Netflix haaveilee palvelusta, joka tietää mitä haluat katsoa
Netflixin tuotejohtaja Neil Hunt paljasti Internet Week New York -tapahtumassa, että suoratoistopalvelun tavoitteena on päästä eroon nykyisestä eri perustein järjestetyistä ja "loputtomista" katseluehdotuksista. Sen tilalle visioidaan kuratoitua järjestelmää, joka tietäisi mitä käyttäjä haluaa katsella seuraavaksi.
"Sen oikean" elokuvan tai tv-sarjan jakson ehdottaminen oikeaan aikaan on Huntinkin mielestä epärealistinen tavoite. Realistisempi tavoite voisi olla ehdottaa kolme tai neljä nimikettä katseltavaksi. Joka tapauksessa Netflix ei haluaisi asiakkaidensa tuhlaavan aikaa elokuvien selailussa.
Oikeasti toimivat kohdennetut suositukset on kuitenkin erittäin vaikea ongelma ratkaistavaksi, sillä ihmisten mielenvaihtelut eivät noudata mitään tiettyä kaavaa ja kiinnostuksenkohteet voivat muuttua nopeastikin tai ne voivat perustua hyvinkin mielivaltaisiin seikkoihin. Mikäli puettava teknologia lyö itsensä läpi tulevina vuosina, saattaisi Netflixikin työ helpottua, sillä yhtiö voisi saada tietoonsa millä tuulella katselija minäkin hetkenä on.
6 KOMMENTTIA
Boss931/6
Ei vain ainakaan itselleni paljon hyötyä ole siitä, että netflix tietää, mitä haluan katsoa, kun lähes poikkeuksetta, kun haluaisin katsoa jotakin leffaa ja mietin, että onkohan sitä netflixissä, niin ei ole... Onhan Netflixissä ihan hyviä elokuvia ja laajahko valikoima näin Suomessakin, mutta eipä sieltä yleensä löydy juuri sitä, mitä haen...
Lumikki2/6
Mikään tietokone tai yritys tai edes toinen ihminen ei voi tietää mitä joku toinen haluaa. Oikeastaan se on hieman samaa kuin mainokset eli tyrkytetään omia juttuja toisille.
Toiseksi jotta edes voisi tietää mitä se käyttäjä haluaa niin tällöin pitää profiloida käyttäjä eli analysoida mitä käyttäjä on katsonut. Kuinkahan moni meistäkin haluaa että meidän katsomisia seurataan tai analysoidaan?
Kyllä minä itse tiedän parhaiten mitä haluan.
user_org (vahvistamaton)3/6
Tietää, ja siinä taidetaan onnistua ainavaan paremmin.
Jutun mukaan kyse ei ollut siitä mitä käyttäjä on katsonut, vaan siitä mitä käyttäjä voisi haluta katsoa, ja siinä ei ehkä haeta aina sitä mitä käyttäjä kysyessä ajattelee haluavansa, vaan ehkä jopa parempaa.
Jos miettii siitä > 1mrd Google käyttäjää, niin uskoisin että homma ei kaadu halukkaiden puutteeseen.
Jep, ja tarkoitus juuri sitä käyttäjälle tarjoa.
Käyttäjä ei välttämättä sitä haluamaansa itse osaisi löytää. (jos ei juuri nyt satu jotain tiettyä ennestään tuntemaansa haluta)
Lumikki4/6
Wow, missä vaiheessa ajatusten lukeminen on keksitty?
Kyllä analysointi on aina vain parempaa, johtuen teknologian kehityksestä ja yhä suuremmista yksityisyysloukkauksista.
Kyllä on kyse MYÖS siitä mitä käyttäjä on katsonut, koska ilman sitä TIETOA et pysty arvioimaan mitä se käyttäjä haluaa katsoa. Paitsi jos tosiaan pystyt lukemana ihmisten ajatuksia...
Olen samaa mieltä että halukkaita löytyy ihan riittävästi, mutta se ei tarkoita että KAIKKI on halukkaita. Esimerkiksi minä en käytä Googlea olenkaan, käyttäen Google vertausta.
Onko, mistä tiedät mitä kukin todellisuudessa haluaa. Tarkoitan että oletat että ihminen haluaa jotain, mutta onko se juuri sitä mitä hän haluaa on toinen asia. Kuka esimerkiksi sanoo että minä halua yhtään ehdotusta siihen mitä haluaisin katsoa.
Valinnaisesti auttaa etsimään voisi olla monelle mieluinen ominaisuus, mutta se ei tarkoita että kaikki haluaa apua etsintään. Koska se henkilön profilointi voi heille olla suurempi haitta kuin se annettu apu on hyödyksi.
Tarkoitan tällä kaikella älkää OLETTAKO että se mitä itse haluatte on aina se mitä joku toinen haluaa.
user_org (vahvistamaton)5/6
Voi myös ajatella että se mikä käyttäjä on katsonut ei kerro mitä käyttäjä haluaa. Sitä parempaa tulokseen voisi ehkä päästä muilla konsteilla.
No miljardi varmaan riittää alkuun :-)
Moni ei "halua", mutta käyttää silti ja isossa massa ei haittaa jos jokin yksilö ei halua eikä käytä.
Jos tätäkin sivustoa haluat käyttää ilman Googlea niin aika hankalaksi menee.
Jos ei puhuta pelkästään elokuvista, niin nykyään päästään jo aika hämmästyttäviin tuloksiin. siis jopa parempiin kuin kohde itse. Perustuu siis ihan siihen miltä esim. käyttäjästä tuntuu.
Eli ei ole lainkaan mahdoton ajatus että kuvailuilla palveluilla voisi päästä parempiin tuloksiin kuin se että käyttäjä itse etsisi omatoimisesti katsottavan koko tarjonnasta.
Tässä haetaan sitä mitä käyttäjä haluaa, ei se mitä minä tai sinä henkoht haluaa.
On hyvin ymmärettävää että olisi hämmentävää jos jokin laite tuntuu tietävän jopa paremmin kuin itse.
Lumikki6/6
Tarkoitukseni on sanoa että ilman sitä aikaisempaa kokemusta mistä elokuvista käyttäjä pitää, ei pysty ennustamaan mitään. Koska ajatusten lukua ei vielä ole.
On kyllä mahdollista kysellä elokuva makua, mutta miten vastata jos ei ole elokuvaa nähnyt. Tuollainen holtiton ajattelu että se "tietokone" tietää paremmin kuin sinä itse, ilman että analysoi ja profiloi käyttäjää on typerä ajatus. Kenenkään elokuva makua ei voi tietää ilman riittävää tilastollista tietoa hänen mielipiteistään jo katsotuista elokuvista. Se on FAKTA. Eikä ilman riittävää tietoa pysty analysoimaan ja profiloimaan ketään.
Ihan hyvin tämäkin sivusto toimii vaikka Google on blokattu. No vastaus nappi nyt ei toimi, mutta kyllä minä silti lainaamaan pystyn.
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT