--->
AfterDawn logo

Googlen tietosuojakäytäntö ei miellytä oikeuskomissaaria

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Googlen uusi tietosuojakäytäntö on saanut aikaan paljon kohinaa, jopa viranomais- ja EU-tasolla. Oikeuskomissaari Viviane Redingin näkemyksen mukaan uusi käytäntö on lainvastainen.

Internetjätin oma näkemys on, että muutoksella helpotetaan ihmisten elämää. Googlen palveluilla on nyt sama käytäntö, joten käyttäjien on helpompi selvittää miten Google käyttää heistä kerättyjä tietoja. Yhteneväisyys palveluiden välillä myös tarkoittaa parempia palveluita, sillä niistä voidaan kehittää paljon henkilökohtaisempia. Jos käyttäjä esimerkiksi katselee YouTubessa paljon Jamie Oliver -videoita, niin kokkia koskevia tuloksia voidaan priorisoida ruokareseptejä koskevissa Internet-hauissa, joiden ohessa voidaan esittää myös hänen uusien kirjojen mainoksia.

Google korostaa, ettei se kerää mitään uutta tietoa käyttäjistä, eikä myy keräämiään tietoja ulkopuolisille. Yhtiö yhdistää eri palveluissa kerätyt tiedot, joita vanha tietosuojakäytäntö ei sallinut.

MAINOS


Redingin mukaan käytäntömuutos on ongelmallinen monellakin tapaa. Käytännöstä ei ole hänen mielestä neuvoteltu EU:n läpinäkyvyysasetusten mukaisesti. Lisäksi käytäntö mahdollistaa tietojen luovuttamisen kolmansille osapuolille.

Oikeuskomissaarin lisäksi Ranskan tietosuojaviranomainen CNIL pitää Googlen uutta käytäntöä huolestuttavana. CNIL on huomauttanut Googlea, että asia voi johtaa Euroopan laajuiseen tutkintaan.

6 KOMMENTTIA

Lumikki1/6

Ei kerää mitään uutta tietoa käyttäjistä?

Mitä tuo Google käyttäjän käyttäytymisen profilointi sitten on. Vai miten muuten Google yhdistää Youtube käyttäytymisen siihen mitä tapahtuu Google haussa.

Kyse ei ole siitä että onko Googlella enemmän tietoa yhdestä käyttäjästä jonka käyttäjä itse toimillaan aiheuttaa. Vaan siitä että Googlella on mahdollisuus keskitettyyn laajempaan kuvaan kaikesta käyttäjän tekemisistä kaikissa Google palveluissa. Näin Google voi profiloida henkilön, seuraamalla hänen tekemisiään mahdollisimman tarkasti ja laajasti.

Google voi hyödyntää tuota kaikkea kerättyä tietoa paremmin oman toimintansa rahoittamiseen. Hyväksikäyttö mahdollisuudet kasvavat puolin ja toisin.

zipzap2/6

Muutin sähköpostiin vahingossa syntymävuoteni vääräksi. Tili sulkeutui. Saman tien kumminkin nimeni ilemstyi googleen ja ohjaa nyt tuolle suljetulle tilille hohonkin google+ tms. En ole ensimmäistäkään uutta käyttösopimusta hyväksynyt. Ne voi kiertää.
Avatakseen tilin, google vaatii henkkareita tai pankki tunnistautumista. Varmaan annan nekin tiedot googlelle...ooor nooot. Google poistui kaikin puolin käytöstäni.
Ensimmäisen kerran oma nimeni näkyy internetissä.
Homma alkaa internetin suhteen kaikin puolin luisua hanskasta ja on oltava tarkkana.

daim0n3/6

kerätköön vaan tietoja yhdessä facebookin kanssa, kakkos-selaimessa

Lumikki4/6

Lainaus:

kerätköön vaan tietoja yhdessä facebookin kanssa, kakkos-selaimessa


Mitä selaimella on tekemistä asian kanssa?

Kyse on siitä että olet kirjautuneena Googlen palveluun, eli se yksilöi sinut. Voit vaihdella selainta ihan kuinka paljon tahansa, ei se vaikuta asiaan mitenkään. Sinun tekemisestä tässä on kyse ei siitä mitä selainta käytät siihen.

daim0n5/6

Minun tekemisestä minkä suhteen ? Voisin väittää, että aika hankala on Googlen profiloida tekemisiäni, jollen ole selain A:lla kirjautunut palveluun ja selain B:llä ei helposti irtoa omaa IP:tä palvelun tarjoajalle.

En tosin puolusta Googlen tekemisiä millään tavalla, mutta tähän on menty ja lähitulevaisuudessa yhä tiiviimmin tietoja kalastellaan joka taholta.

Kenen palveluita käytät, sen keksejä syöt.

Lumikki6/6

Tarkoitin tuolla että koko uutinen perustuu siis niihin ihmisiin jotka kirjautuu Googlen palveluihin. Eli heidän tekemisiä seurataan, eikä siinä vaikuta mitä selainta käyttää. Se että näkeekö Google IP-osoitteesi on aivan yhdentekevä, sen antaman tunnistus on huomattavasti epätarkempi kuin kirjautuminen palveluun. Keksejä voi syödä miten haluaa tai olla syömättä. Itse syljen keksit pois joka selailun jälkeen automaattisesti. Mutta tärkeämpää tässä oli siis käyttääkö kyseisiä palveluita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

33 vuotta vanha Amigan käyttöjärjestelmä sai virallisen päivityksen

AfterDawn

Trumpin bluffi petti hyvinkin nopeasti: Puhelimet ja tietokoneet välttyvät tulleilta

AfterDawn

Osuuspankin verkkopankki, mobiilipankki ja tunnistautuminen ovat nurin

AfterDawn

Kaksi läppärivalmistajaa keskeytti tietokoneidensa myynnit Yhdysvalloissa - tullien takia hinnoittelu on mahdotonta

AfterDawn

Kotimainen pelimedia pienenee: Pelaaja-lehti lakkautetaan

AfterDawn

Ja taas mennään... EU:n vihattu, vahvan salauksen kieltävä Chat Control -lakiesitys palasi taas uudella nimellä

AfterDawn

Applen uutuuskännykkä myy hurjalla tahdilla - yhtiö nousi ensimmäistä kertaa ikinä alkuvuodenkin myydyimmäksi kännykkävalmistajaksi

Puhelinvertailu

Monopolioikeudenkäynti Facebookia vastaan alkoi - Syyte: Meta osti kilpailijansa suojatakseen valta-asemaansa

AfterDawn

Dystopia? Britannia kehittää työkalua, joka ennustaisi todennäköisimmät murhaajat

AfterDawn

Powered by HIGH.FI

Powered by HIGH.FI
Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki