Oculus esitteli jo uusinta projektiaan: Täysin itsenäiset VR-lasit
Nykyiset virtuaalitodellisuuslasit ovat lähes poikkeuksetta lisälaitteita jollekin varsinaisen laskennan suorittavalle laitteelle. Yleensä isäntälaitteena käytetään älypuhelinta, tietokonetta tai pelikonsolia. Facebookin omistama Oculuksen tavoitteena on kuitenkin kehittää täysin itsenäisesti toimivat VR-lasit.
Tietokoneen ja pelikonsolin avulla VR-lasien kautta voidaan katsella laitteistoa runsaasti kuormittavia sisältöjä kevyessä paketissa, mutta toteutuksen huonona puolena on tiedonsiirron vaatima kaapelointi lasien ja tietokoneen/konsolin välillä. Tietokoneeseen kiinnitettynä liikkuvuus VR-lasien kanssa ei ole täysin vapaata.
Kokemuksesta saadaan paljon mobiilimpi, kun VR-laseihin sujautetaan älypuhelin. Tällöin tosin joudutaan tasapainoilemaan älypuhelimien akkukeston, suorituskyvyn ja laitekannan kirjavuuden kanssa.
Oculuksella onkin päätelty, että kaikkein toimivin kokonaisuus saadaan aikaan kehittämällä VR-lasit, joissa kaikki lasien vaatima tekniikka on sisäänrakennettuna. Sovellus- ja pelikehittäjät voivat optimoida tuotteensa tietylle laitteelle ja samalla käyttäjä vapautuu kaapelikytkentöjen rajoitteista. Ratkaistaviksi ongelmiksi jää enää tarvittavan suorituskyvyn ja akkukeston sisällyttäminen kompaktiin pakettiin.
Itsenäisten lasien kehitystyö on jo alkanut ja uutta prototyyppiä esiteltiin Oculuksen Connect-kehittäjätapahtumassa. Santa Cruz -nimisen prototyypin teknisistä tiedoista ei tiedetä vielä paljoakaan ja tuskin mitään lopullisia spesifikaatioita on edes päätettykään. Prototyyppiä esitellään kuitenkin alla olevalla videolla.
Vapaan liikkuvuuden aikaansaamiseksi Oculuksen pitää lisätä laseihin ylimääräisiä kameroita, jotta laite osaisi hahmottaa sijaintinsa ja asemansa ympäristön muihin esineisiin verrattuna. Lähiympäristön esineisiin perustuvan asemoinnin takia laseja ei voi käyttää esimerkiksi täysin avoimissa tai tyhjissä ympäristöissä.
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT