AfterDawn logo

Xbox-pomo Phil Spencer: "Xbox ehkä Microsoftin tärkein brändi kuluttajien kannalta"

Juha Tuppi Juha Tuppi
5 kommenttia

Microsoftin Xbox-osaston johtaja kiistää huhut, joiden mukaan Microsoft harkitsisi Xboxista luopumista.

Edge Online -sivusto haastatteli Microsoftin tuoretta Xbox-pomoa Phil Spenceriä yhtiön Xbox-alustan tulevaisuudesta. Kuluttajien mielen päällä ovat olleet Xbox One -pelikonsolin hidas saapuminen tietyille markkina-alueille, sen kalliimpi hinta suhteessa kilpailevaan Sony PlayStation 4 -konsoliin sekä huhut, joiden mukaan muun muassa Stephen Elop on väläytellyt ajatusta Xbox-liiketoiminnan myymisestä.

Spencer toteaa ensimmäisenä toivovansa, että Xbox One olisi voitu julkaista myyntiin samaan aikaan kaikilla markkina-alueilla. Konsolien lokalisointi ja niiden asianmukaisen toiminnan varmistaminen eri maissa vaatii kuitenkin valtavasti työtä eikä yhtiö halua julkaista keskeneräistä tuotetta kuluttajille.


Vastauksena nimekkään pelikehittäjän ja entisen Microsoftin työntekijän Peter Molyneuxin esittämään kritiikkiin Xboxin Kinect-kameran tarpeellisuudesta Spencer kertoo useiden Kinectiä hyödyntävien pelien olevan tulossa konsolille. Vaikka monet ovat odottaneet, että Microsoft toisi Xbox Onen myyntiin halvempaan hintaan ilman Kinect-kameraa, Microsoft ei toistaiseksi koe tarvetta poistaa Kinectiä myyntipaketista. Spencer vahvistaa asian toteamalla kuuntelevansa asiakaspalautetta, ja sen perusteella ihmiset toivovat tällä hetkellä enemmän uusia hyviä pelejä konsolille kuin valittavat laitteen hinnasta. Huippulaatuisten pelien tuominen Xboxille onkin yksi niistä asioista, joista Microsoft ei aio tinkiä.

Spencer myös tuhahtaa huhuille Microsoftin aikeista myydä Xbox-liiketoimintansa, ja korostaa Xboxin olevan hänen mielestään ehkä Microsoftin tärkein brändi kuluttajien kannalta: mikään muu Microsoftin tuote ei saa kuluttajia jonottamaan tuntikaupalla liikkeen ulkopuolella.

5 KOMMENTTIA

Sefriol1/5

Xboxin toimisessa erillisenä osastonaan - irti esimerkiksi mobiililaitteista voidaan nähdä hyvänä että huonona puolena. Toisaalta pelot Elopin vauhdittamasta myynnistä hälventyivät, toisaalta se on taas helpompi myydä, koska se ei ole osana mitään suurempaa osastoa.

Lumikki2/5

Rupesi oikein naurattamaan. Satujen kertojia.

Kun sanotaan "Konsolien lokalisointi ja niiden asianmukaisen toiminnan varmistaminen eri maissa vaatii kuitenkin valtavasti työtä eikä yhtiö halua julkaista keskeneräistä tuotetta kuluttajille."

Xbox One julkaistiin tahallisesti USA:ssa keskeneräisenä. Jonka takia Betatestausryhmä perustettiin vasta sen jälkeen kun Xbox One:ssa havaittiin kuluttajilla paljon ongelmia.

"Microsoft päätti helmikuussa testauttaa Xbox One -pelikonsolinsa tulevia päivityksiä ennakkoon valikoiduilla käyttäjillä."

Hyvähän se on että testataan lisää, mutta puhua julkaisun viivästymisestä muka siksi että se ei olisi keskeneräinen. Ehkä parempi olisi sanoa että Xbox One tehtiin niin kiireellä ja keskeneräisenä USA:n markkinoille että sitä ei keritty tekemään yhteensopivaksi muiden maiden standardeihin tai palveluihin. Nyt sitä sitten paikkaillaan purukumilla ja sen tekeminen vie aikansa.

Mitä tulee Kinectiin niin ongelma on sama mikä aina. Microsoft päättää kuluttajan puolesta että KAIKKI haluavat ja tarvitsevat Kinectiä. Todellisuudessa olisi asiasta pitänyt tehdä valinnainen eli antaa kuluttajan päättää itse haluaako hän Kinect-version vai ilman sitä.

Microsoftilla on ollut pallo hukassa ja muutamia vuosia eli se yrittää pakottaa omia näkemyksiään kuluttajille. Ikävä kyllä se ei tarkoita sitä että kuluttaja haluaa asiat siten kuin Microsoft näkee ne.

Eli on kaksi eri asiaa sanoa että te tarvitse tämän koska minä olen sitä mieltä. Kuin se että minulla on Teille useita vaihtoehtoja, voitte valita sen minkä Te haluatte.

user@org (vahvistamaton)3/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Mitä tulee Kinectiin niin ongelma on sama mikä aina. Microsoft päättää kuluttajan puolesta että KAIKKI haluavat ja tarvitsevat Kinectiä. Todellisuudessa olisi asiasta pitänyt tehdä valinnainen eli antaa kuluttajan päättää itse haluaako hän Kinect-version vai ilman sitä.


Kyse voi olla myös siitä että halutaan jokin minimi kokoonpano ja tuo oleellinen osa sitä.

Jos osa perusasioista myydään lisävarusteena niin sitten taasen mutistaan rahastamisesta, oli se hinta sitte taalan tai kolmekymppiä.

Sefriol4/5

Itse olen kinectistä samaa mieltä. Mikäli siitä koskaan yritetään saada toimivaa osaa pelaamista, pitää sen olla vakiovaruste. Muuten se ei koskaan saavuta tarpeeksi pelinkehittäjien mielenkiintoa ja tuloksena olisi sama knect sonta mitä saadaan nykyäänkin.

Lumikki5/5

Kinetic perusasioita tai vakiovaruste?

Pakottaminen on juuri sitä että laitetaan jollekin taholle täysin turhia asioita kiinteäksi osaksi jotain järjestelmää. Vain koska jotkut ihmiset pitävät niistä, mutta ei kaikki. Mikä on motiivinne pakottaa asia niille jotka ei sitä halua? Sekö että se olisi Teille itselle mukavampi juttu?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki