AfterDawn logo

YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä"

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit saavat kyllä oman osuutensa palveluiden mainostuloista, mutta mainokset eivät tuota yhtä hyvin kuin maksullisten palveluiden käyttäjien kuuntelukerrat.

YouTube yrittää tuoreessa blogikirjoituksessaan korostaa ilmaispalveluiden tuottamien mainostulojen merkitystä artisteille, jotka ovat tähän asti pitäneet mainosrahotteisia palveluita lähinnä heidän riistäjinään. Nettivideopalvelun mukaan se on viimeisen 12 kuukauden aikana tilittänyt musiikkiteollisuudelle yli miljardi dollaria.

Blogikirjoituksessaan YouTube toteaa tulevaisuuden olevan valoisa ilmaispalveluissa musiikkiaan levittäville artisteille. Mainostulojen ennustetaan kasvavan tulevina vuosina entistä suuremmiksi, kun mainonta siirtyy hiljalleen televisio- ja radiokanavilta verkkoon. YouTuben liiketoimintajohtaja Robert Kyncl uskoo vakaasti, että tulevaisuudessa mainosrahoitteisista palveluista tulee artisteille yhtä tärkeä tulonlähde kuin tilauspalveluista.


Ääniteteollisuutta edustava IFPI ei ole kuitenkaan vakuuttunut YouTuben todisteluista. Esimerkiksi Spotify maksoi levy-yhtiöille vuonna 2015 kaikkiaan kaksi miljardia dollaria, mikä on noin 18 dollaria per käyttäjä per vuosi. YouTube sen sijaan yltää vain yhteen dollariin per käyttäjä.

6 KOMMENTTIA

Vilperi131/6

Olenko minä tyhmä vai miksi laskutoimitukseni ei täsmää?
Spotify=2Mrd dollaria maksettu eli 18 dollaria per käyttäjä
Youtube=1Mrd dollaria maksettu eli 9 dollaria per käyttäjä

Mutta artikkelissa puhutaan Youtuben osalta vain yhdestä dollarista per käyttäjä. Missä meni vikaan?

Duschu2/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Olenko minä tyhmä vai miksi laskutoimitukseni ei täsmää?
Spotify=2Mrd dollaria maksettu eli 18 dollaria per käyttäjä
Youtube=1Mrd dollaria maksettu eli 9 dollaria per käyttäjä

Mutta artikkelissa puhutaan Youtuben osalta vain yhdestä dollarista per käyttäjä. Missä meni vikaan?

Olet tyhmä.
Youtubella on kymmenkertaisesti enemmän käyttäjiä.
Spotifyn noin 100milj vastaan Youtuben noin 1mrd.
Miljardi jaettuna miljardilla on yksi.

OneMember3/6

* YouTuben 800 miljoonaa käyttäjää, josta 1 miljardi muusikoille.
* Spotifyn 100 miljoonaa käyttäjää, josta 2 miljardia muusikoille.

Eli onhan tuossa suuri ero.

DeNiWar4/6

Olisi parempi kun artistien musiikkia ei olisi tarjolla yhdessä ainoassakaan mainosrahoitteisessa palvelussa ja piraatitkin lopettaisivat toimintaansa eikä yksikään enää koskaan edes yrittäisi ladata ilmaiseksi mistään.
Koittakoot saada myytyä köyhtyvälle kansakunnalle musiikkiaan isolla rahalla kalliissa maksullisessa palvelussa/formaatissa ja katsokoon tuottaako massia lompsaan huomattavasti paremmin kuin nykyinen malli. Monikohan ostaa summanmutikassa tuntemattoman aristin tuotoksia kalliilla ellei ole päässyt kuulemaan millaista tuotosta se suoltaa.

Kansakunnan köyhtyminen ei ole vain suomen ongelma vaan koskee kaikkia maapallon maita joissa raha on vallassa ja rikkaat tahtovat kerätä sen kaiken itselleen ja ottaa itseään köyhemmiltä kaiken pois keinoja kaihtamatta.

akse5/6

Paskaa musiikkia. En ole vuosiin oikein kuunnellut mitään uutta.

coocie986/6

Luonnollinen jatkokysymys on, että ovatko kaikki Youtuben miljardi käyttäjää katsoneet IFPIn videoita ja kuinka monta kertaa. Käyttäjälukujen katsominen ei kerro paljoa. Oletan kuitenkin, että mainosrahoitteisesti ei tule yhtä hyviä tuloja kuin kuukausumaksullisilla, mutta eipä nuo mainosrahoitteiset ole aina äänenlaadulla pilattu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki