai käyttäjän taskussa. Pitkän kantomatkan langaton lataus olisi seuraava askel tällä tekniikan osa-alueella.

Disney Research on esitellyt yhden QSCR:ksi (Quasistatic Cavity Resonance) nimetyn tekniikan, jolla laitteita voitaisiin ladata missä tahansa kohtaa huonetta. Ratkaisun ajatuksena on, että huoneesta tehdään metallihäkki, jonka keskiosassa kauparinen tanko. Virta kulkee metalliosia pitkin suuntaa vaihdellen, jolloin huoneeseen syntyy kattava dynaaminen magneettikenttä, joka pystyy tarjoamaan tarpeeksi virtaa pienelektroniikan tarpeita varten.


3 KOMMENTTIA

DeNiWar1/3

Samalla ihmisillä alkaa esiintymään erilaisia terveysongelmia ja erinäiset lobbarit, laitevalmistajat ja lääketehtaat pääsevät kilpaa todistamaan puolesta/vastaan johtuvatko lisääntyvät terveysongelmat jatkuvasta altistumisesta voimakkaille sähkökentille ihmisten eläessä niiden välittömässä läheisyydessä ja millaisia uusia diagnooseja ja lääkkeitä näihin ongelmiin saataisiin myytyä.

Lumikki2/3

Olen kyllä samaa mieltä että ihmisen altistaminen noin suurille sähkökentille ei ole hyvä ajatus.

pentsu3/3

Tässä(kin) uutisessa olisi ollut mukava mainita että Nicola Tesla keksi tuon tekniikan jo yli 100 vuotta sitten (1899). Tesla siirsi todistetusti energiaa lamppuihin ja sähkömoottoriin langattomasti 24Km:n päästä. Joidenkin väitteiden mukaan 40Km:n...

https://teslaresearch.jimdo.com/colorado-springs-lab-1899-1900/

https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_coil

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki