AfterDawn logo

RIAA ja Technicolor sopivat oikeusjuttunsa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

RIAA ja maailman suurin optisen median prässääjä Technicolor, ovat päässeet sovintoon oikeussalien ulkopuolella RIAA:n vuosi sitten nostamassa oikeusjutussa Technicoloria vastaan.

Jutussa RIAA syytti Technicoloria siitä, että yhtiön tuotantolaitoksia on käytetty laittomien CD-kopioiden prässäykseen. Technicolor myönsi tapahtuneen, mutta totesi että kyseessä on ollut vahinko, joka on tapahtunut valvonnan hetkellisesti herpaantuessa. RIAA vaati jutussa korvauksia 23 miljoonan dollarin edestä, mutta tahot pääsivät sopimukseen, jossa Technicolor maksaa RIAA:lle vahingonkorvauksia kymmeneksen tästä eli 2,3 miljoonaa dollaria.

Lisäksi sopimuksen mukaan RIAA:n tarkastajat saavat vierailla kaikissa Technicolorin tuotantolaitoksissa tarkastuskäynneillä ilman etukäteisvaroitusta.

Lähde: Reuters/Forbes

2 KOMMENTTIA

josk1/2

Noissa tyhjissä medioissa taitaa nykyisin olla joku koodi, jonka avulla on aika helppo selvittää mihin tuotantolaitokseen kyseiset mediat on myyty. Onkohan kyseinen tapaus paljastunut sitä kautta?

vkem2/2

Ja eihän vastuu ole prässääjällä, vaan työn teettäjällä. Mitä siitäkin tulisi, jos kirjaipainot vaadittaisiin tarkastamaan kaikki siellä painetut materiaalit piratismin varalta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT