TPB:n torrentit jaossa 22 gigatavun pakettina
The Pirate Bayn (TPB) mahdollinen siirtyminen Global Gaming Factory X AB:n omistukseen ensi viikon torstaina on herättänyt huolta torrent-piireissä, koska kaupan myötä TPB:n säilömät torrent-tiedostot voivat hävitä bittiavaruuteen. Nyt asiasta ei kuitenkaan tarvitse enää murehtia, sillä lähes kaikista TPB:n kautta ladattavissa olevista torrent-tiedostoista on otettu varmuuskopio, jonka voi nyt ladata täältä Torrent-ohjelman avulla.
Noin 22 gigatavun kokoinen paketti pitää sisällään sqlite3-ohjelmalla luodun tietokannan, joka sisältää 873671 torrent-tiedostoa sekä niihin liittyvät tiedot, kuten kuvaukset ja julkaisupäivät. Tietokanta ei sisällä torrent-tiedostoihin liittyviä kommentteja, joita TPB:n käyttäjät ovat lisänneet sivuilleen, eikä se sisällä tietoa siitä, että kuka torrent-tiedoston on lähettänyt TPB:n palvelimille.
Tietokannan käyttöä varten mukana on ainakin Apachen ja lighttpd:n kanssa toimiva web-käyttöliittymä, jonka myötä oman TPB-kopion saa pystyyn hetkessä. Kaikkiin tietokannan torrent-tiedostoihin on lisätty trakkeriksi openbittorrent.com, joten torrent-tiedostojen käyttö onnistuu vaikka TPB sulkeutuisi kokonaan.
21 KOMMENTTIA
esavolai1/21
TPB alkaa olla kohta menneen talven lumia, kun siitä kohta tulee RIAA ym. asioita ajava sivusto, joten tuskin siellä on kohta mitään järkevää syytä vierailla.
SandboX2/21
Joo mut eipä tuo ole ainut träkkeri edelleenkään.Niitä tulee koko ajan uusia ku vanhoja suljetaan.
Bodomed3/21
Mutta ainakin tekee asiansa loppuun asti kunnolla. Muut eivät ole, edes vaivautuneet säilömään julkaistuja torskia...
teosto4/21
eikös jossain joku sanonut että kun yks suljetaan/lopetetaan/raidataan ni vähintään 2 nousee hyvin äkkiä korvaamaan tuon edellisen
Supo5/21
Ei bayn tapaista ihan helposti korvata.
Ibanez906/21
Ihme porukkaa... Kaikki itkee täällä vaikka koko pirate bay ei ole viellä muuttunut.
OneMember7/21
Harvan torrent sivuston takana seisoo yhtä uskaliaat sällit, kun nämä mainetta ja kunniaa tahkoneet TPB:n keulahahmot.
Mutta onnneksi on niitä muitakin paikkoja .torrent tiedostojen etsimiseen.
Euphemos8/21
Todellakin eniten TPB:n toiminnassa on ilahduttanut se suuri urheus, jota ylläpito on osoittanut taistellessaan mammuttimaisten mafiamörköjen mielivaltaa vastaan. Vaikka piraattipoukaman pojat jäisivätkin lopulta alakynteen, on tämä miltei eeppisiin mittoihin yltänyt oikeustaistelu vahvistanut uskoa siihen, että pelon ilmapiiriin perustuvia, vakiintuneita valtarakenteita on mahdollista huojuttaa rauhanomaisin keinoin.
No_voi9/21
Siis täh! Kuinka osaa olla lyhytnäköistä porukaa! Puhutaan TPBstä ihannoivaan sävyyn. Ei ole kenellekkään tullut mieleen, että mitäs sitten kun kaikki musiikki, tms. ladataan laittomasti. Mahtaako artistit tehdä musiikkia, kun ei saa mistään hyvitystä? Eipä sitten enää latailla, kun ei ole ladattavaa. Enkä mitenkään pidä pakkovaltaa ja jättimäisiä musiikkitaloja hyvänä, mutta ihan totta, ei näin!
Gregori10/21
Väitätkö ihan oikeasti ja vakavasti, että musiikki häviää maapallolta jos siitä ei makseta? En väitä että tilanne pitäisi mennä siihen että mistään ei makseta missään tilanteessa, mutta tuo väittämäsi on täysin naurettava keino taas yrittää selittää miksi lataaminen on niin väärin. Mieti puheitasi hetki ennen tarttumista näppäimistöön.
Ei en itse kyllä miettinyt puheitani vaan tulivat suoraan jostain sieltä.
Ddarud11/21
Varmasti maksan 10-20 € jostain kiiltävästä kiekosta jossa on vähän ääntä, ja yleensä vaan pari minuuttia hyvää ääntä. Netin musiikkikaupatkin velottavat ihan sikamaisia hintoja. 10 senttiä kuulostaisi kohtuulliselta biisin hinnalta, mutta ylipäänsä yksittäisistä biiseistä maksaminen ei tunnu luontevalta. Miksi artistien pitäisi etes saada rahaa suoraan biisien myynnistä? Konserteista saa rahaa ja voisi yritttää keksiä jotain uutta. Miten olisi kaikille ilmanen "Pirate Bay" ja sitten sieltä nähtäisiin tilastotiedoista paljonko minkäkin artistin biisejä on ladattu, josta voitaisiin laskea paljonko valtion pitää maksaa artistille palkkaa. (Taikka sitten kuukausimaksullinen palvelu joka toimisi samalla periaatteella.)
Edit: Ite ainaki paljo mielummin maksasin "musaveroa" ku jotain mediaveroa jolla rahotetaan jotain Ylen ruotsinkielisiä kanavia 8--D.
No_voi12/21
Toki se "musiikki häviää maapallolta" juttu oli aika teoreettinen tilanne, mutta idea on kuitenkin sama. Mnulla sattuu olemaan sukulainen bändissä soittamassa, joten tiedän kokemusia vähän siltäkin puolelta.
Tuohan oli hyvä ehdotus. Siis ihan oikeasti, ei sarkasmia.
Michelola13/21
No jos maailmasta katoaisi kaikki musiikki jota tehään rahasta niin eipä tulisi ikävä
stillborn14/21
Täytyy ottaa talteen vaikka tuskin paketilla mitään käyttöä on. Menee samaan kansioon Afterdawnilta bännättyjen tiedostojen kanssa, eli kyseessähän on jonkinasteinen kulttuuriteko? :)
somebodyy15/21
Nyt myös Rapidsharessa lukijoineen päivineen:
http://googolplexian.nurkka.us/beta/
WhoopeR16/21
Turha siitä on itkeskellä että artistit ei tee enään musiikkia kun kaikki ladataan internetistä, levyfirmat ne rahat vie välistä niistäki biiseistä. Jos artistit tahtoo tienata niin saatana vetäkööt niitä keikkoja. Ei musiikilla muuten tienaa. Ja todellakin propsit TPB:n ylläpitäjillä niist on tullu ihan "Legenda". *thumbs up*
teme217/21
Miten tuon saa toimii?
somebodyy18/21
Ihan vaan paikallisesti tarvitset lukijan sille:
http://rapidshare.com/files/270350443/TPBBrowser.rar.html
teme219/21
noniin, kiitoksia, nyt toimii.
robsku20/21
Niin, ottaen huomioon että musiikkia tehdään ilman voitonhankkimistakin ja laitetaan vapaaseen jakeluun ja että suurin osa artistien tuloista tulee keikoista niin eihän tuo uusikaan musiikki katoamaan tule...
Mutta ensimmäisenä ehkä kysyisin kuitenkin, että väittääkö tämä henkilö sitten oikeasti uskovansa että tulevaisuudessa kaikki lataavat kaiken musiikin maksamatta (tai edes lataavat kaiken musiikkinsa)? Pahapa tuollaiseen uskomukseen on mitään sanoa joten pudistan päätäni (silmäillessäni samalla ihaillen levyhyllyäni :) ).
robsku21/21
Mitenkä Linuxilla, eli:
Ei oikeastaan ole tarvetta (muuten olisin koittanut winellä ajaa), mutta ihan mielenkiinnosta kysyn: mitäs jos selata Linuxilla tietokantaa niin kaipa sillekin jokin ratkaisu olisi? Tuo kun sisältää .exe tiedoston joka kai on Windows ohjelma tietokannan käyttöön... Voisihan sitä vaikka itse php:llä palvelimelle koodata jonkun sqlite selailusysteemin tuolle - jos tarvetta olisi ja mielenkiinto riittäisi, mutta nyt kysyn valmista ratkaisua ihan vain tiedonhalusta...
Oli sitten työpöytä ohjelma tahi vaikka php/muu palvelin puolen softaratkaisu niin kai noiden sqlite kantojen selailuun vähintään jokin yleistyökalu (kuten phpmyadmin mysql kannoille, tjsp.) tai jopa ihan suoraan noiden hostaamiseen palvelimella tarkoitettu kikkare on olemassa?
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT