AfterDawn logo

Apple haastettu jälleen oikeuteen - THX väittää yhtiön rikkoneen heidän patenttiaan

Sami Koivunen Sami Koivunen

Star Wars -elokuvista tutun ohjaaja George Lucasin perustama ääniteknologiayritys THX on haastanut Applen oikeuteen yhtiön kaiuttimiin liittyvän patentin rikkomisesta. THX:n mukaan useat iMac-, iPad- ja iPhone-laitteet sisältävät THX:n vuonna 2008 patentoimia ratkaisuja.

THX väittää, että Apple on aiheuttanut yhtiölle "rahallisia menetyksiä ja korvaamatonta vahinkoa". The Vergen mukaan patentin numerotunnus on 7,433,483 ja se määrittelee tekniikan tietynlaiseen kapeaan ja pienikokoiseen kaiutinratkaisuun. Apple Insider kertoo THX:n omistavan useita kaiuttimiin liittyviä patentteja, joista viimeisin on myönnetty helmikuussa 2013.

Esimerkkeinä patenttia rikkovista laitteista mainitaan iPhone 4, iPhone 4s ja iPhone 5. Lisäksi THX:n kaiutinpatenttia rikkova ratkaisu löytyy iMac- ja iPad-laitteista, joiden malleja ei erikseen paljasteta. THX on alunperin Lucasfilmsin osastoksi vuonna 1983 perustettu ja vuonna 2001 itsenäiseksi muuttunut yhtiö. Yhtiön äänijärjestelmät ovat tuttuja muun muassa elokuvateattereista ja kotiteattereista.


Valituksen mukaan Applella on kuukausi aikaa tulla esille asian tiimoilta ja mahdollisesti sovitella kiista THX:n kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki