AfterDawn logo

PowerColorilta ja Gigabyteltä erikoisjäähdytettyjä Radeon HD 7970 -näytönohjaimia

Panu Roivas Panu Roivas

AMD:n uudet Radeon HD 7970 -näytönohjaimet tulivat vihdoin myyntiin tällä viikolla, mutta XFX:ää lukuunottamatta kaikki kortit ovat referenssimallin kopioita. Huhujen mukaan seuraavat custom-7970:t tulevat myyntiin Radeon HD 7950:n myötä helmikuun alussa. Verkkoon on jo ilmestynyt ensimmäiset kuvat Gigabyten ja PowerColorin custom-malleista.

HardOCP-sivusto on saanut ennakkotestiin Gigabyten GV-R7970C-3GD -mallin näytönohjaimen, josta löytyy tutunoloinen mutta uudistettu Windforce 3x -jäähdytys kolmella tuulettimella. Kortti on myös ylikellotettu 1 GHz kellotaajuudelle XFX:n custom-mallin tapaan, mutta muistit on jätetty 5,5 GHz vakiotaajuudelle. HardOCP:n testien mukaan Gigabyten jäähdytysratkaisu toimi rasituksessa 72c lämpötilassa 33% tuuletinnopeudella, vakiojäähdytyksen toimiessa vastaavassa tilanteessa 81c 47% tuuletinnopeudella.


PowerColorin näkemys custom-mallista on vuorostaan bongattu ranskalaisen Hardware.fr-sivuston toimesta CES-messuilla. Luvassa on kahdella tuulettimella varustettu Vortex II -malli, ja se käyttää myös PowerColorin itse suunnittelemaa piirilevyä. Virransyöttö on 8-vaiheinen ja kortissa on kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitintä. Kellotaajuuksia ei vielä kerrottu, mutta todennäköisesti kortissa on reilusti ylikellotusvaraa.

Custom-mallien huhutaan tulevan myyntiin samoihin aikaihin kuin Radeon HD 7950, jonka julkaisun kerrotaan tapahtuvan 31. tammikuuta. Aiempien tietojen mukaan myös Radeon HD 7950 saa custom-malleja heti julkaisunsa myötä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT