Nyt BitTorrent taipuu myös livelähetyksiin
BitTorrent-protokollaa kehittävä yhtiö BitTorrent, Inc. on julkaissut beta-version livevideon levitykseen tarkoitetusta BitTorrent Live -palvelustaan.
Nimensä mukaisesti palvelu perustuu torrent-verkoista tuttuun P2P-tekniikkaan, jonka avulla pienikin toimija voi saada lähetyksensä levitettyä isolle yleisölle ilman suurta kaistaa ja siitä aiheutuvia kuluja.
Palvelun toiminta vastaa käytännössä monia muita jo nykyisin netissä toimivia videopalveluita, jotka mahdollistavat oman videolähetyksen saamisen kenen tahansa ulottuville julkiseen jakoon. Sen etuna on kuitenkin P2P-pohjaisuus, eli jokainen katsoja toimii samalla myös osana lähetysverkkoa, mikä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän lähetyksellä on katsojia, sitä vahvempi koko lähetysverkko on.
Kokonaan uutta protokollaa on testattu jo viime syksystä lähtien ja yhtiön mukaan se on osoittautunut toimivaksi.
- Rajatulla käyttäjäjoukolla tehdyt testit osoittivat palvelun olevan skaalautuva sekä vakaa ja olemme erittäin innoissamme, kun voimme avata palvelu laajemmalle yleisölle, yhtiön blogissa kirjoitetaan.
Palvelu on vielä toistaiseksi beta-asteella, mutta viralliseen julkaisuun tuskin kuluu pitkiä aikoja.
3 KOMMENTTIA
Mauriland1/3
Eihän toi nyt ihan hirveän liveä voi olla. Eli onhan tuossa varmaan aika pitkät puskurointi datat että voi toimia pätkimättä.
friis2/3
Onhan noita P2P streemausalustoa ollut jo pitään (sopcast, torrentstream, streamtorrent...) eikä niissä puskurointi ole mitenkään pitkään kestänyt.
Mauriland3/3
Joo ei se puskurin haku aloitettaessa kauaa kestä kun voidaan ladata "vanhaa" mutta varmaan pitäisi innostua tutkimaan millaiset puskurit on jokaisen koneella tallessa joista jaetaan dataa. Toi bittivirtaan mukaan tuleminen onkin tossa se nopein kun saa monesta suunnasta sitä vanhaa dataa. Mutta se että kuinkan vanhaa kuvaa joutuu kattomaan tuossa on se tärkeämpi. puhutaan livestä mutta todellisuudessa näissäkin se mikä näkyy koneella on tapahtunut jo monta minuuttia aikaisemmin. :)
Noita viiveitä kasvattaa se että dataa puskuroituu joka paikassa. Ja mitä enempi on solmukohtia niin sitä kauemmin kestää datan tuleminen perille.
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT