Opettajien painajainen käymässä toteen, kamerasovellus laskee laskutehtävät
Photomath on sovellus, jonka idea on varsin yksinkertainen. Se tunnistaa kamerakuvasta laskun ja laskee sen. Videon perusteella sovellus osaa ratkoa myös yhtälöitä ja kertoa laskun vaiheet, joten kotiläksyt helpottuvat kovasti. Sovelluksen sivuilla sen kerrotaan löytyvän iOS:lle ja Windows Phonelle. Androidille se saapuu ladattavaksi 2015 alkupuolella.
AfterDawnin Nopeat
"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.
11 KOMMENTTIA
G0lden_Kebab1/11
Itseäänhän tuossa nilkkaan puree jos läksyt teettää tuolla.
Muutoin ihan hyvä keksintö mikä ettei, tuon kaltainen kielisoftahan jo olikin joka tunnisti eri kielet/tekstit kuvasta ja ja käänsi ne toiselle kielelle.
JamesPotkukelkka2/11
Komppaan tuota, mutta toisaalta onko nykyään enää tarpeen tietää triviaalia tietoa ilman lähteitä (poislukien maol yms. kirjat)? Vanhaan hyvää aikaan (kun leipä maistui leivältä ja hiihdettiin kouluun kesät talvet) ei tiedolle ollut vastaavia lähteitä kuin nykyään, joten silloin oli tärkeää osata ulkoa lähes tulkoon kaikki mitä koulussa opetettiin.
Nykyaikana kannattaisin pakkotahtisen tiedon päähän pumppaamisen sijaan opetuksen olevan semmoista, jossa opetettaisiin tapoja hyödyntää jo olemassa olevia asioita ja kuinka löydän sen tarpeellisen tiedon. Ei ehkä toimisi aukottomasti jokaikisessä oppiaineessa koulussa, mutta joissakin. Ehkä.
upap3/11
joo, mutta esim matematiikassa esim. kyllä jokaisen tulisi
tietää perustete, eikä vaan antaa niitä koneelle ratkottavaks. Koulussa kuitenkin pääasiallisesti tulisi opettaa ihmisiä ja heidän ajatteluaan. Automatisointi ei tätä auta vaan tyhmentää entisestään :)
mut joo, tajuan sun pointin... ja oikeasti kyllä jossain se toimiikin varmasti
Asiakas4/11
Eipä tuo haittaa. Mielestäni matematiikassa on tärkeämpää osata muodostaa laskut ja lausekkeet kuin niiden systemaattinen ratkaiseminen. Funktiolaskimellahan noita on aiemminkin laskettu, nyt vain jää se turha räpeltäminen poijes tuosta välistä.
Eli summa summarum; opetellaan matematiikkaa pelkkien teoreettisten lukujen sijaan laskuilla, jotka perustuvat maailman konkretioihin, kuten vaikka korkojen ja myyntikatteiden laskemiseen = sanalliset tehtävät (joita toki koulussa ihan kiitettävästi onkin).
Kaiken kaikkiaan hieno sovellus, jännä ettei aiemmin ole kukaan saanut tehtyä.
rick795/11
Mun mielestäkin on hyvä osata perusteet. Mutta tuosta sovelluksesta on esim. Omassa koulutuksessa hyötyä. (Opiskelen puusepäksi näyttötutkintona oikealla työpaikalla). Useita jos ei kymmeniä kertoja joutuu päivän aikana näpyttelemään laskinta. Tuo kun saadaan tukemaan vielä käsinkirjoitettuja numeroita niin avot..
Ps. Jos täällä on The big bang theory (rillit huurussa) faneja niin nehän rakensi yhessä jakossa appia joka kuvaamalla pysty ratkaisemaan yhtälöitä, ettei tarvinnut käyttää turhaa aikaa niiden laskemiseen vaan pystyi keskittymään ongelman ytimeen... Liekkö tää ajatus lähteny siittä jaksosta :)
arta1 (vahvistamaton)6/11
Enemmän kuin vastaus pitäisi kiinnostaa se matematiikka mihin ratkaisu perustuu. 1. asteen yhtälössähän se perustuu nolla- ja ykkösalkion ominaisuuksiin.
3rd_party7/11
Nopean testin perusteella ohjelman kyvyt näyttivät loppuvan jo siinä kohtaa, kun tuntematon muuttuja oli toisessa potenssissa. Ohjelmasta on siis koulua ajatellen hetken iloa, mutta se ilo kyllä sitten maksetaan takaisin korkojen kera myöhemmässä vaiheessa kun eteen tulee hiemankaan vaikeampia laskuja.
Muuten ohjelma kyllä oli ihan näppärä laskin, joskaan ei kovin helposti käsin kirjoitettuja laskuja näyttänyt tunnistavan.
TuPP38/11
Se että tuote ei ole 100% kyvykäs ratkaisemaan 100% kaikkia tapauksia 100% varmuudella, ei tarkoita ettäkö koko homma olisi susi.
Jos perusteet toimii noin hyvin niin on vain ajan kysymys ennen kuin peli ratkoo siinä integraalit missä matriisitkin. Aina on jotain parannettavaa, eikä siinä ole mitään vikaa.
Tunnistusteknologia yhdistettynä Wolfram Alphaan ja sillä selvä. Teknologia löytyy jo. Tarvitaan vain jatkotyötä.
Hatunnosto tekijöille, vaikka idea on ollut kaikkien tiedossa kamerakännyköistä lähtien, ei tämänkään saavuttaminen ole mikään helppo nakki.
3rd_party9/11
Väitinkö niin jossain vaiheessa?
Lumikki10/11
Tunnistusteknologiaa ja yhtälön ratkaisua on ollut olemassa jo vuosikymmeniä. Joten varsinainen uutinen on että nyt vastaavaa on saatavilla myös "älykännykkään".
specio11/11
Sen verran pitää kyllä todeta, että kun katsoo nykynuorten (ja vähän vanhempienkin) kykyä ratkoa ongelmia (matematiikan perusopetus) esim. pikavipppien osalta, tai muuten vain oman taloudenhoidossa. Niin tämä on vain todellista nitroglyseriiniä tähän ongelmaan. Eikä siten, että räjäyttää ongelman pois.
Vaikka kaikki kertovat järjestäen, että eivät tarvitse matematiikaa mihinkään. Niin silti jokainen käyttää sujuvasti (tai joskus vähemmän sujuvasti) verrantoa, vertailua, yhteenlaskua jne.. Ja jos vähääkään tekee suunnittelun tyyppistä työtä, joutuu käyttään yhtälönratkaisun tyylisiä ongelmanratkaisutaitoja.
Eli koska vielä puuttuu appi, jolla ottaa kuvan omasta tiliotteestaan ja appsi ratkaisee kuukauden menot, niin lämpimästi suosittelen ratkomaan ne matikan ongelmat sitä kivisempää tietä. Ehkäpä sitten voi töitäkin löytyä paremmin?
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT