Google Play Movies -videopalvelu tuli Suomeen
Google Play Movies -videopalvelu on tullut saataville Suomessa. Laajentuminen on jatkoa viime syksynä maahamme rantautuneelle Google Play Music -musiikkipalvelulle.
Play Moviesin kautta voi ostaa ja vuokrata itselleen elokuvien digitaalisia kopioita. Vuokratun elokuvan katsominen pitää aloittaa kuukauden sisällä ja aloittamisen jälkeen sen loppuun katsomiseen annetaan aikaa yhteensä 48 tuntia. Google päivitti samalla elokuvien katsomiseen tarkoitetun Play Movies & TV -sovelluksen. Päivitetyksen myötä sovellus tukee 40 uutta kieltä – palvelun saatavuusalue laajeni suurin piirtein yhtä moneen maahan.
Elokuvien tekstitysvaihtoehdot vaihtelevat erittäin runsaasti. Joissain ei ole lainkaan tekstityksiä ja toisissa on englanninkieliset tai espanjankieliset tekstit. Palvelusta löytyy kuitenkin joitain suomenkielisillä tekstityksillä varustettuja elokuvia.
Google Play Movies -palveluun tämän linkin kautta.
5 KOMMENTTIA
johtaja591/5
Google tuskin sortuu käyttämään subipajojen tekstityksiä ilman erillistä lupaa, mutta sitä kautta löytyisi edullista ja osaavaa työvoimaa kääntämiseen.
SeppoLok2/5
Sääli ettei Adobe tue flashin DRM:ää linuxilla, eikä enää kauaa edes koko flashia. Tämä ja vastaavat palvelut olisivat nannaa, mutta kun ei niin ei... Pipelightilla ilmeisesti saisi tämänkin toimimaan joten kuten, mutta kun ei aina jaksaisi mennä läpi harmaan kiven vain siksi että saisi nautittua viihteestä laillisesti. Varsinkin kun tietää että tämä (kuten myös netflix) toimivat google linux pohjaisilla chromebookeilla.
friis3/5
Kyllähän linuxilla DRM toimii kun asentaa HAL moduulin. Tai ainakin ennen toimi.
Ja ainakin Googlen oman support sivun mukaan ko. palvelun pitäisi myös toimia linuxilla.
https://support.google.com/googleplay/answer/2844198?hl=en
Pipelightilla ei ole mitään tekemistä tämän palvelun kanssa. Tai edes mitään tekemistä Adoben/flashin kanssa. Se MS:n silverlightin korvike linuxille.
Edit: olinpa väärässä. Pipelight tukee myös flashiä.
SeppoLok4/5
Niin no miten sen nyt ottaa. HAL korvattiin udev:llä neljä vuotta sitten, eikä sitä käytä käytännössä mikään distro enää. Harva distro sitä edes paketoi enää.
Tuo pipelight on vain tuollainen pluginwrapperi. Edelleen siellä taustalla pyörii wine out of tree patcheilla sekä windows plugarit muun muassa flashista ja silverlightista. Varsinainen silverlight "korvike" linuxille on moonlight, jossa tosin tuota DRM tukea ei ole koska MS ei suostu lisensoimaan PlayReadya.
En tarkoittanut etteikö tätäkään palvelua ei saisi toimimaan, mutta kun se on kovin paljon vaikeampaa ja enemmän aikaa vievää kuin laittomat vaihtoehdot. Lisäksi lopputulos noilla virityksillä on aina huonompi kuin alkuperäinen. Ymmärrän kyllä että linuxkäyttäjät hukkuvat massaan, mutta ei cross platform softa ole enää nykyään mikään ongelma. Päin vastoin crossplatform puute indikoi enemmän siitä että toteutuksessa on melkoisia puutteita. Lisäksi tässäkin tapauksessa toteutus on jo olemassa kun Chrome OS:llä pyörii.
AnssiH5/5
Linux-toistoon ei tarvitse välttämättä koko HALlia, riittää Chris Horlerin tekemä compatibility layer -kirjasto täältä:
https://github.com/cshorler/hal-flash
Mageia-distrossa olemme juuri ajamassa ulos päivitystä Flash-pakettiin, jossa tuo on integroituna ja siten Google Play Movies toimii out-of-the-box ilman lisäsäätöjä. ( https://bugs.mageia.org/show_bug.cgi?id=8179 )
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT