Maatalousministerit liputtivat salamyhkäisen piratismilain puolesta
Kunkin EU-maan maatalousministerit kokoontuivat viime viikolla Eurooppa-neuvoston kokoukseen ja päättivät monista tärkeistä asioista. Esityslistalla oli myös paljon tunteita herättänyt ja salassa valmisteltu ACTA-kauppasopimus.
Maatalousministerit hyväksyivät sopimuksen, jonka tavoitteena on yhtenäistää sopimuksen allekirjoittaneiden maiden tekijänoikeuslainsäädäntöä ja tukahduttaa tuoteväärennökset. Mukaan kuuluu myös immateriaalioikeuksien tarkka valvonta ja internet-piratismia vastaan taisteleminen. Sisällöstä löytyy tarkemmin AfterDawnin aiemmasta uutisesta.
Sopimuksen ovat allekirjoittaneet jo mm. Yhdysvallat, Japani, Australia ja Kanada.
Vanhalla mantereella käytiin kovaa kädenvääntöä EU-parlamentin ja EU-komission kesken viime vuoden keväällä, koska parlamentti ei saanut minkäänlaista tietoa sopimuksen sisällöstä neuvotteluja käyneeltä komissiolta. Lopulta tuomioistuimella uhittelu sai komission jakamaan tietoja parlamentin kanssa.
Sopimuksen on vielä saatava parlamentin hyväksyntä ennen kuin se on lainvoimainen.
8 KOMMENTTIA
mcmopo1/8
Voi vain toivoa että tuo laki ei mene läpi. Sinänsä olisi hyvä jos lakeja saisi hieman yhtenäistettyä mutta kun laki tehdään tuolla tavalla "salaa" niin siitä ei mitään hyvää seuraa.
Lumikki2/8
Joo eikö tuo "salaa" jo paljasta kaikille että tehdään jotain jota ei pitäisi. Mitä salaista tuossa muka on että halutaan yhtenäisiä lakeja?
Asia tehdään salaa koska kansa nousisi sitä vastaan jos se tietäisi sen tulevan lain sisällön kokonaisuudessaan. Kun pystytään tekemään seläntakana asioita, niin kukaan ei voi vastustaa mitään ennenkuin on liian myöhäistä.
Tämä on ollut tekijäoikeusjärjestöjen taktiikka jo pitkään. Ei tuoda asioita julkisuuteen koska kansa on heitä vastaan. Kumma vain on että poliitikot eivät tajua että heidän pitäisi ajaa juuri kansan asioita, eikä jonkin tekijäoikeus lopparin.
Jos kansa ei tiedä mitä tehdään ja asiat pidetään salassa kansalta koska se ei ole kansan etujen mukaista, niin miksi sitä tehdään olenkaan jos se ei kerran ole kansan etujen mukaista?
Miksi maatalousministerit ajaa tekijoikeusasioita?
Myydäänkö jossain piratismi perunoita?
teme5653/8
Miksi kaurapipoministerit hoitaa juttuja, jotka eivät edes etäisesti liity heidän omimpaan alaansa?
Lumikki4/8
Samaa kysyin minäkin vaikka oikeastaan arvaan vastauksen.
Tekijäoikeusjärjestöt yrittää väkisin saada asiansa mistä tahansa raosta sisään. Eli kun ei saaneet pääovesta haluttua tulosta, koittavat kaupitella salaa takaovesta.
Tavallaan toimivat kulissien takana myyden ajatusta kuinka heidän asia on köyhien artistien etu, vaikka todellisuudessa vain ajavat tiettyjen suurten mediayritysten etuja. Usein myös niin että kaikki kuluttajat kärsivät heidän toimistaan.
Oikeastaan tämä ei ole uutta, mutta se kertoo paljon noiden järjestöjen "rikollisesta" luonteesta. Eli keinolla millä hyvänsä vaan omat asiat läpi. Röyhkeitä sikoja sikarit suussa, eli rahan ahneita paskiaisia.
Potifar5/8
Tuttujahan ne on noi jyväjemmareiden aikaansaannokset meilläkin!
einoin (vahvistamaton)6/8
Kontrollinhimoisia sadisitisia ja ahneita paskiaisia, tuollaisia tahoja ei kannata tukea, jäin suomennettuna =)
waspi7/8
Kuluttajien olisi iskettävä lakia vastaan olemalla ostamatta musiikkia, leffoja ymm. niin pitkään jos inhottava laki astuu voimaan.
pentsu8/8
Perunoista en tiedä, mutta marraskuussa Shanghaissa paljastui, että monissa kaupoissa oli myynnissä piraatti kananmunia. Olivat jotain synteettistä materiaalia...
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT