AfterDawn logo

Työpöytä sekoittuu Metroon: Windows 8.1 Update 1 tuo tehtäväpalkin Metro-ohjelmiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Keväällä julkistettavan Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän Update 1 -päivityksen uusi kehitysversio on vuotanut verkkoon, kirjoittaa The Verge. Teknologiajulkaisu asensi vuotaneen kehitysversion ja muutamia uusi muutoksia.

Yksi muutoksista on, että kosketusnäytöttömät laitteet käynnistyvät oletuksena aloitusnäkymän ohi työpöydälle. Microsoft mahdollisti työpöydälle käynnistymisen Windows 8.1:ssä, mutta oletusasetus oli edelleen kytkettynä "Metro-näkymään". Kosketusnäytöllisissä laitteissa oletusvalinta pysyy Metro-asennossa.

Update 1 -päivityksellä varustetut tietokoneet voidaan sammuttaa aloitusnäkymän kautta ja profiilikuvan viereen on ilmestynyt hakupainike. Nämä ja muita ominaisuuksia selvisi jo aiemman vuodon yhteydessä.


Update 1 mahdollistaa myös Metro-sovellusten kiinnittämisen työpöydän tehtäväpalkkiin. Toinen uudistus on, että tehtäväpalkin saa esiin vaikka Metro-sovellus on avoinna. Jatkuvasti tehtäväpalkki ei kuitenkaan ole näkyvissä. Microsoft näyttäisi yrittävän sulauttaa Metro-näkymää työpöydälle ja toisinpäin. Tämä alkoi tietyllä tapaa jo Windows 8.1:ssä, jossa oli mahdollista käyttää samaa taustakuvaa molemmissa näkymissä.

Päivityksen kehitystyö ei ole vielä ohi, mutta The Vergen mukaan vuotanut kehitysversio on lähellä lopullista päivitystä, joka julkistetaan huhtikuun Build-messujen aikoihin.

7 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/7

Aika jäätävä, jos katsoo tuota esim alempaa kuvaa...

Hyvä sanavalinta "sekoittuu"

jartar2/7

Minusta tuntuu, että nyt mennään parempaan suuntaan. Ehkäpä tähänkin koneeseen tulee joskus Windows 8. Aika näyttää...

sardelli3/7

Watch the Leaked Windows 8.1 Update 1 RTM Escrow in Action – Video

http://news.softpedia.com/news/Watch-Wi...eo-425166.shtml

ArttuH5N14/7

Originally posted by G0lden_Kebab:

Aika jäätävä, jos katsoo tuota esim alempaa kuvaa...

Hyvä sanavalinta "sekoittuu"

Komppaan. Ehkä käytettävyys nyt parani mutta ulkonäkö heikkeni. Kauhean sekavan näköinen räpellys.

Sefriol5/7

Originally posted by ArttuH5N1:


Komppaan. Ehkä käytettävyys nyt parani mutta ulkonäkö heikkeni. Kauhean sekavan näköinen räpellys.


Kuvassa näyttää kyllä aika sekavalta, mutta tuossa vuotovideossa se näytti luonnolliselta.

Näyttää taas askeleelta siihen suuntaa, jossa tabletti ja PC-puoli yhdistyvät ja Windows RT jätetään luultavasti älypuhelimille.

R4ndom16/7

Aika hirveen näköinen, miksi tuota metroa ei vain poisteta kokonaan??? Onneksi minun ei tarvitse moisia purkkavirityksiä käyttää.

qwerty837/7

Minä en ainakaan halua luopua Modern UI:n päävalikosta. Se on paljon parempi kuin perinteinen Windows start-valikko. Eihän siitä edes näe tulleita sähköposteja, kalenterimerkintöjä, säätä yms.

Kaikenlisäksi Modern käynnistyy todella nopeasti. Itse ainakin pidän siitä, koska se sisältää yllämainitut tiedot ja kevyesti yhdelle ruudulle ilman skrollailun tarvetta, siihen myös mahtuu jokaisen aktiivisesti käyttämäni sovelluksen käynnistin ja aika paljon muutakin.

Tietysti jos haluaa väkisin jämähtää perinteiseen työpöytäruutuun, joka ei tarjoa käytännössä mitään muuta tietoa kuin kellonajan ja kalenterin, niin eikait siinä sitten....

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT