AfterDawn logo

Opera 12.10 tuo kosketustuen Windows 8:lle ja tuen Applen Retina-näytöille

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Norjalaisen selvainvalmistajan Opera Softwaren Opera-selain on päivittynyt versioon 12.10. Uusin Opera tukee nyt osaa Windows 8:n kosketuseleistä, uusien MacBook Pro -kannettavien Retina-näyttöjä sekä paremmin integroituja laajennuksia.

Windows 8:n kosketuseleistä on tuettuna ainakin nipistyszoomaus selaimessa, joka toki vaatii toimiakseen kosketusnäytöllisen laitteen. OS X:n osalta uusi selainversio sisältää tuen Mountain Lionin ilmoituskeskukselle ja käyttöjärjestelmän sisäänrakennetulle jakamistoiminnolle. Laitteistopuolella uutena ominaisuutena on tuki Retina-näytöillä varustetuille MacBook Pro -kannettavile.

Muita uutuuksia ovat tuki Googlen kehittämälle SPDY-protokollalle, jonka on tarkoitus laajentaa HTTP-protokollan ominaisuuksia. SPDY on käyössä jo ainakin Gmailissa ja Twitterissä.


Opera kehuu myös uuden selainversion aiempaa parempia laajennuksia, jotka on integroitu tiukemmin osaksi järjestelmää. "Söpöjen kissojen ja koirien etsiminen netistä ei ole ikinä ollut näin helppoa", Opera mainostaa. "Aiempaa paremmat laajennokset yhdistettynä SpeedDialin helppouteen tuovat lempisisältösi käden ulottuville paremmin kuin koskaan".


Selaimen Windows-version voi ladata esimerkiksi Download.fi-palvelusta.

3 KOMMENTTIA

Grina1/3

Aika hyvin, jos tuo kosketustuen Applen Retinanäytöille!

johtaja592/3

"Söpöjen kissojen ja koirien etsiminen netistä ei ole ikinä ollut näin helppoa"
Hieman repesin :D

squi3/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Grina:

Aika hyvin, jos tuo kosketustuen Applen Retinanäytöille!


Tosiaan, sehän olisi melkonen uudistus! Ikävä kyllä otsikosta vaan puuttui yksi sana, jonka lisäsin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT