Tällä pienellä mokkulalla mittaat mitä autossasi tapahtuu ajon aikana
Puoli vuotta sitten Suomessa kohistiin liikenne- ja viestintäministeriön suunnitelmista, joiden perusteella autoilun verotuspohjaksi otettaisiin ajetut kilometrit. Tällöin autoihin pitäisi asentaa jonkinlainen GPS-sensori, joka mittaa missä ja milloin autolla on ajettu.
Tällainen kyttäysverotus tietysti nosti ihmisten karvat pystyyn, mutta yksityiskäytössä datan kerääminen omasta ajamisesta voi olla ihan hyödyllinen ajatus. Datan pohjalta voi tehdä johtopäätöksiä omista ajotottumuksista ja mahdollisesti korjata havaitsemiaan puutteita. Lopputuloksena voi olla turvallisempi tai taloudellisempi ajotyyli. Tällainen itsensä mittaaminen on jo hyvin yleistä liikunnan saralla.
Yhdysvaltalainen hakkeri George Hotz on kehittänyt oman tiiminsä kanssa autoon kiinnitettävän Panda-mokkulan, jonka avulla auton sensoreiden tuottaman datan saa kerättyä talteen. Panda kiinnitetään auton OBDII-porttiin ja data välitetään eteenpäin joko langattomasti Wi-Fin avulla tai USB-porttia pitkin. Panda yhdistetään älypuhelimeen, johon on asennettu dataa tallentava Chffr-sovellus (Android ja iOS).
Kerätyllä tiedolla ei ole paljoakaan arvoa sinänsä, vaan käyttäjän kannalta hyödyllisiä tuloksia saadaan vasta kun tietoa analysoidaan. Analysointia varten Hotzin Comma.ai-tiimi on kehittänyt Cabana-nimisen palvelun. Panda-lisälaite maksaa 88 dollaria.
2 KOMMENTTIA
pkaksp1/2
Tokmannilta drivelooper.
https://www.tokmanni.fi/obd-lukija-drive-looper/6430058141068/dp
johtaja592/2
Tai sitten Kiinasta 4,43€ ja tietojen analysointisofta näkyykin olevan githubissa.
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT