AfterDawn logo

Linux 3.11 sai nimensä vanhalta vastustajalta - "Linux for Workgroups"

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Seuraavan virallisen Linux-kernelin versionumero on 3.11 ja virallinen nimi "Linux for Workgroups", muun muassa Ars Technica raportoi. Nimi saattaa kuulostaa tutulta, sillä se on lainattu Microsoftin 20 vuotta sitten julkaisemalta Windows 3.11 -käyttöjärjestelmältä.

Nimi käy ilmi Linux 3.11 -kernelin sunnuntaina julkaistun tuoreimman julkaisukandidaatin tiedoista. Täysin yllättävä nimi ei ollut, sillä kuten Ars Technica huomauttaa, Linux-kernelin kehitystä johtava Linus Torvalds vitsaili tulevasta versionimestä jo muutama vuosi takaperin. Nimen lisäksi yhteensopivaa versionumeroa juhlistetaan järjestelmän käynnistyslogossa, jossa Tux-pingviini pitelee kädessään Windows 3.11 -järjestelmästä tuttua Windows-lippua.

Linux-kerneleiden versionimet eivät ole erityisen laajalti käytössä ja ne on usein nimetty enemmän tai vähemmän humoristisesti. Linux 3.8 on nimeltään "Unicycling Gorilla". Aiempien versioiden nimiin kuuluvat muun muassa "Pink Farting Weasel," "Killer Bat of Doom," "Erotic Pickled Herring," sekä "Jeff Thinks I Should Change This, But To What?"


Teknisellä puolella tuleva julkaisukandidaatti parantaa muun muassa tukea Radeon-ohjainten virranhallintajärjestelmille. Linux 3.11 julkaistaneen virallisesti syyskuun alkupuolella.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Itse ainakin tulin hyvälle tuulelle tästä nimeämisestä. 3.11 oli eka oikeasti hyvä wintoosa versio... No ok 3.1 oli jo ihan passeli. Mikä ei tietysti ole ihan kummallista, kun kyse on kyseisen sarjan viimmoisesta edustajasta ja isommat kummallisuudet oli saatu hiottua pois.
Nuo parannukset Linux puolella eivät ihan vielä vakuuta siitä, että tämä olisi se viisastenkivi, jolla Linux nousee valtavirtakäyttikseksi. Mutta se nyt harvoin on kiinni kernelistä...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT