AfterDawn logo

Audio CD -levyjä myydään nyt maksa mitä haluat -tyylillä

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
10 kommenttia

Raskaan musiikin levy-yhtiö Firebox Records on avannut verkkokauppaansa mielenkiintoisen kokeilun, jossa kuluttajat voivat tilata levyjä kotiinsa ja päättää ne kuunneltuaan mitä he haluavat levyistä maksaa.

Tällä hetkellä tarjolla on päälle parikymmentä julkaisua, joista kerralla voit tilata kuunneltavaksi enintään 2 levyä. Lisää levyjä voi tilata palvelusta, kunhan on maksanut aiemmasta tilauksesta.

Levyt toimitetaan kotiin kirjeenä ja mukana seuraa avoin lasku levyjen maksamista varten.

Levyjä ei tarvitse tilata täysin sokkona, vaan yhtyeiden edustamiin musiikkityyleihin voi tutustua esim. MySpacen kautta, ja linkit yhtyeiden MySpace-sivuille löytyvät julkaisujen yhteydestä.

Vastaavia kampanjoita ei näe kovinkaan usein fyysisten tuotteiden kohdalla, mutta internetissä musiikkia ovat vastaavalla idealla julkaisseet mm. Radiohead ja Nine Inch Nails.

10 KOMMENTTIA

RoyalGuru1/10

Loistava idea. Itsellä meni pari levyä tilaukseen samantien, Tällaisia saisi olla lisää! Ei se ole sama asia, että saisi saman "tarjouksen" immateriaalisena versiona, itselleni se fyysinen tuote on mielekkäämpi vaihtoehto.

tubbana2/10

huikea valikoima :)

kerbo3/10

Voisihan sitä muutamaa suomalaista bändi tuolta vaikka tukea ;)

Haba (vahvistamaton)4/10

Aika loistava idea tuo, mutta itse en ottais edes ilmaiseksi vaikka sais nuo kaikki levyt. Oli aika huonoa "musiikkia"...

RoyalGuru5/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Haba:

Aika loistava idea tuo, mutta itse en ottais edes ilmaiseksi vaikka sais nuo kaikki levyt. Oli aika huonoa "musiikkia"...

Noh, makuasioitahan nämä ovat. En minäkään esim Britneyn tuotantoa ottaisi, vaikka ilmaiseksi saisin. Mutta olisi silloinkin ideana hyvä. :)

Bluejack6/10

Kandee olla esiintyvä taiteilija..


Ysf7/10

Hyvä idea tietynlaisissa palveluissa. Yleisesti voi kuitenkin sanoa, että jos toimintana on tuotteiden "välittäminen" niin ei tule toimimaan. Tämä voi toimia uutuudenviehätyksenä pari kuukautta mutta ei sen pidempään.

Yhtenä pidempiaikaisen toimivuuden edellytyksenä on, että yrittäjän pitää saada itselleen riittävä tuotto tyytyväisistä asiakkaista (jotka ovat valmiita laittamaan aina pikkuisen enemmän rahaa tuotteeseen) ja se taas vaatii aikaa enemmän kuin pari kuukautta JA luottamuksen rakentumisen asiakkaan ja tuotteen (tekijän) välille.

Levykaupan ongelma on se, että musiikinostossa luottamus tuotteen laadusta rakentuu ostajan ja bändin välille, ei ostajan ja kaupan välille - jos bändi tekee paskaa musiikkia niin ei sitä kauppa saa parannettua, ei vaikka kusisi napalmia ja paskoisi kettinkiä.

Pidemmän aikaa tämä voisi toimia esim. hierontapalvelussa tms. jossa asiakkaalle tuote on yrittäjän tekemä hieronta. Yrittäjä voi toimillaan suoraan vaikuttaa siihen, miten asikas tuotteen kokee. NINin ja Radioheadin kohdalla homma voi toimia koska he myyvät omaa tuotetta johon he voivat itse vaikuttaa, aivan kuten hieroja voi vaikuttaa tarjoamansa hieronnan laatuun.

Croft8/10

Oli kyllä huikea valikoima kun tutkailin tilannetta! :D

Jallu839/10

Total Devastationia lähti tuleen!

naulapaa10/10

Olihan se pakko tilata pari levyä ihan kannatuksen vuoksi. Vaikka on tuo raskasmetalli sen verran lähellä sydäntä, että tuskin mitään suurempia pettymyksiä tulee. Ja pettymyksen määrähän on kääntäen verrannollinen siihen mitä maksan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT