Testissä Kansalaisboksi Kombotallennin - päivitetty 4.9.2008
Taustaa
Verkkokauppa.com:n Kansalaisboksi Kombotallennin on edullinen, alle 140 euroa maksava tallentava hybrididigiboksi, jonka tallennuskäyttöön tarvitaan erillinen USB-liitettävä muistitikku tai kiintolevy. Hybridiviritteinen kombotallennin sisältää kaksi viritintä - yhden antenni- ja yhden kaapelivirittimen, joiden ansiosta boksi sopii kotiin kuin kotiin ja erityisesti ahkerasti muuttavalle.
Laite tukee sekä USB-tikkuja että ulkoisia kiintolevyjä ja Verkkokauppa.com kertoo sen antavan 2.5" ulkoisille kovalevyille virtaa USB-liitännän kautta, jolloin erillistä virtalähdettä ei levylle tarvita. Kuluttajan päätettävissä onkin kuinka paljon tallennustilaa tarvitsee. Muutamille tunneille riittävät USB-tikut irtoavat kaupasta parilla kympillä ja sadan euron investoinnilla saakin jo varsin reilusti tallennustilaa.
Testi tehtiin tähän mennessä antenniverkossa, mutta myöhemmin on luvassa päivitys artikkeliin, jossa käsitellään käyttöä kaapeliverkossa. Testikokemukset kaapeliverkon ja antenniverkon rinnakkaiselosta päivitetty juttuun.
Ensituntemukset
Paketista paljastui fiksusti pakattu, pienikokoinen ja elegantti musta digiboksi, värikuvilla varustettu ohjekirja, SCART-kaapeli sekä selkeä mattamusta kaukosäädin. Kaukosäädin ei kummemmin nitissyt tai natissut ja vaikutti varsin toimivalta ja laadukkaalta kokonaisuudelta. Itse digiboksista löytyi kaksi USB-liitäntää - yksi edestä kannen takaa ja yksi takapaneelista - sekä Conax-korttipaikka, RF-liitännät, kaksi SCART-liitäntää, HDMI-liitin ja RCA- ja SPDIF-audioliitännät.
Etupaneelissa on kannen takaa löytyvien USB-liittimen ja Conax-paikan lisäksi mustan pleksin takana VFD-näyttö sekä alareunassa normaalit kanava-, äänenvoimakkuus-, virta-, ja menunäppäimet.
Asennus ja käyttöönotto
Nykybokseille tyypillisesti asennus oli muutaman napin painalluksen ja automaattisen kanavavirityksen jälkeen valmis ja aikaa ei turhaantunut montaakaan minuuttia. Asennus kysyi ainoastaan kielen, aikavyöhykkeen ja kanavanhakumenetelmä (kaapeli, antenni, molemmat). Valikoista löytyvät omat osiot kanavaviritykselle, videolähdöille, tallennukselle ja muille perusasetuksille. Niistä myöhemmin lisää. Kaukosäätimen napit löytyvät pääasiassa niiltä kohdilta mistä niiden odottikin löytyvän, joskin tiedostonhallintanappi oli mielestäni liian pieni ja sumpussa harvemmin tarvittavien nappien kanssa.
Päivitys 4.9.2008: Kun Kombotallennin on kytketty samanaikaisesti sekä kaapeli- että antenniverkkoon, hakee laite kanavat molemmista vastaanottotavoista ja järjestää kanavalistan numerojärjestykseen. Virittimet eivät kuitenkaan toimi toistensa "varakanavina", vaan kanavat näkyvät listassa tuplana (esim. ensin YLE TV1 cable, sen jälkeen YLE TV1 terrestrial).
TV-kuva, tekstitykset ja ääniraidat
TV-kuva Kansalaisboksi Kombotallentimella on ehdottomasti laadukasta. HDMI-lähdöllä kuvan saa lähes vailla häviötä taulutelevisioon, joskin allekirjoittaneen mielestä häviö tässä tapauksessa saattaa olla jopa hyvä asia. Itseäni häiritsee lähinnä HDMI:n kautta näkyvä digikuvan kohina tai rakeisuus, vaikka se samalla takaakin terävämmän kuva.
Laite tukee DVB-tekstityksiä, jolloin YLEn kanavienkin tekstitykset näkyvät. Äänen saa liitettyä televisioon digitaalisesti sekä RCA:n että Toslink -lähdön kutta ja eri ääniraidat löytyvät tavalliseen tapaan kaukosäätimen ääninappia painamalla. Valittavana on automaattinen ääniraidan valinta sekä saatavilla olevat ääniraidat. Testijakson aikana minkäänlaista nykimistä, viivettä tai muita ongelmia ei esiintynyt teksteissä eikä äänessä.
Kombotallentimessa on myös sisäänrakennettu teksti-tv, jolloin teksti-tv:n selailu onnistuu riippumatta onko televisiossa teksti-tv vai ei. Kombotallentimen teksti-tv ei ole aivan nopeimmasta päästä, mutta ei kuitenkaan aiheuta harmaita hiuksia selailijalle.
EPG, tallennus ja toisto
Kombotallentimessa on kaksi EPG-näkymää - aikajananäkymä ja kanavanäkymä. Mitään mullistavaa näkymät eivät tarjoa hyvässä eivätkä pahassa, mutta pienen totuttelun jälkeen ne alkavat tuntua luonnollisilta ja selkeiltä. Kanavan vaihdot sujuvat ilman suurempia viiveitä ja navigointi on sulavaa.
Aikajananäkymässä näkyvät kuuden kanavan ohjelmat muutaman tunnin ajalta yhtäaikaisesti, mutta toisin kuin joissain muissa digibokseissa, janan pituutta ei saa muutettua suoraan EPG:stä. Menusta EPG:n aikaväliä saa kuitenkin muutettua porrastetusti yhden, puolentoista, kahden, kolmen ja neljän tunnin mittaiseksi. Staattinen näkymä aiheuttaa kuitenkin joko sen, että lyhyet ohjelmat katkaisevat ohjelmanimen liian aikaisin tai myöhemmin samana päivänä tulevat ohjelmat pitää rullata kaukaa esiin. Menun viidestä valinnasta kuitenkin löytynee jokaiselle varsin hyvä kompromissi. Hienoina EPG:n yksityiskohtina kerrottakoon televisiokuvan sulava skaalaus EPG-nappia painettaessa pieneksi kuvaksi oikeaan ylänurkkaan, mikäli valikosta on valittuna EPG-näkymäksi "Picture in Graphic". Vaihtoehtona pikkukuvalle on EPG:n taustalla näkyvä TV-kuva. Lisäksi televisiokanavia voi tarkastella mosaiikkiruudusta, jossa näkyy yhtäaikaisesti 12 kanavaa, joista valittu myös keskellä suurempana.
Kanavanäkymä näyttää puolestaa sen hetkisen kanavan parhaillaan meneillään olevan ja viisi seuraavaa ohjelmaa. Valitettavasti mikäli tässä näkymässä haluat vaihtaa kanavaa, niin myös taustalla pyörivä kanava vaihtuu.
EPG:n valinnat ovat tavanomaiset - päivää voi vaihtaa ja ohjelmia laittaa tallentumaan. Lisäksi EPG:stä voi hakea tulevia ohjelmia, joskin kaukosäätimellä kirjoittaminen on aika työlästä. Haku ei myöskään toimi osaksi kirjoitetuilla ohjelmanimillä ja mikäli joukkoon livahtaa kirjoitusvirhe niin haku ei luonnollisesti löydä mitään. Ainoa ero näkymien valinnoissa on Ajastin, jonka voi asettaa ainoastaan aikajananäkymästä. Tällä ominaisuudella saa asetettua automaattisen kanavavaihdon ohjelman alkuun, myös ilman tallennusta.
Suurin ongelma tallennuksessa ja koko laitteessa ovat kuitenkin sen rajoittuneet tallennus-/viritinominaisuudet. Kombotallennin ei nimittäin pysty tallentamaan kuin samaa kanavaa mitä katsot sillä hetkellä - aivan, ei edes samasta kanavanipusta. Kokeilin toiveikkaana päivittää Kansalaisboksin ohjelmiston Verkkokauppa.com:n sivuilta löytyvään uusimpaan firmwareen, mutta tämä ei tuonut ongelmaan ratkaisua. Päivityksen tuomat muutokset paransivat ilmeisesti toimintavakautta tai olivat kosmeettisia muutoksia. Uusin 13.8.2008 julkaistu ohjelmistopäivitys mahdollistaa myös toisen kanavan tallentamisen samasta kanavanipusta. Tallennusnappia painettaessa TV-näkymässä boksi ei anna automaattisesti dialogia, mistä voisi asettaa esimerkiksi lisäminuutteja ohjelman loppumisen jälkeen, vaan laittaa tallennuksen päättymään ohjelman lopussa. Painamalla uudestaan REC-nappia esille tulee tallennusvalikko, josta tallennuksen keston ja lopetuskohdan voi määritellä. Sama onnistuu myös EPG:stä ja menun Ajastinhallinnasta.
Päivitys: Tallennuksen aikana kanavaa voi vaihtaa vain käytössä olevan virittimen kanavanipun sisällä. Toisin sanoen tallennettaessa antenniverkon kanavaa ei samaan aikaan voi katsella kaapeliverkon kanavia. Myöskään samanaikaisia tallennuksia samankaan kanavanipun sisällä ei voi tehdä. Aikaisempien tallenteiden tai aktiivisen tallenteen katselu onnistuu kuitenkin ongelmitta.
Ohjelmat tallentuvat .ts (Transport Stream) -tiedostoformaatissa levyn hakemistojuureen, johon on mahdollista luoda kansioita tallenteiden lajittelua varten. Allekirjoittanut ei saanut toimimaan kuitenkaan levylle aiemmin tallennettuja, eri muodoissa olevia .ts -tiedostoja. Pienen konvertoinnin jälkeen sekin varmasti onnistuisi. Hakemistonäkymä ei myöskään tunnistanut muita videoformaatteja.
Ohjelmien toiston aikana, kuten tallentaessakin, ohjelmaan voi lisätä "kirjainmerkkejä", joita voi selata yhdellä napin painalluksella. Tällä ominaisuudella voi merkata ja ohittaa helposti esimerkiksi mainoskatkot. Tallennettujen ohjelmien toistossa ei esiintynyt ongelmia.
Ajansiirron mahdollistava Timeshift-toiminto on varsin hyvin toteutettu. Automaattisesti taustalle käynnistyvä Timeshift on helppokäyttöinen ja toimii nopeasti. Itselleni tämä ehkä digiboksin tärkein ominaisuus tuo selkeän plussan Kombotallentimelle. Muun muassa aiemmin käytössä ollut Handan häviää tälläkin osa-alueella selkeästi. Mikäli ohjelmien tallennus ei ole tärkeä ominaisuus, mutta haluat käyttää ajansiirtoa, niin jo 4 gigan muistitikulla voit Timeshiftata (tai tallentaa) kokonaisen elokuvan. Yksi ongelma Timeshiftissä (tai pikemminkin tiedostohallinnassa) kuitenkin on. Muistia varaava _timeshift.ts tiedosto ei poistu kun kanavaa vaihdetaan, vaikka sitä ei voi enää kanavan vaihdon jälkeen boksilla katsoa, eikä tiedostonhallinnasta voi sitä edes käsin poistaa. Tästä johtuen mikäli timeshift täyttää muistin niin tallennusta ei voi asettaa ellei alusta massamuistia boksin menusta tai poista timeshift-tiedostoa käsin tietokoneen avustuksella. Tämä ongelma on myös 13.8.2008 julkaistussa ohjelmaversiossa v1.16.85.
Menut
Kombotallentimen Menu-napin takaa löytyvät monipuoliset valikot, joista tärkeimpien asennus-, A/V-, kanava- ja katselukorttiasetusten lisäksi löytyy myös mm. laskin, kalenteri ja muutama peli. Käyttöliittymätabin alla on useita ulkoasuvalikoita, joista saa vaihdettuaniin valikon läpinäkyvyysastetta, EPG-näkymän kuvan sijoittelun, info-ruudun sijainnin ja näyttöajan, kanavan vaihdossa käytettävän kuvan, VFD-näytön tekstin rullauksen sekä aiemmin artikkelissa käsitellyn EPG:n aikavälin. Lisäasetuksissa ovat USB:n, tiedostohallinnan ja ajansiirron asetukset sekä massamuistin alustus ja data-siirtotoiminnot. Alla kuvia valikoista.
Muut ominaisuudet ja toiminnot
Kombotallennin osaa toistaa USB-massamuisteilta myös musiikit ja digikuvat. Tiedostonhallintanäkymän takaa nuolinäppäimillä löytyvät erilliset kuva- ja musiikkinäkymät, joista JPEG ja MP3 tiedostot voidaan toistaa. Monella laitteella (mm. pelikonsoleilla) musiikin- ja kuvien toistaminen on kuitenkin huomattavasti helpompaa ja ominaisuuksiltaan monipuolisempaa. Kuvien tunnistuksessa oli välillä ongelmia ja skaalaus ei toiminut läheskään aina haluamallani tavalla. Luonnollisesti "halpisdigiboksia" ei olohuoneen mediakeskukseksi ole tarkoitettukaan.
Ohjelmistopäivitys onnistuu helposti massamuistilta. USB-muistitikulle laitettu firmware tunnistuu automaattisesti kun muistitikku liitetään Kombotallentimeen ja päivitysdialogi aukeaa. Kyllä-painiketta painettua laite asensi päivityksen alle minuutissa ja käynnisti itsensä uudelleen. Valikkojen selaaminen ei siis ole pakollista.
Yhteenveto
Kansalaisboksi Kombotallentimesta jäi loppujen lopuksi hyvin selkeä kuva. Se tekee asiansa tavanomaisen tehokkaasti, mutta ei loista millään osa-alueella. Muutama hieno yksityiskohta piristää melko kliinistä käyttöliittymää, joka toimii kuitenkin juuri niin kuin digiboksin pitääkin. Kokeilujakson aikana laite kaatui muutamia kertoja, ja kerran hetkellisesti ohjelmatiedot eivät päivittyneet, mutta satunnaiset kaatuilut ovat arkipäivää lähes boksilla kuin boksilla.
Kombotallentimen markkinarako onkin hyvin suppea, sillä kiintolevyttömät digiboksit irtoavat kaupasta vielä useita kymppejä halvemmalla ja mikäli hintaan laittaa sata euroa lisää, niin saa jo kahden virittimen tallentavia bokseja. Kuten mainitsin, Kombotallennin on eräänlainen joka paikan höylä, mutta harvoihin olosuhteisiin se soveltuu täydellisesti. Kombotallennin ei siis ole mikään television suurkuluttajan unelma, mutta satunnaisesti tallentavan - ja erityisesti tiheästi muuttavan - peruskäyttäjän boksina se on oiva valinta ja harvalukuisen kombovirtin-kategorian aatelia.
Päivitys: 13.8.2008 julkaistu ohjelmistopäivitys (v.1.16.85 FAC 20080813) tuo boksiin korjauksen, jonka avulla toisen (samasta kanavanipusta olevan) kanavan katsominen onnistuu tallentaessa. Myös boksin vakautta on paranneltu. Tämä päivitys parantaa Kombotallentimen tallennusominaisuutta huomattavasti.
Päivitys 4.9.2008: Lisätty testituloksia kaapeli- ja antenniverkon yhteiskäytöstä (ohjelmistoversio v.1.16.85 FAC 20080813).
Plussat
+Edullinen (vrt. tallentavat)
+Valinnan mukaan tallennustilaa
+Helppo tallennuskapasiteetin päivitys
+Selkeä ja sulava käyttöliittymä
+Soveltuu kaikkiin kotitalouksiin
+Tallenteiden helppo siirtäminen tietokoneelle
Miinukset
-Korkea hinta (vrt. ei-tallentavat)-Ei mahdollisuutta katsoa ja tallentaa eri kanavia
-Mukana ei tule tallennusmediaa
-Ajoittainen EPG:n sekoilu ja muutamat kaatumiset
-Kahdesta virittimestä ei oteta kaikkea irti
Jäikö jokin asia askarruttamaan? Vai haluatko ilmaista mielipiteesi jutusta tai itse laitteesta? Kommentoi!
73 KOMMENTTIA
Samuli231/73
tupla
Samuli232/73
tuo irrallinen tallennusmedia on tarkemmin ajateltuan oikein hyväkin asia. Ei tarvitse enää tuskailla jonkin boksin omien ajureiden kanssa, vetää vaan kovalevyn irti ja laittaa kiinnii tietsikkaan ja eikun leffat koneelle säilöön.
Taitsikka3/73
Hyvä pointti tässä on se ettei tartte maksaa hyvitysmaksua digiboksista. Säästää typerän maksun jonka joutuu maksaa kiinteästä kovalevystä digiboksin sisällä.
OneMember4/73
Ei vaikuta pahalta ollenkaan.
paavo225/73
Miten tämä tallentaa? Eli onko tikun sisältöä mahdollista katsoa koneella tahi muokata esim. mainokset pois?
Tomppa126/73
Voikohan tuolla tallentaa kotiverkossa olevalle koneelle/verkkolevylle? Mielellään NFS:llä, mutta voisin kyllä virittää Sambankin... :rolleyes:
Siggy7/73
paavo22:
Tallennuksia on mahdollista siirtää ja katsoa koneella. VLC ei suostunut itselläni toistamaan suoraa .ts:iä, mutta Media Player Classicilla onnistui. Videoiden muokkaukseen soveltuu esimerkiksi ProjetX. Oppaan ohjelman käytöstä löydät täältä.
Tomppa12:
Boksia ei saa liitettyä verkkoon, joten tallenukset täytyy tehdä USB-massamuistille.
arcanix8/73
Tuollahan se lukee suoraan.
Eli jos on vaikka verkkolevy usb:llä kiinni digiboksissa, ja kovalevy verkkokaapelilla tietokoneessa/hubissa niin miksi ei.
tuhero9/73
Itse laskin tosta kuvasta kyllä 13 eri kanavaa.
core10/73
Kuinka paljon mahtaa tunnin tallentaminen viedä keskimäärin tilaa tällä boksilla?
temi11/73
1.2 - 1.5 Gt
berethiel12/73
USB liitin ehdottomasti myös etupaneeliin. Äitini juuri ihmetteli miksei ole juuri esim usbtikku tallennus mahdollisuutta. Joitakin ohjelmia, kun jää huomaamatta niin voi sen vaikka naapurilta lainata. Mutta tikulle paikka etupaneeliin, niin sitten digiboxi toimii, kuten entisajan videot.
Siggy13/73
berethiel:
Laitteessa on USB-liitin myös etupaneelissa. Ja muistitikut toimivat kuten artikkelissa mainitaan. :)
jos14/73
Vaikuttaa tosi lupaavalta idealta. Tuohon voi liittää vaikkapa ulkoisen 750Gt levyn tai useita. Jopa muutaman teran verkkolevyn.
Mutta tämä ikuisuusongelma: Jos on tallennus menossa, niin mitä tapahtuu kun katkaisee virrat kaukosäätimestä? Meneekö nauhoitus samantien poikki vai jatkaako tallennusta ja sammuu vasta sen jälkeen?
avthein15/73
Itelläni on muutaman päivän ollut kyseinen laite käytössä. 8GB:n USB-tikuilla toimii ihan hyvin paitsi sotki Kingstonin 8GB DataTraveler:n kun tikku täyttyi kesken ajastinnauhoituksen. :(
Tietokone näyttää että 0 vapaata tilaa ja tiedostojärjestelmäksi RAW. Onkos muille käynyt näin ja onko toivoakaan saada Futuraman kovasti ja hartaasti metsästämää ihmisvihaajarobotti-jaksoa pelastettua USB-tikulta?
Western Digitalin 320GB Passport USB-kiintolevy ei myöskään kelvannut vaikka oli FAT32. Mutta kun sain kikkailujen ja yrittämisen jälkeen formatoitua sen kombotallentimen valikon kautta, niin on pelannut (toistaiseksi).
Välillä kun levyyn ei tullut ollenkaan virtaa ja välillä valo paloi mutta levy ei pyörinyt. Vika saattaa olla levyssäkin tai olla liian virtasyöppö levy.
Asus Eee PC:llä pystyi katsomaan USB-tikulta suoraan .ts tiedostoja, tosin ilman tekstitystukea. Näemmä komboboksi tallentaa YLE:n äänitekstitysraidankin TS-tiedostoon. Asuksen miniläppärin videon resoluutio on todella terävää ja kirkasta verrattuna kannettaviin DVD-soittimiin tai taskutöllöihin.
DigiTVsignaaliin tehty "kuvaputkikorostus" (korkokuvaterävöinti) näkyy tarkassa täysdigitaalisessa katselussa häiritsevästi, ellei katso kuvaputkelta. Löytyisköhän johonkin mediasoittimeen tuon korostuksen kompensoiva plugin? (videoequalizer)
Pitäisi testata hyväksyykö comboboksi myös SD-USB-tikut, jolloin SD-kortin voisi sujauttaa vielä näppärämmin miniläppärin uumeniin ajastinnauhoitusten katsomiseksi.
Pitkille työmatkoille näppärää jos voi aamulla kiskaista USB-tikun matkalle ja katsoa junassa tms. ajastinnauhoitukset vaikka miniläppärillä (hyvien kuulokkeiden kera).
Comboboksi tallensi kanavalistaansa automaattivirityksessä (muista käyttämistäni digibokseista poiketen) samoja kanavanippuja kahteen kertaan kun antenni vastaanotti heikosti myös toisen lähettimen kanavanippuja. Ylimääräisten kanavien poiston jälkeen EPG lakkasi toimimasta, kunnes katkaisin virrat ja käynnistin uudestaan.
En vielä ole kerinnyt asentaa tuota uusinta firmwarea, mutta toivottavasti korjaa noita edellä mainitsemianikin ongelmia. (Nykyinen versio: v1.16.49)
Uusin löytyy Verkkokaupan tuotetietosivun kautta tai seuraavan linkin takaa suoraankin (jos ei ole estetty):
http://www.verkkokauppa.com/images/files...%2020080813.zip
DigiTV:n radiokanavien nauhoittelu on vielä testaamatta...
festis-16/73
Sammuttaako tämä laite virrat kovosta, jos digiboksi ei sitä tarvitse? Jos laitan äänityksen kahden päivän päähän, pitääkö digiboksi kovoa päällä kaksipäivää? Kyse siis kovosta, joka ottaa virrat usb-väylästä.
avthein17/73
Kovo sammuu kun boksi laitetaan valmiustilaan. Boksi "herää" ajastinnauhoituksen ajaksi.
PS.
Firmwarepäivityksestä huolimatta Boksi näyttää edelleenkin hukkaavan kaikkien kanavien kaikki EPG-tiedot silloin tällöin, niin että pitää ottaa virrat kokonaan pois vähäksi aikaa ja takas.
Kuumeneekin käytössä huomattavasti, joten boksin päällä ei ole paras paikka USB-kiintolevylle.
t7818/73
Tallentuuko ts:ään myös teksti-tv-tekstit? Itse käytän niitä kun arkistoin Anyseellä tallennetun materiaalin normaaliksi dvd:ksi, koska tuolloin ajoitus, fontti, koko ym. on itse säädettävissä.
Noin muutoin vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta laitteelta ja hintakin on varsin kohtuullinen verrattuna esim. TerraTec Cinergy HTC USB XS kombotikkuun (109e), jossa on kuitenkin vain viritinrauta.
opelman19/73
Kyllä väärässä paikassa säästää jos tuon ostaa. Ei voi tallentaa kuin yhtä kanavaa yhtäaikaa. Eikä edes toista katsoa. Se on sellainen puute että huhhuijaa.
tmm6820/73
Tämä boxi kiinnosti hetken, mutta sitten huomasin että yhden virittimen boxeja 80gigan levyllä saa hintaan 129€ ja kahden virittimen boxeja 320gigan levyllä hintaan 199€, niin pperustelupohja tipahti pois. Ei tule meidän talouteen. Koskaan. Tämä on kallis, vai yksi viritin eikä kovoa.
hernes_0021/73
Uusimman (13.8.2008) ohjelmistopäivityksen jälkeen ei EPG ole toiminut. Onko muilla ollut ongelmia. On kaksi boksia, molemmissa sama vaiva.
avthein22/73
Jossain ohjeessa kehotettiin virittämään uudestaan kanavat päivityksen jälkeen. Itse en niin tehnyt kun poistin vain "nippudublikaatit" ja muuttuneet kanavat.
Saman asian ajanee tehdasasetuksiin palauttaminen ja kanavien uudelleen viritys.
Eikö EPG lähtenyt pelaamaan edes virran katkaisemisella hetkeksi? Se kun on mulla auttanut satunnaisiin EPG-katoihin.
hernes_0023/73
Suoritin operaation järjestyksessä päivitys-> tehdasasetusten palautus-> kanavien uudelleenviritys (tehdasasetusten palautus hävittää kanavat ja ajastukset)
Tämä on tehty kahdelle boksille, toiselle kahdesti, ja epg ei pelaa. Lisäksi mutuna vaikuttaa siltä, että toinen boksi jää päälle ajastinnauhoituksen jälkeen, vaikka siitä alussa oli virta pois päältä.
Pitänee maanantaina soittaa verkkokauppa.comiin ja kysellä josko on tuttu asia. Ilmeisesti ei kuitenkaan ole uuden version ominaisuus, jos sinulla epg pelaa päivityksen jälkeen.
hernes_0024/73
Hain uudelleen päivityksen v:comin sivulta ja ajoin laatikkoon, ei tehdasasetusten palautusta (kun on hittolainen kasa ajastuksia, joita ei jaksaisi taas naputella uusiksi).
No, nyt EPG pelaa, täytyy seurata, miten laite muuten pelaa, vai onko pakko palauttaa taas tehdasasetukset.
.....
...Oli pakko, ajastin ei toiminut, mutta toivotaan, että jatkossa pelaa.
verovanki25/73
Onkohan tuosta virittimestä tosiaan otettu kaikki irti, jos viimeisimmän ohjelmisto pystyy katsomaan toista kanavaa samasta muxista?
avthein26/73
Boksilla on (vaikka uusin firmware) tosiaan taipumusta jäädä joskus päälle ajastinnauhoituksen jälkeen mullakin. Sen huomaa kun kiintolevyn valo jää kajastamaan pysyvästi. Samassa yhteydessä saattaa EPG:kin olla "tyhjentynyt".
verovanki27/73
timeshift ts tiedostoa pystyy myös katsomaan mediaplayer classicilla. Project x:llä saa kätevästi mainokset pois.
Mikähän olisi hiljainen n.500Gt usb levy?
Ostin maxtorin 500Gt:n gigantista. On hiljainen. maksaa 69€ verkon kautta ja 79 € kivijalka myymälässä
http://http://www.gigantti.fi/is-bin/INT...8AAAEOYlg03xil]
jos28/73
Ostin jonkin aika sitten 750Gt Maxtorin kannettavan lisälevyksi. Ainakin se on hiljainen, ainoastaan käynnistettäessä pitää hiukan ääntä.
hernes_0029/73
Vaan mahtaako kovin isokapasiteettisia löytyä 2,5 tuumaisina. Kolmepuolikkaat kun vaativat erillisen virtalähteen, ja ainakin normaalikäytössä tuntuu hieman kankealta pitää levyä koko ajan päällä.
Jos on tarkoitus vain varastoida, niin tällaiseen voi tyrkätä aina irrallisen Sata-levyn tarvittaessa:
http://www.tietoasema.fi/eshop/?sid=1&ci...SI-7908US&whid=
http://www.tietoasema.fi/eshop/?sid=1&ci...=SI-7908E&whid=
Luulisi ainakin jäähdytyksen pelaavan.
verovanki30/73
Kiitoksia :) pitää käydä kaupassa kuuntelemassa.
verovanki31/73
Lisätoiminnot-datasiirto-siirrä kanavatiedot usb muistille näyttää auttavan tuohon EPG tietojen katoamisongelmaan.
verovanki32/73
Lisätoiminnot -datasiirto-siirrä kanavatiedot usb muistille auttoi ainakin minulla.
vesku22233/73
LAINAUS: Päivitys: Tallennuksen aikana kanavaa voi vaihtaa vain käytössä olevan virittimen kanavanipun sisällä. Toisin sanoen tallennettaessa antenniverkon kanavaa ei samaan aikaan voi katsella kaapeliverkon kanavia. Myöskään samanaikaisia tallennuksia samankaan kanavanipun sisällä ei voi tehdä. Aikaisempien tallenteiden tai aktiivisen tallenteen katselu onnistuu kuitenkin ongelmitta.
Ostin kyseisen vempeleen ja ihan tyytyväinen olen ollu toistaiseksi... oieni korjaus tuohon yllä olevaan artikkeliin eli jos tallentaa jotain kanavaa niin samalla voi katsoa saman kanavanipun kanavia. TÄMÄ TARKOITTAA AINAKIN ITSELLÄNI ETTÄ JOS TALLENTAA VAIKKA YLEN 1:STÄ EI VOI KATSOA KAIKKIA KAAPELIVERKON KANAVIA VAAN PELKÄSTÄÄN YLEN KANAVANIPUN KANAVIA (YLE1, YLE2, YLE FST JNE...)Ainakin täällä pohjoisessa esim kaapelissa näkyvät kanavat EIVÄT ole samassa kanavanipussa vaan ne on jaettu vielä pienempiin kanavanippuihin.
Jos semmosen päivityksen sais että tallennettaessa kaapelissa voi katsoa mitä tahansa muuta kaapeliverkon kanavaa niin olisi hyvä juttu... Korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä mut näin meillä ainakin.
Krunasta34/73
Se ongelma, että kombotallennin jäi päälle nauhoituksen päätyttyä, poistui kun asetuksista poistin lopettamissignaalin huomioimisen. Siis se lopettaa nauhoituksen nyt kellon mukaan ja sammuttaa itsensä valmiustilaan. Näin se siis toimii, kun manuaalisesti ajastaa; epg:tä en ole testannut.
verovanki35/73
Näkyy toimivan myös EPG tallennuksilla. Kiitoksia :)
hernes_0036/73
Käytössäni on kaksi samoihin aikoihin (noin kuukauden ikäisiä) hankittua kombotallenninta. Molemmissa tuorein laiteohjelmistoversio, päivitetty kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.eikä toiminta ole ollut kovin luotettavaa:
Laite yksi:
- satunnaisesti jättänyt tallentamatta ohjelmia tai tallentanut väärältä kanavalta tai vääränä päivänä(viikoittainen tallennus, ei pitäisi olla mahdollista?) Laite on kuitenkin oikeassa ajassa.
- tekstit katosivat, vaikka tekstitys oli päällä, sammutin laitteen, ja pääkytkimen pois/päälle kytkemisen jälkeen jumiutui alkulataukseen, eli näyttöön jäi rivi viivoja. Eli kaikki asetukset kateissa. On/off-näppäimen painaminen vei aloitusvalikkoon (kieli/kello/kanavat yms). Lähti tämän jälkeen taas toimimaan normaalisti, eikä hukannut tietoja päävirtakytkimen pois-päälle kytkemisessä.
Laite kaksi:
- satunnaisesti unohtaa tallennuksen.
Tärkeämmät ( = vaimon ) ajastukset otan VHS-videolle, sattuneesta syystä...
Krunasta37/73
Hei !
Olen komboni ongelmista kirjoitellut eilen ja tänään toiselle sivustolle. En viitsi toistaa pitkää tekstiä tässä, joten voit lukea ne dvdplaza.fi:ssä.
avthein38/73
Nyt boksi "pätkäisi" ajastinnauhoituksen kesken mainoskatkon. Mainoskatkoa edeltänyt osa nauhoituksesta on mukamas 0 tavua ja sekuntia pitkä ja kelvotonta toistettavaksi. Häiriön jälkeinen osa mainoksineen on katsottavissa ja nimeytynyt "*-2" (*==ohjelman EPG-nimi).
Eli boksi sekoilee mainostaukojen kuvasuhdemuunnoksissa? Onko muilla vastaavia kokemuksia? Samaa teki joskus Hauppaugen digiviritinkinsoftakin, kun meni satunnaisesti nauhoitus jumiin mainostauon kohdilla.
Kokeilen vielä tietokoneella kiintolevytarkistusta jos vaikka kadotukseen joutunut osa löytyisi jostain...
Krunasta39/73
- Nimimerkki Pitkis7 / afterdawn.fi -sivustolla vastasi juuri minulle, että ihmettelemäni nauhoituksen katkeaminen kahdeksi johtuu buuttaamisesta kesken nauhoituksen.
- Minulla se on buutannut juuri elokuvien nauhoituksissa. Ensimmäinen jakso on piemeä ja toinen alkaa jostain satunnaisesta kohdasta.
- Jos se johtuisi mainoksista, niin sehän buuttaisi useamman kerran yhden elokuvan aikana ?
- Täytyy toivoa, että syy on kaatuilevan firmiksen ja myyjä tekee nopeasti paremman. Kaatuminen voi johtua jostain verkosta tulevasta signaalista yms, jota ohjelma ei pysty käsittelemään ja kaatuu. Jos elokuvilla on jokin kopiosuojaussignaali ?
avthein40/73
Tarkistin asian ja juuri noin näyttää olevan. Kun YLE:llä tuskin tulee mainoksia kesken ohjelmien. Oli nimittäin mennyt useampikin ajastinnauhoitus päin H*******ä.
Lisäksi boksi on muutaman kerran kesken katsomisenkin mennyt pimeäksi ja käynnistynyt uudestaan.
PS. Boksissa on uusin firmware.
Krunasta41/73
Olen noudattanut netistä löytämiäni neuvoja:
- Olen ladannut kovalevylle sekä järjestelmätiedot että kanavatiedot.
- Laittanut uuden firmwaren (.85 jotain)
- Katkaissut virran boksista yöksi ja muulloinkin kun tilanne sallii.
Olisiko jollain vielä lisää ohjeita ?
Minun käyttökokemukseni on kolmelta viikolta.
Kanavani tulevat kaapeliverkosta.
Jos ei lisää neuvoja laitteen buuttailun lopettamiseksi tule, tämä kansalainen ottaa kansalaislaatikon kainaloon ja lähtee uudemman kerran myyjän juttusille ja entistä synkemmin ilmein.
verovanki42/73
Mahtaneeko kukaan tietää mistä ylen dubbausääni ottaa tiedon? Ylen 451 sivun tiedoista? jostain muusta?
Tarkoituksena olisi "hieman" muutella dubattua tekstiä kavereiden iloksi :)
Ts:n "räjäyttäminen" luonnistuu kyllä project- x:n avulla. mutta mikä on dubatun tekstin lähde. Olisiko kellään tietoa?
avthein43/73
Kiitti infosta, täytyy kuulostella ja testata.
Katkenneet tallenteet löytyvät kun tuikkaa kiintolevyn koneeseen ja ajaa kiintolevytarkistuksen korjausoptiolla. FOUND*** -hakemistosta löytyy kadonneet pätkät.
Tosin en päässyt testaamaan näkyvätkö boksissa kun läppäri aloitti vuorostaan v*ttuilemisen ja ehdotti mm. kiintolevyn formatointia kun ulkoisen tallennusmedian luku ja kirjoittaminen ei enää toshibaskalta luonnistunutkaan. (Samalla meinasi tuhoutua digikameran muistikortinkin sisältö.) Eli aiemmin mainitsemani 8GB:n muistitikunkin sekoaminen voikin olla läppärin/micro$oftin eikä boksin vika...
verovanki44/73
No niin. EPG tallennukset toimivat, paitsi silloin kun laittaa ne viikottain toistuvaksi. Nyt laite ei enää boottaile itsekseen :) mikä on älyttömän kivaa.
Lähetin mailia taas verkkokaupan suuntaan, josko sieltä tulisi taas uutta firmwarea.
verovanki45/73
Tärkeä Huomio: Testattuani uusinta ohjelmistoversiota huomasin,että laite tallentaa viikottain Se vaan tapahtuu vähän kummallisesti, eli poissulkevalla tekniikalla. Eli yksinkertaisemmin merkkaa viikottaisessa ajastuksessa ne päivät punaisella napilla, jolloin et halua ohjelmaa tallennettavan Toimii uusimmalla ohjelmistoversiolla http://hdvideo.wippiespace.com/KOMBOTALL...%2020080929.ird
hernes_0046/73
Varovaisena ihmisenä päivitin vain sen huonommin toimivan tallentimen 1.20.04 versioon, ja ainakin tämä laite hukkaa uudella versiolla kovalevyn sisällön, jos tallenteen nimeää bosilla uudelleen. Virrat pois ja sillee... niin taas löytyy, tosin nimet ovat palautuneet alkuperäisiksi.
hernes_0047/73
Ikävä kyllä alkaa pikkuhiljaa käpy palaa näiden paskojen kanssa. Yhä nauhoittaa silloin, kun sattuu huvittamaan. On uusimmat firmikset molemmissa. Käyttövarmuus on toki parantunut, mutta ei silti toimi aina yhteistyössä omistajansa kanssa. Nauhoittaa lauantaina sunnuntain ohjelmointeja, tai ei noteeraa ajastuksia. Muuten toimii suht OK; vaan ei lohduta, kun hankin ihan ajastuksia varten. Pitäisikö kiikuttaa takaisin vk:n?
avthein48/73
Huomasiko joku muukin uusimman firmwarepäivityksen jälkeen että manuaalinen kesken ohjelman aloitettu tallennus ei enää pysähdykään automaattisesti meneillään olevan ohjelman loppuun?
Toisaalta hyvä tai ei. Saisi olla käyttäjän valittavissa.
Toisekseen, EPG:stä ei kannata yrittää aloittaa meneillään olevan nauhoitusta. Ei toimi, vaan nauhoittaakin seuraavan ohjelman.
[edit]
Ensimmäinen ongelma poistuikin uudelleenkäynnistyksellä. EPG osaa sekoilla välillä, myös ohjelmatietojen oikeellisuuden suhteen.
verovanki49/73
olisiko kellään tietoa, miten saisi nuo karjalaturnauksen pelit näkymään kaapelissa? Ääni kuuluu kyllä jo kuopion Dnan kanavalla 251.
koetin tallentaa, mutta en ole saanut .TS irti kuin äänen.
http://www.dnaoy.fi/DNA-konserni/Media/T...kaapelissa.aspx
Kuuluu ainakin koko Suomessa jos ei muuta kaapeli kanavapaikka 251 :)
rafael3850/73
Olen ostamassa ko laitetta. Minua kuitenkin huolestuttaa se, kun ajansiirron varaama tiedosto ei poistu. Eikö se ajanmittaan täytä koko tallennustilaa.
verovanki51/73
"Olen ostamassa ko laitetta. Minua kuitenkin huolestuttaa se, kun ajansiirron varaama tiedosto ei poistu. Eikö se ajanmittaan täytä koko tallennustilaa."
Laitoin ajansiirron maksimiksi 30 minuuttia, niin se tiedosto pysyy alle 4 gigan kokoisena.
mulla on siinä maxtorin 500Gt kovalevy ja nyt boxin käyttäminen on onnistunut pienten alkuvaikeuksien jälkeen hyvin.
rafael3852/73
Olen ostanut laitteen ja toistaiseksi näyttäisi toimivan ok. Muutamia mokia on ollut, mutta en vielä tiedä ovatko käyttäjän harjaantumattomuuta. Mm boksi on jäänyt päälle, vaikka olen asettanut sen sulkeutumaan yöksi. Tallennettuja ts videoita ei VLC osaa toistaa. Onko muilla sama kokemus. Onneksi huomasin kokeilla media player classicia ja se osaa. Sillä voi myös katsoa timeshiftin videon ja tarvittaessa nähdä niitäkin pätkiä, joita boksi ei näytä, kun kanavaa on vaihdettu. Aika outoa, ettei boksi niitä näytä, vaikka ne ovat yhtenä ts pötkönä. Luulisi olevan simppeli ohjelmakorjaus. Time shift näyttää tallentavan minimissäänkin 4 gigaa, joten tikkua käytettäessä on hyvä olla ainakin 8 gigan tikku.
petehuu53/73
TS tiedostoa voi katsella VLC:llä näin
vlc.exe --ts-extra-pmt 2=0x204:1,0x2b2:3 v.ts
Media Player Classic ja The KMPlayer käyvät myös.
Tekstityksiä en ole saanut ilman ProjectX:ää toimimaan.
Octanis54/73
Tänään tuli hommattua kyseinen vempele. Mihin .ts muotoon pitäisi konvertoida esim. avi että se näkyisi boksissa? En ole vielä onnistunut, testattu Total video converterilla.
Edit. vastaus löytyikin samalta sivustolta kun vähän kaivoi.
sorrii55/73
Joo: Hyvä boksi hintaisekseen ja mun tapauksessa verrattuna moneen kalliimpaankin. Pidän 1-ominaisuutena sitä että tiedostot voi helposti siirtää ja tellentaa tietokoneella. Siirrettävällä levyllähän tuo käy loistavasti, kun tiedostot tallentuu suoraan USB-levylle.
Kokeilin muuten Anyseellä tallennettuja .trp sekä .mpg -tiedostoja, jotka konvertoin (ja leikkasin) ProjectX'llä .ts -muotoon: Toimivat virheettömästi myö tällä Kansalaisboksi Kombotallentimella!! Positiivinen yllätyskin siis.
Timeshift -toiminnon toteutuksesta olen kyllä tasan tarkkaan eri mieltä testaajan kanssa! Automaattisesti käynnistyvä Timeshift rouskuttaa aina ja kokoajan kovalevyä silloinkin kun sitä en tarvitse! Siellähän laitetaan asetuksissa tuo timeshiftin tallennusaika, jota se kone alkaa sitten heti virran kytkennästä tallentelemaan ja turhaan kuluttamaan levyä! Meidän "perheessä" siis jäi Timeshit -ominaisuus kokonaan pois! Paska juttu ...
Aika kuumana käy muuten tämä boksi muutenkin. Jos siinä sitten on vielä usb-levy asetettuna päälle (meidän hyllyssä ei muualle mahdu) ja vielä tuo typerä automaattinen timeshift käytössä, niin saa noita levyjä uusia ½ vuoden välein.
jupste56/73
Ei siihen voi noin isoa liittää. Siinä on raja että tunnistaa/suostuu hyödyntämään vain enintään 320GB kokoista ulkoista kiintolevyä!
rafael3857/73
Hei octanis. Kerro nyt kun sen osaat, että miten avi muutetaan sellaiseksi ts-tiedostoksi, että kansalaisboksi sen osaa esittää. Minä olen etsinyt ja kokeillut kaikenlaista, mutta en ole onnistunut.
verovanki58/73
Mulla on kiinni 500Gt maxtor. Se ainakin tunnistuu oikean kokoisena.
edit:WD:n terainen tunnistuu oikean kokoisena ja ei sammu kaukosäätimen napista tallennuksen aikana, vaan antaa siihen ikkunan haluatko keskeyttää tallennuksen.
ezrock59/73
Osaako joku antaa tarkemmat ohjeet miten .ts -filet saa katsottua os x:llä? VLC ei suostu näyttämään mitään vaan kulkee pimeänä pikavauhtia eteenpäin.
verovanki60/73
Uusin ohjelmistopäivitys mahdollistaa sen viikoittaisen tallennuksen onnistumisen Nauhoitukkset onnistuvat jopa MA-PE välillä. Jo oli aikakin. [url=http://www.verkkokauppa.com/images/files/FAC.Kansalaisboksi.Kombotallennin.v1.20.08.2009Mar04.ird]
hernes_0061/73
Minulla molemmat Kansalaistallentimet sotkevat ilmeisesti levykirjanpidon, koska levyjen sisältö katoaa, ei näy KB:ssä eikä Windowsissa. Onneksi kohta päästään ostamaan taas isolla rahalla HD-härpäkkeitä. Tällä kertaa päivitys ei ole niin vastenmielinen kuin yleensä; pääsenhän ainakin näistä paskoista eroon...
_RR_62/73
Minulla Kombotallentimen .ts-tiedostot ei toimi millään tavalla sellaisenaan.
Ainakin OS X Leopardilla tallenteet saa VLC:llä toimimaan tekstityksineen seuraavasti:
1. Avataan Kombotallentimen luoma .ts-tiedosto ProjectX Demux.app -ohjelmaan
http://tinyurl.com/dyfpnp
2. Laitetaan AfterDawnin ohjeiden mukaisesti "PreSettings" -asetuksista tekstityksen asetukset kuntoon.
http://fin.afterdawn.com/oppaat/arkisto/projectx_dvb.cfm
3. Tallennetaan AfterDawnin ohjeiden mukaisesti demuxattuna. Syntyy iso pläjäys tiedostoja, joista tarvitaan .m2v, .mp2 ja .srt, joista ensimmäinen on video, toinen audio ja viimeinen on tekstitys. Muista tiedostoista ei tarvitse välittää.
4. Avataan ja tallennetaan .srt-tiedosto TextEditillä UTF-8 muotoon (muuten ääkköset ei toimi).
5. Avataan MKVtoolnix 2.9.8. -ohjelma.
http://jonthn.free.fr/MKVtoolnix/
http://jonthn.free.fr/MKVtoolnix/Mkvtool...-08-13-6106.dmg
6. Tuodaan "Input" tabin alta "add"-napin kautta ProjectX:n tuottamat .m2v, .srt ja .mp2 tiedostot MKVtoolnix ohjelmaan.
7. Osoitetaan listasta .srt-tiedostoa ja valitaan .srt-tiedostolle "format specific options" Charset-asetukseksi UTF-8.
8. Tallennetaan koko pläjäys mkv-muotoon ("start muxing").
9. Lopputuloksena syntyy yksi mkv-tiedosto, jonka VLC ymmärtää tekstityksineen. Kaikki muut tiedostot voi nyt heittää menemään.
Kuvan laatu on siis muuttumaton koska mitään videokonversiota ei ole tapahtunut. Kahden tunnin leffan käännösprosessi kestää 2.4 GHz MacBook Pro:lla muutaman minuutin per ohjelma, eli varsin ripeästi.
Koko viikonloppu meni kuitenkin tätä ihmetellessä, mutta onnistuihan se lopulta. Toivottavasti virheitä ei lipsahtanut mukaan ja ohjeista on apua.
Vaikeuksia (vahvistamaton)63/73
Mitä ihmettä tuo koodipätkä tuossa VLC.exen jälkeen tarkoittaa?!
Itselläni on Windows 7 ja sen mukana tietysti Windows Media Player 12 enkä ole saanut sillä enkä VLC Playerilläkään .ts-tiedostoja toistettua. KMPlayer näyttää sisältävän sen verran malwarea ja muuta epämääräistä etten viitti sitä käyttää.
Olisiko kenelläkään kertoa minkälaisia vaihtoehtoja tässä enää on, koska mitkään koodekitkaan eivät ole tuntuneet auttavan?!!!
verovanki64/73
katso tuosta keskustelusta:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/585911
sorrii65/73
Mitä ihmettä!?!
Mulla ei oo ollut mitään ongelmaa winXP pro'lla eikä homella, ainakaan. Mediaplayer Classic toistaa hyvin. Yle-tekstit ei kyllä tuu näkyviin. VLC'llä oon katsonut tekstitettyjä. Se vaan on niin kömpelö ohjelma, ettei tuu muuten käytettyä. Joskus taannoin jopa leikkasin mainokset ProjectX'llä .trp-tiedostoksi ja muutin käsin tarkenteen .ts'säksi ja ohjelma näkyi vielä combotallentimellakin!
Tähän hätään en muista olisiko ollut ongelmia 7'kan kanssa, mutta luulen ettei, kun en muista. Mediaplayer Classic Home Cinema -edition on toiminut kaikilla muilla tiedostoilla virheettömästi, paitsi jollain flash-videoilla, jotka ei kyllä sitten näy VLC'lläkään...
avthein66/73
Noin 100€ nykyinen hinta.
ProjectX:llä, IFOEdit:llä (ja DVDSubEdit:llä) saa toimivia *.ISO fileitä joita voi jo sinällään katsoa esim. Xtreamerin kautta kiintolevyltä tai poltella DVD:ksikin.
ProjectX:llä saa näppärästi jopa useampana eri osana tulleet nauhoitetut lähetykset yhdistettyä yhdeksi videotiedostoksi mainoksitta ja ilman turhia alkuosien lopputekstejä.
Tilasin muutaman kotimaan halvimman 500GB & 640GB USB-kovalevyn lisää, ennen vuodenvaihteen hinnanylennyksiä. Sitten tilataankin vain ulkomailta tai irto-SATA 2.5" levyjä...
sorrii67/73
Mä onnistuin yhden kerran ProjectX'llä leikkaamaan jonkun leffan vieläpä yle-teksteillä .tr -tiedostoksi (jonka muutin takaisin .trp -muistaakseni) ja joka sitten toimi edelleen Kansalaisboksillakin. Hukkuivat vaan sitten ne asetukset, enkät oo enää onnistunut ...
Kaikkihan on mahdollista, kun osaa, tai käy vähän flaksi!
Khatarina (vahvistamaton)68/73
Siskoni osti tollasen kansalaisboksin mun äidille ja suoraan sanoen osottautu paskaks koneeks, varsinkin sellaselle joka ei kaiken maailman bokseja osaa asennella. Siskonmies muka latas sen usb-höskän mikä siihen liitetään mutta boksi ei toimi. Asun ihan toisella paikkakunnalla joten en itsekään pysty auttamaan asennuksessa. Tekisivät koneita joita on helppo käyttää!! Menee palautukseen tuo kansalaisboksi eikä sellasia enää osteta.
verovanki69/73
Olet luultavimmin ajanut>prepare>action>to TS
helpoimmalla pääset asentamalla project-x:n uudelleen. siiTä se ini tiedosto nollautuu
Kerttupetteri70/73
Tietääkö joku pystyykö playstation 3:n kiintolevyä käyttämään kansalaisboksin tallennustilana.
verovanki71/73
Tuota tähän helppokonsti ketjuttaa tallennukset, eli saada vaikkapa kolme saman ohjelman jaksoa putkeen helposti.
Eli nimetään ohjelma.ts toinen ohjelma.ts1 kolmas ohjelma.ts2
samaa käytetään boxin tiedostojärjestelmässä yli 4Gt tallennusten putkitukseen
Ps toimii 2terankin levyllä ilman nikottelua
sorrii72/73
Uteliaana kysyn [ei oo laitetta täällä, vaan tyttöystävällä]:
Onnisttuko toi nimeäminen sillä boksilla itsellään? Mun muistaakseni boksi ei näytä noita tarkenteita [.ts] ollenkaan. Naisihmiselle se, että levy pitäisi irroittaa ja kuljettaa viereiseen huoneeseen tietokoneelle, on ylivoimaisen monimutkaista ...
verovanki73/73
Tietokoneella pitää nimetä.. ei luulisi olevan ylivoimainen tehtävä
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT