Prince of Persian PC-versio ei sisällä DRM-suojauksia
Vaikka PC-pelien kohdalla erilaisten DRM-suojauksien käyttö on selvästi yleistynyt vuosien saatossa, eivät kaikki PC-pelit kuitenkaan sisällä DRM-suojauksia. Uusin lisäys DRM-vapaiden pelien listalle on Prince of Persia, jonka DVD-julkaisu ei sisällä lainkaan DRM-suojauksia.
Hieman yllättäen kyseessä on DRM-suojauksista tunnetun Ubisoftin julkaisema peli, ja yhtiön foorumeilla UbiRazz-nimimerkillä esiintyvä yhtiön edustaja sanoi, että tämän julkaisun myötä Ubisoft voi selvittää sen, että lataavatko ihmiset pelejä oikeasti luvatta sen takia, koska ne sisältävät DRM-suojauksia vai onko tärkein syy luvattomalla jokin aivan toinen asia.
Jotta asia tulee selviämään, ovat TorrentFreak-sivustoa pyörittävät tahot luvanneet selvittää sen, kuinka monta kertaa peliä on ladattu luvattua suosituimpien torrent-sivustojen kautta. Uutisen kirjoitushetkellä SKIDROW-ryhmän tekemää luvatonta kopiota lataa The Pirate Bayn kautta noin 13 000 torrent-ohjelmaa, joten DRM-vapaus ei tunnu juuri hillitsevän pelin luvatonta lataamista.
Vaikka pelin PC-version DVD-julkaisu on DRM-vapaa, käytetään DRM-suojauksia pelin Steam-julkaisussa. Pelikonsoleilla nähtävät versiot sisältävät myös normaalit kopiointisuojaukset, joten DRM-vapaus koskee ainoastaan PC:n DVD-julkaisua.
20 KOMMENTTIA
6volttia1/20
-
mjk2/20
Minä olen ostanut ko pelin ja syitä oli tasan kaksi. 1. olen aiemmin pelannut ko peliä snes:llä ja pidin hyvänä. 2. Yhdessä jenkkiuutisessa sanottiin että ei suojausta ja se sinetöi ostopäätöksen. Näitä lisää siis se drm-kura pois.
stillborn3/20
Niinpä, myynnille se on ihan sama onko DRM:ää vai ei. Miksi sitten yritykset käyttävät rahojaan moisiin suojauksiin? Hullua.
hentriz4/20
Vähintään 90% faktaa! Muuta lisättävää ei ole.
nqau5/20
Ihan kiva, faktat on:
1. DRM (tai mikään muukaan) ei hillitse warettamista.
2. Ei DRM:ää helpottaa ostopäätöstä, varsinkin jos on helppoa käyttää ilman DVD:tä.
3. Jos peli oikeasti ei meinaa toimia edes warena, en sitä varmasti ostakaan.
superkick6/20
Noniin, taas nähtiin miten tekopyhää porukkaa warettajat ovat. Sillä että onko pelissä kopiosuojaus ei ole mitään merkitystä waretetaanko peliä vai ei. Drmstä tehdään vain yksi tekosyy joka oikeuttaa laittoman lataamisen. Säälittävää.
Toivottavasti PC-peleihin saadaan pian konsoleista tuttu paljon vaikeammin murrettava rautaan sidottu DRM koska softapohjaisella ei tee yhtään mitään.
haxorfox7/20
ei kiitos.
RoCraft8/20
En yhtään ihmettelisi, jos PCllekin alkaisi ilmaantumaan enemmälti modpiirejä, joilla ohittaa laitteistopohjaiset "suojaukset."
Peleistä pitäisi tehdä niin järkyttävä suuria, että lataaminen ei tuntuisi yhtään miellekkäältä. Kaikki asennustiedostot veisivät yhteensä 50Gb tai enemmän. (Joo, huono vitsi)
stillborn9/20
Olen varma siitä, että suurimmalle osalle warettajista ei merkitse tuon taivaallista, onko jossain joku suojaus tai ei. Pieni osa warettajista pitää meteliä toimistaan ja suuri enemmistö ei.
Shadows1310/20
ärsyttväintä drm suojauksessa on se että sitä ei voi kopioida ulkoiselle kovolle ja sitten käyttää eri koneissa kun tahtoo pelata peliä.
haxorfox11/20
uutinen on hieman harhaan johtava steamin kannalta, sillä tämä kyseinen "DRM" on steamin sisäänkirjautumis systeemi, eli et voi pelata, ennenkuin olet kirjautunut sisään. (pystyt pelaa offline tilassa, jos peli on ladattu 100%)
Demus12/20
Warettamiseen moinen ratkaisu ei luultavasti vaikuta kovinkaan paljoa, jos ollenkaan... koska kaikki scene-releaset ovat DRM-vapaita muutenkin.
Ihmisten elämään, jotka ostavat pelinsä rehellisesti kaupasta, moinen päätös taas vaikuttaa hyvinkin paljon eli DRM-vapaudella tässä tapauksessa Ubisoft tuo rehellisille kuluttajille lisäarvoa.
Taloustieteiden peruskurssi:
1. Waretus ei laske merkittävästi, mutta ei toisaalta nousekkaan.
2. Jos DRM:llä ei ole vaikutusta waretukseen puoleen eikä toiseen, miksi tuhlata rahaa DRM-suojaukseen?
3. DRM-vapaus laskee asiakastuen kustannuksia, koska kuluttajilla ilmenee vähemmän ongelmia tuotteen kanssa.
4. Asiakkaat ovat tyytyväisempiä DRM-vapaaseen tuotteeseen, koska he eivät koe suojeuksesta aiheutuvia ongelmia. => Ostavat ehkä jatkossakin yrityksen tuotteita pitäen niitä laadukkaina (huonoa sisältöhän ei pelasta mikään).
5. Säästyneillä varoilla voidaan pudottaa tuotteiden hintoja, jolloin saadaan lisää maksavia asiakkaita tai laittaa rahat taskuun, joilla voi vaikka ostaa kullatut vesihanat rantahuvilaan.
stillborn13/20
Filosofian peruskurssi: Yksityisen yrityksen tai yksityisen ihmisen on pyrittävä tekemään oikein kulloinkin voimassa olevan oikeuskäsityksen mukaan.
Demus14/20
DRM-vapaus ei tee waretuksesta yhtään sen laillisempaa, eikä oikeastaan helpompaakaan tavalliselle käyttäjälle (99,9% warettajista). Taistelu piratismia vastaan pitää vaan hoitaa toisin keinoin, eikä heittää tuhottomasti rahaa kaivoon ja ihmetellä sitten jälkeenpäin kun kannattavuus laskee ja ihmiset valittaa ku ei toimi.
mjk15/20
Niin tuolla drm:llä ei ole todellakaan vaikutusta warettajiin. Tavalliselle pelaajalle haittaa sitäkin enemmän. Hyvä esimerkki on tämä: Ostin pojalle GTR evolution pelin. JA suojaus esti pelaamasta asensi mutta siihen pysähtyi, kauppias totesi olisiko levy-rikki (dvd) toisella pelillä kokeiltiin ja samajuttu, maahantuoja epäili juuri suojausta syyksi, arvakkaas ostinko sen pelin? En todellakaan.
Kokoonpano on tämä: amd athlon 64 6400+ (x2), asus emppa, gf 7900 gtx (2 kpl), s x wd 200 kiintis. thermaltake 850 power + saman valm. koppa. käytössä win xp. joten kone ei ole edes vanha.
Ysf16/20
eli mattimeikäläisten tarkoitus on hypätä sinne, minne valtaapitävät ja raharikkaat globaalit pelurit sanovat, tietämättä odottaako siellä patja vai piikkimatto?
mutta toisaalta, jos ihmisellä ei ole tietoja ja haluja, ovelat ja viekkaat eivät sekaannu hänen tekemisiin.
berethiel17/20
Mikä warettamisessa nyt on niin kauhiaa. Warettajathan yrittävät maksimoida oman varallisuutensa hankkimalla kaiken ilmaiseksi. Vähän sama periaate, kuin se, että isot firmat maksimoivat tulonsa asiakkaidensa kustannuksella.
Pudottakaa hintoja!!! Warettaminen on elämäntapa ja sitä ei mikään ihme pysty lopettamaan. Itse mieluusti kyllä ostaisin kohtuu hintaisia laadukkaita tuotteita.
kolmis18/20
Eipä tuota peliä kyllä välttämättä tulisi waretettuakaan vaikka olisikin ilman suojauksia, olisivat valinneet jonkun vähän paremman pelin niin ehkä olisi nähty ero, sitäpaitsi laskevatkohan tuota niin että warettajakin saattaa ostaa pelin kun on ensin kokeillut.
World of Goonkin lataajista osa osti pelin että siinä mielessä tuo voisi olla jopa harhaan johtavaa.
mutta tiedä sitten...
Oikeuskäsitys taas on kuin twister, oikea käsi punaiselle! ;)
375H&H19/20
Itse pelaan liki ainoistaan marginaalipelejä, joten ostan pelaamani pelit. Joten minulle ei ole väliä onko pelissä DRM vai ei, koska toistaiseksi olen saanut pelini toimimaan.
Sellainen asia kannattaa muistaa että mikäli DRM-suojatuista peleistä ei pidä, niin älkää ostako niitä. Mutta se että tuotteessa on jokin ominaisuus josta että halua maksaa ei oikeuta varastamaan sitä. Vrt. jos autossa on sähköinen ohjaustehostin, jonka tuntumasta ei pidä, niin ei autoa silti saa varastaa.
Uutuuspelien hinnoista ei onneksi kukaan jaksa tällä kertaa urputtaa. Ei kannatakkaan, sillä alelaarit ovat täynnä ("samaa paskaa uudessa laatikossa") pelejä 10 - 30 euron hintaan. Muuan kuukausi sitten ostin vuonna 2004 tehdyn pelin, koska ko. genressä ei ole tehty sen jälkeen parempaa peliä.
stillborn20/20
Ei oikeuta niin, mutta kyllä se kannustaa siihen.
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT