--->
AfterDawn logo

Miksi maksaa nettisisällöistä? YouTubekaan ei tiedä vastausta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Miksi maksaa sisällöstä, jonka saa muutenkin ilmaiseksi? Kysymys pohdituttaa monia nettisurfareita ja nettimediat yrittävät etsiä siihen kiivaasti vastausta. YouTubekin on törmännyt tähän asetelmaan Red-musiikkipalvelullaan.

The Vergen tietojen mukaan vain 1,5 miljoonaa käyttäjää on suostunut hankkimaan 9,99 dollaria kuussa maksavan palvelun. Käyttäjälukemat kalpenevat ilmaisen YouTuben rinnalla, jolla oli vuonna 2013 paljastettujen käyttäjätilastojen mukaan yli miljardi aktiivista käyttäjää kuukaudessa. Redin tapauksessa käyttäjämääriä rajoittaa olennaisesti palvelun saatavuus (Yhdysvallat, Meksiko, Australia ja Uusi-Seelanti).

YouTube Redin ajatuksena on tarjota YouTubeen ladattua sisältöä, mutta ilman mainoksia sekä mahdollisuudella katsoa videoita offline-tilassa. Käyttäjiä houkutellaan palveluun myös eksklusiivisilla sisällöillä.

4 KOMMENTTIA

PatrikSelin1/4

"mutta ilman painoksia sekä mahdollisuudella katsoa videoita"

painoksia > mainoksia?

SwMaster2/4

Ongelma on se, että niin monet palvelut pyytää sitä 10€ kuussa -maksua, ettei enää kehtaa hankkia niitä kun on jo tilannut niin monta palvelua että puhutaan jopa sadasta eurosta kuussa pelkkiin nettipalveluihin.

G0lden_Kebab3/4

Vuodeksi maksaminen olisi (valittavana vaihtoehtona) hyvä lisä jokaiseen tuollaiseen palveluun. 9€ näyttää pieneltä mutta veikkaan että moni laittaa sen summan mielummin Netflixiin. Musta ei ole oikein kannattava malli tuo youtube red.

perhana4/4

Tuonkaltaisten palveluiden tarjoajilla tuppaa unohtumaan eräs olennainen asia, vaikka maailmassa onkin miljardeja ihmisiä, ei hyvätuloisia tai muuten vaan rikkaita ole kuitenkaan ehkä miljardeja, eli niillä miljardeilla ihmisillä ei yksinkertaisesti ole varaa tai halukkuutta maksaa edes tuota 9 euroa kuukaudessa palvelusta joka ei ole heille mitenkään välttämätön.
Moni nykyinen yritys ei laskelmissaan osaa tai halua ottaa huomioon sellaista mahdollisuutta, että jos hinnasta tiputetaan puolet pois, niin lukumääräinen myynti saattaa hyvinkin vähintään kolminkertaistua, jolloin lopputulos voisi olla yrityksen kannalta selkeästi parempi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Nyt se tapahtui: Linkkivero iski Suomeen - Amppareiden kilpailija suljettiin, Kopiosto vaati rahaa otsikoista

AfterDawn

Kameran ja näytön voi nyt jakaa Gemini Livelle - tekoäly auttaa näkemänsä perusteella

Puhelinvertailu

Venäjämielinen ryhmä teki viikolla useita palvelunestohyökkäyksiä suomalaisiin verkkosivustoihin - lisää saattaa olla luvassa viikonloppuna

AfterDawn

Digita päättää maksu-tv-lähetykset antenni-tv-verkossa

AfterDawn

Kiinan teknologiafirmat julkistivat kilpailijan HDMI:lle - GPMI tukee 8K-tarkkuuden kuvaa

AfterDawn

Varo tekijänoikeusrikkomuksesta kertovaa viestiä - sisältää haittaohjelman

AfterDawn

Polarnode rakentamassa Nokian kaupungin alueelle usean sadan miljoonan euron datakeskusta

AfterDawn

TikTok sai taas lisää armonaikaa Trumpilta

AfterDawn

Kotimainen pelimedia pienenee: Pelaaja-lehti lakkautetaan

AfterDawn

Powered by HIGH.FI

Powered by HIGH.FI
Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki