AfterDawn logo

Digitoday: Netflix tarkkailee piraattisivustoista ohjelmien suosiota

Matti Robinson Matti Robinson
6 kommenttia

Suoratoistopalvelu Netflixin rantautumisesta Suomeen on puolisen vuotta. Viime lokakuussa Suomessa aloittaneen palvelun viestintäjohtaja Joris Evers valottaa nyt Digitodaylle lanseerauksen onnistumista.

Evers kehuu suomalaisia nettiyhteyksiä ja ilmaisee tyytyväisyytensä julkistukseen. Erityiskehut saa KYMP-operaattori, joka on Eversin mukaan Google Fiberin jälkeen nopein maailmassa.

Maakohtaisista käyttäjämääristä vaietaan, mutta Yhdysvaltojen ulkopuolella on nyt yli 7 miljoonaa asiakasta. Jenkit tuovat vieläkin valtaosan dollareista yhdysvaltalaisfirmaan, sillä tilaajia on rapakon takana peräti 29 miljoonaa. Tilaajamäärissä Netflix on nyt ensimmäistä kertaa suurempi Yhdysvalloissa kuin HBO.

Eilen julkistetussa raportissa Netflix kertoi käyttäjämäärän kasvaneen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin kolmella miljoonalla, joista puolet Yhdysvaltojen ulkopuolella. Samalla kerrottiin "perhepaketin" lanseerauksesta.


Evers kertoo Digitodaylle, että on yllättynyt HBO:n teknisistä ongelmista Pohjoismaissa. Ongelmia kuluttajaviraston kanssa Evers kommentoi tarkkaan harkiten, mutta ymmärtää, että ristiriidat lakien ja käyttäjäehtojen välillä pitää selvittää.

Viestintäjohtajan mielestä on tärkeää, että Netflix erotetaan kilpailijoista, joita Suomessa on useita. Samankaltaisia kommentteja antoi lanseerauksen yhteydessä myös yhtiön toimitusjohtaja Reed Hastings, jolle Eversin tavoin oli tärkeää käyttäjätyytyväisyys.

Uusien alueiden valtauksessa Netflix käyttää hyväkseen piraattisivustoja. Niiden avulla on hyvä tarkastaa mistä ihmiset ovat kyseisessä maassa kiinnostuneet, kertoo Evers. Oletettavasti piraattisivustojen käyttäjistä löytyy myös paljon potentiaalisia asiakkaita.

Lopuksi Evers vastaa vielä muutamaan usein kysyttyyn kysymykseen. Massamuistille videoiden lataamista ja kertavuokrausta ei ole tulossa. Evers kertoo myös, että haluaisi Microsoftin luopuvan Xbox Live Gold -pakosta.

6 KOMMENTTIA

HerraHarri (vahvistamaton)1/6

Jos Live Gold -pakosta päästään eroon, tilaan Netflixin samantien!

tataka2/6

onhan se järkevää katsoa mitä porukkaa latailee, tosin omat lataukset suurimmiksi osin loppunu kun nyt on netflix. sekä steam+humble bundle sekä grooveshark ja suomalainen hotspot.fm puhelimeen

hmm pitäisikö katsoa joku elokuva illalla? :)

Pallero203/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HerraHarri:

Jos Live Gold -pakosta päästään eroon, tilaan Netflixin samantien!

olisit ostanut jonku muun konsolin, ei tarvitse wiillä ainakaan muita juttuja ostella

G0lden_Kebab4/6

Mikäs sieltä katsoessa...tuo on kyllä aivan älytön tuo live gold muutenkin.

Lumikki5/6

Elokuva maku asiat ovat liian moninaiset eri ihmisillä. Ja jos tarjonta perustuu suosioon, niin vain "massa" saa mitä haluaa. Esimerkiksi joku kauhu tai scifi tuskin on kovin suosiossa kuluttajien "massassa", kun taas joku komedia voi olla hyvinkin pidetty. Se ei kuitenkaan tarkoita että kaikki ihmiset pitää komedioista. Jolloin on vaara että jotkut ihmiset eivät saa mitään tarjontaa jos painotetaan vain suosiota.

Eli parempi olisi vain pyrkiä mahdollisimmaan laajaan tarjontaan ja korkeintain hieman painottaa asioita "massan" suosion mukaan.

snaketus6/6

Tää live gold liittyy varmaan jotenki xboxiin? Ei kyllä pleikkarilla katteles tarvitse maksella ylimääräsiä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT