AfterDawn logo

Huawein uudessa Helsingissä sijaitsevassa Health Lab -tutkimuskeskuksessa on vastavirta-allas ja hiihtosimulaattori

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Huawei avasi uuden, aiempaa suuremman Health Lab -tutkimuskeskuksen Helsingissä.

Uusi tila on lähes 1000 neliömetrin kokoinen ja siellä työskentelee kuusi tohtoria ja 20 asiantuntijaa seitsemästä EU-maasta ja viideltä tutkimusalueelta – fysiologia, tekoäly, koneoppiminen, ohjelmistotestaus ja ohjelmistosuunnittelu.

Suomen Health Lab on Huawein kolmas sellainen. Kaksi muuta sijaitsevat Kiinassa Xi'anissa ja Songshan Lakesissa.

Suomen laboratorioon on rakennettu todenmukaisia urheiluympäristöjä viidellä suurella testialueella, jotka kattavat yli 20 lajia ja joilla seurataan yli 200 fysiologista ja biomekaanista indikaattoria.

Nämä viisi pääaluetta sisältävät vastavirta-altaan, hiihtosimulaattorin, monitoimijuoksumaton, mittalaitteilla varustetun juoksumaton sekä avoimen kuntosalialueen, jolla voidaan suorittaa erilaisia sydämen ja verisuonien toimintaa mittaavia harjoituksia.

Huawein laitteet sisältävät erilaisia laitteistoja, joilla kerätään dataa suorituksista. Dataa kerätään myös Huawein älykelloilla, kuten kuukausi sitten julkistetuilla Watch GT 4 -sarjan kelloilla.


Kelloissa on käytetään Suomessa kehitettyä TruSportia, joka pystyy mittaamaan käyttäjien juoksukykyä, tallentamaan ja analysoimaan harjoittelutietoja, tarjoamaan henkilökohtaisia harjoitusehdotuksia ja harjoitussuunnitelmia sekä auttamaan käyttäjiä ylläpitämään analyyttista otetta liikuntaan ja terveelliseen elämäntapaan.

Huawein mukaan vastavirta-allas on rakennettu ammattistandardien pohjalta varmistaen, että uimareiden uintisuoritusta pystytään arvioimaan mahdollisimman tarkasti. Altaan dynaamiset vesiputket tuottavat säädettävissä olevan vastavirran jopa 350 m3:n tuntivoimakkuudella, minkä lisäksi ne mahdollistavat myös veden lämpötilan ja laadun säätämisen.

Uimari Huawein vastavirta-altaassa uimassa

Hiihtosimulaattorin avulla puolestaan kerätään tietoa laskettelusta. Simulaattori mahdollistaa muun muassa nopeuden ja kaltevuuden säädön. Simulaattori on varustettu antureilla, jotka havaitsevat käyttäjän nopeuden, sijainnin, voimantuoton ja suorituskykytiedot sekä suksen asennon.

Laskettelija Huawein Health Labin hiihtosimulaattorissa

Monitoimijuoksumatolla voidaan testata esimerkiksi juoksua, pyöräilyä ja pyörätuolikelausta, ja sen nopeus on säädettävissä jopa 50 km/h asti. Juoksumatto voi jopa tuoda GPX-tietoja GPS-laitteista todellisten maastojen ja reittien simulointiin sekä luoda todenmukaisia tilanteita juoksu- tai pyöräilysuorituksen testaamiseen. Kamera tulkitsee testihenkilön suorituksen tieteellisesti ja tarjoaa välitöntä palautetta mahdollistaen tekniikan parantamisen reaaliajassa, Huawei kertoo.


Pyöräilijä suurella monitoimijuoksumatolla. Vierellä yleisöä seuraamassa tapahtumaa

Kerätyn datan perusteella pyritään kehittämään entistä tarkempia puettavia laitteita kuntoiluun ja hyvinvointiin.

Huawei tekee myös aktiivisesti yhteistyötä tutkimuslaitosten ja asiantuntijoiden kanssa sekä paikallisesti Suomessa että alueellisesti Euroopassa, jotta yhtiön urheilu- ja terveysteknologia voisi aidosti parantaa kuluttajien jokapäiväistä elämää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki