AfterDawn logo

HP:n tietokoneiden virtajohdoissa havaittu tulipalovaara – 6 miljoonaa johtoa vedetään markkinoilta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Tietokonevalmistaja Hewlett-Packardin tietokoneissa käytetyn LS-15-virtakaapelin on havaittu aiheuttavan tulipaloriskin. Yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia kuluttajia on kehotettu lopettamaan virtajohdon käyttö välittömästi.

Yhdysvalloissa kulutuselektroniikan turvallisuutta valvovan viraston mukaan markkinoilta Pohjois-Amerikan markkinoilta vedetään yhteensä noin kuusi miljoonaa vaaralliseksi todettua virtajohtoa. Viraston tietoon on tullut yhteensä 29 tapausta, joissa Kiinassa valmistetut johdot ovat joko sulaneet kokonaan tai hiiltyneet. Osassa tapauksissa on syntynyt omaisuusvahinko ja parissa tapauksessa lieviä palovammoja.

Viallisia virtajohtoja on myyty 500–1500 dollaria maksavien tuotteiden mukana aikavälillä syyskuu 2010 – kesäkuu 2012. Johtoja vedetään markkinoilta Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Tapauksen ei ole kerrottu koskettavan Euroopassa myytyjä laitteita.

4 KOMMENTTIA

Kake411/4

En oikein jaksa ymmärtää, miten noinkin yksinkertainen asia kuin virtajohto saadaan tehtyä viallisesti.

hannibal_pjv2/4

Halvalla... mahdollisimman halvalla... valitettavasti!

muppis3/4

Originally posted by Kake41:

En oikein jaksa ymmärtää, miten noinkin yksinkertainen asia kuin virtajohto saadaan tehtyä viallisesti.


Helposti. Mikään ei ole vaikeaa, kun kyseessä on kiinalaiset, niin hyvässä kuin pahassa.

Liian ohut ja huonolaatuinen johtimien eriste ja siihen lisätään verkon suurempi taajuus ja alhaisemman jännitteen takia suurempi virta niin alkaa paikat lämpiään. Tarpeeksi huono eriste, niin sen läpilyöntikestävyys on jotain olematonta ja eristeen läpi alkaa kulkemaankin virtaa joten koko johtimesta tulee lämpövastus samalla ja lämpöhän tunnetusti heikentää muovia. Ketjureaktio valmis.

R4ndom14/4

Originally posted by Kake41:

En oikein jaksa ymmärtää, miten noinkin yksinkertainen asia kuin virtajohto saadaan tehtyä viallisesti.

Tuskin tuommosen johdon valmistus montaa senttiä maksa, ja se kyllä näkyy laadussa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT