AfterDawn logo

Samsung saattaa kuopata Androidia ajavan Windows 8 -hybridin Ativ Q:n

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Samsung esitteli kesällä Lontoossa uuden Windows 8 -hybridin, joka toimii tablettina, mutta sisältää myös fyysisen näppäimistön. Laitteen erikoisuutena oli kuitenkin mahdollisuus käyttää myös Androidia ilman tarvetta uudelleenkäynnistykseen.

Korealaistietojen mukaan Ativ Q on kuitenkin joutunut vastatuuleen nimenomaan uniikin kaksoiskäyttöjärjestelmänsä vuoksi. Naver.com kertoo (Google Translate) omiin Samsungin sisäisiin lähteisiinsä vedoten, että kaksoiskäyttöjärjestelmään liittyvät patenttiongelmat ovat vähintäänkin viivästyttämässä Ativ Q:n julkaisua ja myös laitteen kuoppaaminen kokonaan on mahdollista.

Samsung on ollut hiljainen Ativ Q:n tilanteesta heti julkaisusta lähtien ja korealaislehden mukaan yhtiö on sen jälkeen poistanut sivuiltaan tietoja laitteesta, peruuttanut kaikki ennakkotilaukset sekä laitetta varten suunnitellut mainoskampanjat.


Ativ Q perustuu Intelin tuoreimman sukupolven Haswell-prosessoriin ja Windows 8 -järjestelmän lisäksi se sisälsi esiasennettuna Android 4.2.2 -järjestelmän, joka pyörii Windowsin taustalla virtuaalikoneessa. Tuplakäyttöjärjestelmän ja erikoisen muotoilunsa lisäksi laite erottuu joukosta 13,3 tuuman kokoisella näytöllään, jonka resoluutio on 3200x1800 pikseliä.

Tom's Hardware Suomi oli paikalla Samsungin julkaistessa Ativ Q:n Lontoossa. Pikaisen käyttökokemuksen perusteella laitteen näyttö on juuri niin teräväkuvainen kuin miltä se kuulostaakin. Vaikka moniin asentoihin taipuva näyttö antaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia, laite on tabletiksi kohtuullisen raskastekoinen, eikä sen näppäimistö pärjää perinteisille kannettaville. Tarkempi esittely laitteesta on tarjolla kesäisessä uutisessa.

2 KOMMENTTIA

tataka1/2

ongelmana kyseisessä mallissa on myös korkea hinta, sekä ei vielä tiedetä mikä hybridimalli on paras, siis slider(joka musta on huonoin esim tämä ja sony vaio duo 13/11) perusultrabook josta näyttöä vääntämällä tablet(lenovo yoga, dell xps 12) ja perusultrabook mutta näppäimistön jossa esim lisäakku, portteja, kiintolevy, langaton lataus jonka saa irti tablettiosasta(joka on paras)

jokaisessa on hyviä puolia mutta minusta slider on huonoin, koska näytön katselukulmaa ei saa säädettyä ja näyttö on kuljetuksen aikana turvaton. tablettikäytössä irrotettavan omaava on paras ja perusultrabook välimalli

Spaca2/2

Originally posted by tataka:

ongelmana kyseisessä mallissa on myös korkea hinta, sekä ei vielä tiedetä mikä hybridimalli on paras, siis slider(joka musta on huonoin esim tämä ja sony vaio duo 13/11) perusultrabook josta näyttöä vääntämällä tablet(lenovo yoga, dell xps 12) ja perusultrabook mutta näppäimistön jossa esim lisäakku, portteja, kiintolevy, langaton lataus jonka saa irti tablettiosasta(joka on paras)

jokaisessa on hyviä puolia mutta minusta slider on huonoin, koska näytön katselukulmaa ei saa säädettyä ja näyttö on kuljetuksen aikana turvaton. tablettikäytössä irrotettavan omaava on paras ja perusultrabook välimalli

Ennakko veikkailujen mukaanhan hinta olisi jäänyt halvemmaksi kuin Vaio duo 13 ja Dell XPS, eli niihin verrattuna ei olisi ollut kallis. Harmi, että tämä innovaatio kaatuu (odotetusti) patenttikiistoihin, olisin hankkinut Q:n 100% varmasti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki