Tässä Suomi on edelläkävijä: Enemmän mobiililaajakaistoja kuin asukkaita
Suomalaisia voidaan kuvailla mobiilinetin käytössä edelläkävijäkansaksi, sillä Suomessa mobiilinettiliittymiä on selvästi enemmän kuin ihmisiä. World Economic Forumin tilastojen mukaan Suomi on mobiilinetin omaksumisessa selvästi edellä muita maita.
Tilastojen mukaan Suomessa on sataa henkilöä kohden 132 mobiililaajakaistaliittymää. Suomen sijoituksen taustalla on toisaalta hyvin koulutettu väestö, mutta tulosta voidaan selittää myös liittymien suhteellisen edullisella hinnoittelulla. Älypuhelimien ja tablettien lisäksi mobiililaajakaistoja käytetään mokkuloiden ansiosta myös tietokoneissa, minkä takia liittymien määrä perheessä voi helposti olla suurempi kuin perheenjäsenten määrä.
Ja voi myös olla, että Nokian ansiosta Suomeen on iskostunut voimakkaammin ajatus paikasta ja ajasta riippumattomasta tiedonsiirrosta.
Kakkossijalla on Japani, jossa sataa henkilöä kohden löytyy 116 liittymää – ero Suomeen on siis varsin iso. Suomea monilla tavoin muistuttavassa Ruotsissakin liittymien määrä on samalla mittarilla mitattuna 115 kappaletta.
World Economic Forumin tiedot perustuvat vuoden 2014 toisella neljänneksellä kerättyyn dataan. OECD-maiden joukosta löytyy seitsemän valtiota, joissa mobiilinettiliittymiä on enemmän kuin kansalaisia.
Which countries have more #mobile #internet connections than people? http://t.co/mUz8PZNAdM @OECD pic.twitter.com/e27l9a4tJ0
-- World Economic Forum (@wef) 4. elokuuta 2015
2 KOMMENTTIA
user@org (vahvistamaton)1/2
Suomessa kuluttajaliittymissä lähes automaattisesti "internet palvelu" kytkettynä, samoin täällä merkittäviä määriä IP M2M liittymiä.
Nettiytheys ei vielä tee liittymästä (mobiili)laajakaistaliittymää, uutisessa ei määritely onko se 1Mbit/s vai jokin muu.
user@org (vahvistamaton)2/2
Jos liittymään kuuluu 256kbit/s tai nopeampi, ilmeisesti liittymään kk maksuun pitää kuulua jokin datamäärä, ehkä silloin Suomen lukua pienentää liittymät joissa "laajakaista" palveluista laskutetaan vain käytetyistä pävistä.
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT