AfterDawn logo

Windows 8:aan voi päivittää XP:stäkin -- katso mitkä tiedot siirtyvät ja mitkä eivät

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
9 kommenttia

ZDNetin mukaan Microsoft on eritellyt mitkä järjestelmät on mahdollista päivittää myöhemmin ilmestyvään Windows 8 -käyttöjärjestelmään. Tuettuina ovat Windows XP, Vista ja 7.Microsoftin mukaan:

  • Windows 7 Starterin, Home Basicin tai Home Premiumin käyttäjät voivat päivittää tietokoneensa Windows 8:aan järjestelmäasetukset, omat tiedostot ja ohjelmat säilyttäen.
  • Windows 7 Starterin, Home Basicin, Home Premiumin ja Professionalin käyttäjät voivat päivittää tietokoneensa Windows 8 Prohon järjestelmäasetukset, omat tiedostot ja sovellukset säilyttäen.
  • Windows 7 Pro- tai Enterprise-kokoonpanot voidaan päivittää Windows 8 Enterpriseen järjestelmäasetukset, omat tiedostot ja sovellukset säilyttäen.
  • Vista-kokoonpanot, joissa ei ole SP1:stä, voidaan päivittää Windows 8:aan, mutta vain henkilökohtaiset tiedostot säilyvät. SP1:llä varustetuissa Vista-koneissa päivityksen yhteydessä siirtyy myös järjestelmäasetukset.
  • XP-kokoonpanot, joista löytyy SP3, voidaan päivittää Windows 8:aan, mutta vain henkilökohtaiset tiedostot säilyvät.

32-bittinen järjestelmä voidaan päivittää ainoastaan 32-bittiseen Windows 8:aan. Samoin 64-bittinen järjestelmä voidaan päivittää vain 64-bittiseen Windows 8:aan. Käyttöjärjestelmän kieltäkään ei voida muuttaa päivityksen yhteydessä ilman järjestelmäasetusten- ja tiedostojen menettämistä (omat tiedostot säilyvät).


Windows 8:n RTM-version uskotaan olevan julkaisukunnossa heinäkuun aikana.

Muistathan vierailla Windows 8 -keskustelualueillamme, josta löydät vinkkejä ja kokemuksia Windows 8:n käyttöön liittyen.

9 KOMMENTTIA

Lumikki1/9

Onneksi ei ole aikomustakaan siirtyä Windows 8:iin. Odotetaan sitä kunnon käyttöjärjestelmää eikä näitä Microsoftin epäonnistuneita kokeiluja.

teme5652/9

Quote:

XP-kokoonpanot, joista löytyy SP3, voidaan päivittää Windows 8:aan, mutta vain henkilökohtaiset tiedostot säilyvät.


Tämähän on käytännössä puhdas asennus, enkä kyllä luottaisi siihen että installeri osaa juuri oikeat filut säilyttää.

hannibal_pjv3/9

Odottaako Lumikki jotain Linux distribuutiota? :-)
Mutta MS-on lyönyt kiilat Metroon moneksi, moneksi seuraavaksi julkaisuksi...

ArttuH5N14/9

Taitaa Microsoft yrittää tällä heikentää Windows 8:n pahimman kilpailijan, Windows XP:n asemaa :D

E: Ohhoh, Wikipedian mukaan 7 on XP:tä suositumpi! Mites nyt näin on päässyt käymään?

dRD5/9

Originally posted by ArttuH5N1:

Ohhoh, Wikipedian mukaan 7 on XP:tä suositumpi! Mites nyt näin on päässyt käymään?

Seiska on oikeasti todella hyvä käyttis -- ja aika nopeasti se meidänkin käyttäjäkunnassa jyräsi XP:n ohi. Vista taas ei koskaan noussut XP:stä ohi.

ArttuH5N16/9

Originally posted by dRD:

Originally posted by ArttuH5N1:

Ohhoh, Wikipedian mukaan 7 on XP:tä suositumpi! Mites nyt näin on päässyt käymään?

Seiska on oikeasti todella hyvä käyttis -- ja aika nopeasti se meidänkin käyttäjäkunnassa jyräsi XP:n ohi. Vista taas ei koskaan noussut XP:stä ohi.

Itse olen aina nyrpistänyt nenääni XP:n jälkeisille Windowseille. Vistaa nyt ei tarvitse paljoa selitellä ja 7 nyrpistyttää varmasti, koska kokemukseni sillä on miniläppäriltä. (Mihin oli erittäin huono idea tunkea Windows Seiskaa.)

Bluejack7/9

Kyllä,windows 7/kubuntu dual boot tulee asentumaan myös seuraavaan läppäriin.
Windows 8:n en päivitä vaikka maksettaisi.

Wintus8/9

Samoilla linjoilla, kasin RC:tä testasin kaverin koneella ja hirveetä tuubaahan se oli. Windows 7 + Arch/Debian kombolla mennään. :p

Lumikki9/9

Quote:

Odottaako Lumikki jotain Linux distribuutiota? :-)
Mutta MS-on lyönyt kiilat Metroon moneksi, moneksi seuraavaksi julkaisuksi...


Kyllä minä menen ihan samalla tavalla kuin jotkut muut ihmiset tällä hetkellä. Eli tietokoneessani on dual boot Windows 7 / Linux (Mint 13 Cinnamon).

Kyllä Metrokin on varmaan ihan hyvä käyttöjärjestelmä tabletteihin. Mutta yleiskäyttöjärjestelmänä se on epäonnistunut. Tarkoitin tuolla odotetaan kunnollista käyttöjärjestelmää sitä että hyppää Windows 8:n yli ja katsoo että tuleeko sieltä joku oikeasti toimiva käyttöjärjestelmä tulevaisuudessa.

Minuun se tuskin tulee enään vaikuttamaan kun luovuin jo Microsoftista, Windows 2000 pro:n jälkeen kokeiltuani Windows XP ja Windows 7. Ihan hyvä nuo olivat molemmat mutta ei oikein minun makuuni, eli hieman liian ohjattuja ja valmiiksi valittuja. Halusin enemmän vapautta joten siirryin Linux pohjaisiin. Olin joskus aikaisemmin testannut Linux työpöytiä ja ei niistä silloin ollut Windows työpöydän haastajaksi. Mutta nykypäivänä tilanne on jo toinen. Mutta asia riippuu kovin siitä että millaista työpöytä kokemusta hakee. Meidän ihmisten tarpeet ovat niin erilaisia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT