AfterDawn logo

The Pirate Bay -jutussa pääosassa oli tänään John Kennedy

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
18 kommenttia

The Pirate Bayn (TPB) ylläpitäjiä vastaan käytävä oikeustaistelu Ruotsissa jatkui tänään todistajien lausunnoilla, joita antoivat Piratbyrånin Tobias Andersson, äänitealan etuja kansainvälisesti puolustavan IFPI:n toimitusjohtaja John Kennedy ja Ruotsin filmi-instituutin Bertil Sandgren.

Anderssonin esiintyminen oli kaikista lyhyin, sillä hän vahvisti ainoastaan huhut, joiden mukaan hän olisi kirjoittanut Fredrik Neijin vuonna 2006 esittämän puheen, jonka Neij piti TPB:n ratsian jälkeen. Andersson sanoi oikeudessa, että hän kirjoitti puheen, koska puheiden kirjoittaminen ei ole Neijin ominta alaa.

Anderssonin jälkeen oman näkemyksensä asioista tuli kertomaan Kennedy, joka aloitti urakkansa kertomalla IFPI:n toiminnasta. Kennedyn mukaan IFPI:n toimenkuva on tekijänoikeuslakien parantaminen ja piratismia vastaan taistelu. IFPI:n toimintaan käytetään vuosittain rahaa noin 75 miljoonaa puntaa. Kennedy kertoi erityisesti piratismin olevan ongelma, koska se on jo aiheuttanut valtavia vahinkoja musiikkiteollisuudelle.


Kennedy kertoi piratismin lisääntyneen selvästi digitaalisen musiikin suosion kasvamisen myötä. Piratismin lisääntyminen on puolestaan johtanut musiikkikaupan alamäkeen. Kennedy tähdensi myös, ettei TPB ole ensimmäinen sivusto, jota vastaan tekijänoikeusjärjestö on aloittanut oikeustaistelun, vaan aiemmin IFPI on vienyt oikeuteen mm. Groksterin ja Kazaan, joista molemmat hävisivät oikeudessa IFPI:lle.

Kennedy sanoi kuulleensa TPB:stä ensimmäisen kerran vuonna 2004, jolloin TPB oli jo nousemassa suosituimmaksi luvattomien musiikkilatausten paikaksi ja samalla se aiheutti taloudellisia vahinkoja musiikkiteollisuudelle.

Kennedy myönsi siirtymän musiikin digitaaliseen jakeluun olevan vaikea operaatio, jota ei helpota luvatta jaeltava ilmainen musiikki. Kennedyn mukaan ihmisten on vaikea vastustaa ilmaisen musiikin houkutusta, jonka takia kaupallisten latauspalveluiden on hankala kilpailla luvattomia latauksia vastaan.

Täten IFPI:n vaatimat korvaukset ovat Kennedyn mukaan oikeutettuja ja hän pitää korvausvaatimusta maltillisena, koska TPB:n aiheuttamat vahingot ovat valtavia. Kennedy sanoi kaikkien musiikkibisneksessä mukana olevien ihmisten tarvitsevan palkkaa. Myös kymmenkertaiset korvaukset julkaisemattoman materiaalin luvattomasta levityksestä ovat Kennedyn mielestä kohtuulliset musiikkiteollisuuden kokemiin tappioihin verrattuna.

20 prosenttia musiikkiteollisuuden käyttämistä rahoista menee Kennedyn mukaan uusien artistien etsimiseen. Joidenkin tahojen mielestä tämä osuus on aivan liian suuri internetin aikakaudella, koska artistit ja yhtyeet voivat tuoda musiikkiaan helpommin esille. Kennedy sanoi kuitenkin tällaisten väittämien olevan vääriä.

Kennedy kertoi musiikkiteollisuuden liiketoimintamallin riippuvan pitkälti siitä, että artistin levyä myydään mahdollisimman paljon ensimmäisen viikon aikana. Nämä myyntimäärät kokevat Kennedyn mukaan kovan kolauksen, jos TPB:n tapaiset palvelut mahdollistavat kappaleiden luvattoman lataamisen ilmaiseksi.


Seuraavaksi Kennedyltä kysyttiin tilastotietoja musiikkiteollisuuden viimeisistä vuosista, jotka eivät ainakaan musiikkiteollisuuden kannalta ole positiivisia. Viimeisen kymmenen vuoden aikana CD-levyjen myynti on laskenut 27 miljardista dollarista 18 miljardiin dollariin. Kennedy kertoi kymmenen suosituimman levyn myyneen vuonna 2001 yhteensä 69 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2008 vastaava luku oli enää 48 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2000 suosituinta albumia kaupattiin 13 miljoonaa kappaletta, mutta viime vuonna Coldplay pääsi vain puoleen tästä jatkoi Kennedy.

Kennedyn mukaan musiikkilataamoiden myynnit eivät riitä kattamaan tätä laskua. Musiikkiteollisuus on jo pitkään luottanut nuorten asiakkaiden ostovoimaan sanoi Kennedy, jonka takia nuorten ihmisten siirtyminen luvattomaan lataukseen on erityisen haitallista kaupallisille toimijoille, jotka eivät voi kilpailla ilmaisia luvattomia latauksia vastaan.

Kennedy ei myöskään tukenut oikeudessa väitettä, jonka mukaan luvaton jakelu toimii hyvänä promootiona artisteille. Kennedy mukaan jokaisen taloudellisesti onnistuneen live-esiintymisen takana ovat hyvin kaupaksi käyneet levyt ja artistin vahva musiikillinen ura.

Seuraavaksi keskustelu siirtyi Googlen ja TPB:n välisiin eroihin. Kennedy sanoi Googlen eroavan TPB:stä muutamalla tavalla. Ensimmäisenä hän mainitsi Coldplay-hakusanan käyttämisen molemmissa palveluissa. Googlella tuloksena on yli 40 miljoonaa osumaa, joihin kuuluu mm. erilaisia lehtijuttuja ja levyarvosteluita. Sama hakusana TPB:ssä tuottaa tulokseksi 1 000 osumaa, joista kaikki mahdollistavat tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattoman lataamisen.

Kennedyn kertoi Googlen myös tekevän yhteistyötä IFPI:n kanssa. IFPI:llä on kymmenen henkilön tiimi, joka toimii päivittäin Googlen kanssa tarkoituksenaan estää erilaiset tekijänoikeusloukkaukset. Kennedyn mukaan IFPI haastaisi myös Googlen oikeuteen, jos hakujätti lopettaisi yhteistyön IFPI:n kanssa.

Kennedy sanoi TPB:n suodattavan pois toimimattomia tai haitallisia torrent-tiedostoja, mutta tekijänoikeudella suojattua torrenteja ei puolestaan poisteta. Tämän lisäksi palvelun ylläpitäjät ylpeilevät sivuston suurella suosiolla.


Kennedyn mukaan sivuston avulla luvattomia latauksia tekevät ihmiset uhraavat vähemmän rahaa musiikkiin, koska he saavat musiikkia ilmaiseksi, jolloin heidän ei tarvitse ostaa sitä. IFPI:n järjestämissä kyselyissä ihmiset ovat kertoneet meille, että he ostaisivat musiikkia, jos he eivät voisi ladata sitä ilmaiseksi sanoi Kennedy. Kennedyn mukaan luvaton lataaminen on täten aiheuttanut musiikkiteollisuuden taloudellisen alamäen.

Kennedy on kuitenkin tietoinen vastakkaisista väitteistä, mutta hänen mukaansa ainoastaan yksi tutkimus tukee väitettä, jonka mukaan luvaton lataaminen ei aiheuta taloudellisia menetyksiä musiikkiteollisuudelle.

Seuraavaksi Kennedy ajautui pieniin ongelmiin, koska hän ei osannut selittää miten TPB toimii. Puolustuksen asianajaja ihmettelikin miten Kennedy voi syyttää TPB:tä rikoksista, jos hän ei ymmärrä miten TPB toimii.

Kennedyn jälkeen vuoroon tuli Sandgren, joka kertoi oikeudelle, että jotkin elokuvat leviävät luvattomassa jakelussa ennen näiden elokuvien virallista ensi-iltaa. Näissä elokuvissa ei myöskään ole minkäänlaisia kopiointisuojauksia ja joissain elokuvissa saattaa olla mukana jopa tekstitykset.

Seuraavaksi Sandgren sanoi elokuvateattereiden lipunmyynnin laskeneen Ruotsissa 31 prosenttia vuosien 2002-2006 välisenä aikana. Tästä Sandgren syytti elokuvien luvatonta lataamista, joka on aiheuttanut noin 800 000 - 1 000 000 kruunun (70 000 - 88 000 euron) menetykset jokaiselle Ruotsissa näytetylle elokuvalle. Puolustuksen mukaan selvää yhteyttä luvattoman lataamisen suosion kasvamisen ja lippumyynnin vähentymisen välille ei voida vetää, jonka lisäksi vuonna 2008 elokuvateatterit tekivät uuden lipunmyyntiennätyksen koko vuoden lipunmyyntejä mitatessa. Sandgren ei kuitenkaan halunnut kommentoida oikeudessa viime vuoden menestystä.

18 KOMMENTTIA

tkkaisla1/18

IFPI näyttää olevan innokas haastamaan vaikka paavin oikeuteen jos näkee siihen pienintäkään syytä. Ja on se kumma juttu jos pystyy haastaa oikeutee ilman että tietää miten torrentit toimii. Ja kuinka moni oikeesti menis kattoo kaikki leffat jotka nyt lataa, sama koskee musiikkia. Ja sit ei kommentoida sitä miten elokuvien lipputulot on päässy kasvamaan. Ja se 20% prosenttia menee kyllä oikeesti ihan musiikintuottajayhtiöiden johtokuntiin kuuluvien uusiin golfmailoihin.

Gilbertt2/18

Lainaus:

Kennedy kertoi kymmenen suosituimman levyn myyneen vuonna 2001 yhteensä 69 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2008 vastaava luku oli enää 48 miljoonaa kappaletta.


Saattaisiko johtua siitä, että jos levyllä on pari hyvää biisiä ja loput paskaa, niin enää ei tarvitse ostaa koko levyä, vaan ne pari biisiä voi ostaa netistä?

somebodyy3/18

Lainaus:

Lainaus:

Kennedy kertoi kymmenen suosituimman levyn myyneen vuonna 2001 yhteensä 69 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2008 vastaava luku oli enää 48 miljoonaa kappaletta.


Saattaisiko johtua siitä, että jos levyllä on pari hyvää biisiä ja loput paskaa, niin enää ei tarvitse ostaa koko levyä, vaan ne pari biisiä voi ostaa netistä?


...Tai ladata

Triaxis4/18

Olkoot syyttäjät miten huonoja tahansa tai TPB miten syytön tahansa, niin tekijänoikeusrikkomukset ovat väärin. Ihan sama mulle tuomitaanko TPB vai ei - mutta mahdollisesti tulevana muusikkona voin kertoa, että kiinnostais tulevaisuudessa saada leipää pöytään.

Tulee itsekin latailtua esmes Battlestar Galactican uusimmat jaksot, kun ne eivät oo tulossa Suomeen ainakaan kahteen vuoteen, eikä DVD:kään tule ainakaan puoleen vuoteen. Voisin kuitenkin ihan hyvin kuvitella maksavani muutaman euron jaksolta.

Mielestäni kaikki tv-sarjat ja musa pitäisi olla netissä helposti saatavilla, mutta tekijöille on mentävä heidän ansaitsemat tulot. Joten vaikka kaiken pitäisi olla helposti saatavilla, niin pitää niiden maksaa jotain. Hinta voisi kuitenkin olla edullinen ja maksamisen pitäisi olla HELPPOA. Esimerkiksi alaikäisen on tosi hankalaa ostaa netistä mitään, kun ei saa luottokorttia.

CD ja DVD myynti on toisaalta aika pitkälti rahastusta ja jostain 20euron levystä menee artistille muutama hassu sentti - mielummin ostais sähköisesti artistin omalta sivulta tietäen, että suurin osa menee artistille. Tällöin myös hinta olisi tietenkin hyvin pieni - ei välikäsiä, ei turhia levyjä ja kuoria.

jusunakki5/18

Waretus nyt ei tule loppumaan vaikka TPB lopetettaisiinkin, tuskin tulee edes vähentymään. Ehkä olis aika alkaa valmistaa levyjä joita joku haluaakin ostaa, ja poistaa kaikki turhat välikädet jotta levyn hinnat saadaan alas nykyisestä ja artisteille menisi sekin osa...levyjä olis mukavampi ostaa jos tietäis että samalla tukis hyvää bändiä

IsoJorma56/18

Rikoslain tahallisuus edelltys on mielenkiintoinen.

Tekijänoikeusrikos on kyseessä vain mikäli syytetty tahallaan aiheuttaa huomattavaa vahinkoa. Jos syytetyn mielestä vahinkoa ei aiheudu, teko ei ole tahallinen, eikä siten kyse ole rikoksesta.

Rikoksesta on siten kyse vain, mikäli syyttäjä pystyy näyttämään, että SYYTETYT varmasti mielsivät aiheuttaneensa huomattavaa vahinkoa.

Jos Piratebay on vaikka nähnyt jonkun tutkimuksen, jonka mukaan p2p ei aihauta vahinkoa ja uskoo sitä, niin Piratebay ei tee rikosta. ( jos tuomioistuin uskoo, että Piratebay uskoo, ettei vahinkoa aiheudu).

Näyttökynnys on syyttäjällä,että piratebay vilpittömästi uskoo, että he aiheuttavat huomattavaa vahinkoa.

Jos Piratebay on vaikka nähnyt jonkun seuraavista tutkimuksista ja uskonut sitä:
File sharing not to blame for industry woes
http://blogwood.com/archived/407/file-sharing-not-to-bl

OECD: nettipiratismi ei syynä musiikkimyynnin laskuun
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=24194

Kanadan RIAA on itsekin todennut ettei p2p aiheuta vahinkoa: Googleta "Canadian Record Industry Disputes Own P2P Claims"

Tekijänoikeusjärjestö ei itsekään usko, että p2p verkot aiheuttavat vahinkoa:

Canadian Record Industry Disputes Own P2P Claims
http://www.cdfreaks.com/news/13205

« CRIAWatch writes "The Canadian Recording Industry Association has quietly issued a new study that contradicts many of its own claims about the impact of P2P usage on the music industry. Michael Geist summarizes the 144 page study by noting that the research 'concludes that P2P downloading constitutes less than one-third of the music on downloaders' computers, that P2P users frequently try music on P2P services before they buy, that the largest P2P downloader demographic is also the largest music buying demographic, and that reduced purchasing has little to do with the availability of music on P2P services.'" »

IsoJorma57/18

Piraattipuolue Ruotsissa kasvaa räjähdysmäisesti:
http://www.piratpartiet.se/storlek

Piratebay sivulla piratismi juttu etusivulla:
http://thepiratebay.org/

jusunakki8/18

Se nyt on ihan selvä asia että luvaton lataaminen ei vaikuta levymyyntiin. Levyt vaan ovat nykyään niin paskoja ettei porukkaa enää kiinnosta ostaa koko levyä parin biisin takia, mielummin lataa ne kaks hyvää biisiä. CD:t ei muutenkaan ole kovin kiinnostavia edes keräilymielessä, vinyylit takas! =)

Lainaus:

Piratebay sivulla piratismi juttu etusivulla:
http://thepiratebay.org/


heh, toi oli hyvä

LordPepsi9/18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Triaxis:

Olkoot syyttäjät miten huonoja tahansa tai TPB miten syytön tahansa, niin tekijänoikeusrikkomukset ovat väärin. Ihan sama mulle tuomitaanko TPB vai ei - mutta mahdollisesti tulevana muusikkona voin kertoa, että kiinnostais tulevaisuudessa saada leipää pöytään.

Tulee itsekin latailtua esmes Battlestar Galactican uusimmat jaksot, kun ne eivät oo tulossa Suomeen ainakaan kahteen vuoteen, eikä DVD:kään tule ainakaan puoleen vuoteen. Voisin kuitenkin ihan hyvin kuvitella maksavani muutaman euron jaksolta.

Mielestäni kaikki tv-sarjat ja musa pitäisi olla netissä helposti saatavilla, mutta tekijöille on mentävä heidän ansaitsemat tulot. Joten vaikka kaiken pitäisi olla helposti saatavilla, niin pitää niiden maksaa jotain. Hinta voisi kuitenkin olla edullinen ja maksamisen pitäisi olla HELPPOA. Esimerkiksi alaikäisen on tosi hankalaa ostaa netistä mitään, kun ei saa luottokorttia.

CD ja DVD myynti on toisaalta aika pitkälti rahastusta ja jostain 20euron levystä menee artistille muutama hassu sentti - mielummin ostais sähköisesti artistin omalta sivulta tietäen, että suurin osa menee artistille. Tällöin myös hinta olisi tietenkin hyvin pieni - ei välikäsiä, ei turhia levyjä ja kuoria.


Siksipä jokunen bändi on jo kokeillut menetelmää jossa kuuntelia maksaa mitä huvittaa jos huvittaa.. Jollain tapaa tunnetuimmille bändeille parempi tapa koska levyfirma mafiat ja muut pellet vetää välistä ihan sievoset summat.. ja mitä ne rahoilla tekee.. ostaa kukkia ja rahottaa tekijänoikeus mulkkui ketkä saa piratismia koskaan loppumaan.. Ja tässäkin taas miten piratismi otetaan.. piratismia on kuitenkin kahdenlaista... sitä mistä jotku ottaa maksua myydessään ja sitä josta ei oteta maksua :)

Aapeli9410/18

Lainaus:

Näissä elokuvissa ei myöskään ole minkäänlaisia kopiointisuojauksia ja joissain elokuvissa saattaa olla mukana jopa tekstitykset.

Siis mitä helvettiä, eikai ? Aika dramaattista :D Oiskohan mahdollisesti parempi jos näissä ilmaiseksi ladattavissa elokuvissa olisi kopiosuojaus ? :D

jehu8011/18

Minun mielestä tuo Googleen vertaaminen on ihan naurettavaa, kun periaate miksi sivu on olemassa on täysin eri. Lisäksi Google pyrkii toimimaan, niin ettei sen kautta ole saatavilla "laitonta" materiaalia. Molemmat tarjoavat linkkejä, mutta siihen ne yhtäläisyydet sitten loppuvat.

Ihmettelen jos tuota TPB:tä ei saada jotenkin ajattua alas, mutta toivon kyllä olevani väärässä. Tiedostojen jakaminen ilman voitontavoittelua ei ole minun moraalin mukaisesti väärin, oikea varastaminen on. Niissä on selvä ero. Itse en tosin harrasta kumpaakaan, siis laittomassa muodossa.

berethiel12/18

Lainaus:

Lainaus:

Näissä elokuvissa ei myöskään ole minkäänlaisia kopiointisuojauksia ja joissain elokuvissa saattaa olla mukana jopa tekstitykset.

Siis mitä helvettiä, eikai ? Aika dramaattista :D Oiskohan mahdollisesti parempi jos näissä ilmaiseksi ladattavissa elokuvissa olisi kopiosuojaus ? :D

No mitäs sit katotaan jos ne waretettavatkin versiot pilataan kopiosuojalla. Ei enää näkis leffoja lainkaan tällä liinuxilla. Ei kannata ostaa, kun ei toimi. Ja siis ihan tekstityksiäkin saattaa löytyä leffoista.. no huh.. Kuinka ne julkeaa. Menis varmasti pulla väärään kurkkuun, jos tietäisi miten helposti niitä tekstityksiä leffoihin löytää ja kuinka ne oikeesti toimii. Tekniikka on ilmeisesti ajanut näiden mafioosojen ohitse.

SandboX13/18

Aika selkee pelko syyttäjä puolen kommenteissa on havaittavissa...esim Roswall ei voi ees kulkea ilman useempaa henkivartijaa....ja kävi tossa miten tahansa ei se mitään pysäytä enää ...too late for tears.Mielestäni syyttäjien kommentit on pehmentyneet sille tasolle ,että edes oikeus ei voi tehdä mitään...toi homma ois pitäny tehä ajat sitte ,nyt TPB:llä on hulluja faneja liikaa:)

IsoJorma514/18

Piraattipuolue Ruotsissa kasvaa vauhdilla
http://www.piratpartiet.se/storlek

Nyt päivittäin satoja uusia jäseniä.

Jo 6 suurin puolue Ruotsissa.

Lehdistötiedote:
Pressmeddelande 25 februari kl 20:45

Piratpartiet gick på onsdagskvällen om Vänsterpartiet i medlemsantal och har därmed större medlemskår än både Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Idag röstade riksdagen igenom Privatpolislagen Ipred, som ger privata industrier polisbefogenheter

http://www.piratpartiet.se/

prc_15/18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Triaxis:

Olkoot syyttäjät miten huonoja tahansa tai TPB miten syytön tahansa, niin tekijänoikeusrikkomukset ovat väärin. Ihan sama mulle tuomitaanko TPB vai ei - mutta mahdollisesti tulevana muusikkona voin kertoa, että kiinnostais tulevaisuudessa saada leipää pöytään.

Tulevan leipäsi kapeutta/leveyttä ja pituutta/lyhyyttä tuskin määrittää se, saako musiikkia/elokuvia/pornoa/pelejä waretettua vai ei. Vika on lähinnä leyvbisneksen kankeudessa ja musiikin myynnin tavoista, jotka ovat peräisin jostain 60 luvulta.

Itsekkin mielelläni ostan musiikkia, mutta harvassapa on levyt joita haluan ostaa. Ensin artistin perkele ei saa sinne levylle kuin 2-3 hyvää kappaletta, sen jälkeen julkaisia lyö levylle 100000% lisähintaa (kuten jo mainitsitkin artistin savan kiekosta senttejä) ja sen jälkeen toki kuljetusliike sekä levyliike haluaa jotain.

Siinä sitten kuluttajaparka katsoo hyllyssä leyvä että "jaahas 6-9 minuttia hyvää musiikkia + 60 minuttia täyttä tuubaa 25€. Jepjep, taitaapa jäädä laikka tähän."

Mitä verkkomaksamiseen tulee, niin kotimaassa toimisi esim palvelu, josta voisi ostaa ns. krediittejä tilisiirrola ja sitten musiikkia kappeleina (ja riittävän halvalla). Paypalista en muista, mutta eikös sinnekkin pysty ihan nettipankista rahnaa siirtämään ja täten voisi myös ulkomaisista palveluista musiikkia ostaa.

multi15316/18

Ainoa keino esim. filmiyhtiöille estää elokuviensa päätymistä hyvälaatusina jakeluun on lopettaa dvd myynti kokonaan ja siirtyä ostelemaan elokuvateattereita. Eli tietyn elokuvan katsominen on vain mahdollista sen elokuvayhtiön elokuvateatterissa. Elokuvateattereita olisi todella paljon ja ihmisiä kävisi todella paljon elokuvissa (ehkä) Ajatus kuulostaa todella hullulta mutta yksinkertaisesti netissä tapahtuvaa tiedostojenjakelua ei tulla ikinä pysäyttämään niin kauan kun elokuvayhtiöt haluavat elokuvilleen massajakelua esim. juuri dvd muodossa koska mielestäni jos ostan jonkun tuotteen se on silloin minun. no jooo tämä nyt on vaan mun mielipide enkä viitsi alkaa mitään romaania kirjoittamaan

sorva17/18

Lainaus:

Kennedy sanoi Googlen eroavan TPB:stä muutamalla tavalla. Ensimmäisenä hän mainitsi Coldplay-hakusanan käyttämisen molemmissa palveluissa. Googlella tuloksena on yli 40 miljoonaa osumaa, joihin kuuluu mm. erilaisia lehtijuttuja ja levyarvosteluita. Sama hakusana TPB:ssä tuottaa tulokseksi 1 000 osumaa, joista kaikki mahdollistavat tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattoman lataamisen.

No shit sherlock?! Google ja TPB etsivät vähän eri asioita. Kirjoitappa Googleen "Coldplay torrent" niin tuleeko niitä lehtijuttuja vielä kuinka paljon?

E:tyhmä

robsku18/18

Lainaus:

Lainaus:

Kennedy sanoi Googlen eroavan TPB:stä muutamalla tavalla. Ensimmäisenä hän mainitsi Coldplay-hakusanan käyttämisen molemmissa palveluissa. Googlella tuloksena on yli 40 miljoonaa osumaa, joihin kuuluu mm. erilaisia lehtijuttuja ja levyarvosteluita. Sama hakusana TPB:ssä tuottaa tulokseksi 1 000 osumaa, joista kaikki mahdollistavat tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattoman lataamisen.

No shit sherlock?! Google ja TPB etsivät vähän eri asioita. Kirjoitappa Googleen "Coldplay torrent" niin tuleeko niitä lehtijuttuja vielä kuinka paljon?

E:tyhmä

Tai wielä parempi: coldplay filetype:torrent

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki