AfterDawn logo

Digitaaliset "sormenjäljet" P2P-verkkoihin?

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
3 kommenttia

Yhtiö nimeltä Audible Magic on kehitellyt samantyylistä ns. sormenjälkitekniikkaa, jota nyt-jo-kuollut Napster kokeili viimeisinä viikkoinaan, jonka se toivoo pystyvän blokkaamaan laittoman materiaalin P2P-verkoista.

Yhtiön tuote analysoi esim. yrityksen sisältä lähtevää ja sisääntulevaa verkkoliikennettä lennosta siten, että P2P-verkkojen siirtämästä liikenteestä analysoidaan koko siirretty sisältö ja tämän sisällön digitaaliset tunnusmerkit, ns. sormenjäljet, tarkistetaan tietokantaa vastaan, joka sisältää laittomien elokuvien, musiikin, jne sormenjälkitietoja. Jos siirrettävä tiedosto havaitaan laittomaksi, katkaistaan ko. tiedoston siirto välittömästi verkosta.

Tämäntyylinen ratkaisu voi olla helpotus oikeustoimien pelosta vapiseville yrityksille, mutta sen heikkoudet ovat aika selkeät. Ensimmäinen ongelma on tietysti ns. väärät hälytykset, jossa täysin laillinen tiedosto tunnistetaan jostain syystä laittomaksi materiaaliksi ja sen siirto katkaistaan. Toinen, suurempi ongelma, on se, että jos tämänkaltaiset ratkaisut yleistyvät, on varmaa, että P2P-kehittäjät alkavat yksinkertaisesti salaamaan P2P-verkkojen liikenteen, tehden ohjelman toiminnan mahdottomaksi.


Lähde: News.com

3 KOMMENTTIA

Supo1/3

Onkohan kukaan ajatellut miten tämä kaikki tulee vaikuttamaan teleyrityksiin.Mihin h..... tarvii laajakaistayhteyksiä kun laiton materiaali häviää verkosta:)

LukeWader2/3

ehkäpä positiivisesti,kun kukaan ei käytä verkkoa enää kuin e-mailin lukuun,niin on helppoa luvata että meidän yhtiöltä on saatavana "oma kaista internettiin" nopeus on aivan huimaa.(sillä nykyäänhän toi on paska puhetta) ja kukaan ei enää valita nopeuksista!

Januz3/3

Kuten aina, tuollaiset suojaukset vaikeuttavat juuri rehellisten käyttäjien asemaa eniten. Jos pikkupiraatti(tm) hakee verkosta jatkuvasti laitonta tavaraa, niin hän varmasti asentaa myös jonkin asteisen salaus-plug-inin, joka tekee kiertää tunnistuksen aina, kun taas rehellinen käyttäjä(tm) joutuu ainakin välistä kärsimään yhteyksien katkeamisesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT