--->
AfterDawn logo

Tutkimus: Piraatit ostavat enemmän musiikkia kuin muut

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
11 kommenttia

Mitä enemmän musiikkia ladataan netistä laittomasti, sitä vähemmän levyjä myydään, mikä taas näkyy muusikoiden kapeampina tilinauhoina. Yhdysvalloissa ja Saksassa tehdyn mukaan tämä melko järkeenkäyvältä tuntuva väittämä ei pidä paikkansa.

Yhdysvaltalaisen riippumattoman American Assemblyn tekemän tutkimuksen mukaan netistä laittomasti musiikkia lataavat ihmiset ostavat keskimäärin 30 prosenttia enemmän musiikkia kuin ne, jotka noudattavat lain kirjainta. Saksalaisten piraattien keskuudessa ostoinnokkuus näyttäisi olevan vieläkin korkeampi, mutta tutkimuksen otanta oli liian suppea tilaistollisten päätelmien tekemiseen.

Vastaavanlaisia tuloksia on saatu aiemmistakin tutkimuksista.

11 KOMMENTTIA

Spaca1/11

Tutkimus ei tosiaan todista mitään piratismin puolesta vaan sen, että musiikin suurkuluttajat harrastavat enemmän piratismia.

Ainoa tapa tutkia piratismin vaikutusta ostokäyttäytymiseen on valita tutkimukseen musiikin aktiivikuluttajia ja tutkia heidän ostomääriä ennen ja jälkeen piratismin aloittamisen.

Mysticiza2/11

Niin, monet varmaan kuuntelevat ennen ostopäätöstä.
Kuka nyt ostaisi kännykän testaamatta sitä kaupassa tai edes katsomatta tuotetietoja netistä?
Typerä tutkimus.

Lumikki3/11

Lainaus:

Tutkimus ei tosiaan todista mitään piratismin puolesta vaan sen, että musiikin suurkuluttajat harrastavat enemmän piratismia.


Olen samaa mieltä. Mutta se ei tarkoita myöskään että piraatti ostaisi enemmän musiikkia jos ei harrastaisi piratismia.

Eli pitäisi tutkia myös osto käyttäytymistä piratismin lopettamisen jälkeen.

Itse arvelisin että varallisuus rajoittaa osto kykyä ja piratismi täydentää tarvetta.

himpo4/11

Mielenkiintoista, pitäisi varmaan tehdä henkilökohtainen kysely kaikkien niiden keskuudessa jotka olen saanut aloittamaan piratismin että vieläkö ostavat...

Giis (vahvistamaton)5/11

Melko mielenkiintoista on se, että Kiinassa, jossa on oikeastaan pahimmat rangaistukset piratismille (muun muassa jopa 2 vuotta vankeutta), on samalla musiikin ostaminen pysynyt melkolailla samana monta vuotta. Sen sijaan muualla musiikin ostaminen on laskenut.

Näin ainakin sivuutettiin tänään uutisissa.

Perttu76/11

Spotify Premiumille kaikki käyttöön niin ongelma ratkaistaan... :)
Itse olen käyttänyt Spotifytä kohta vuoden ja en ole katunut kertaakaan... varsinkin kun hinta on minulla nyt se 10€

SKITTASAM7/11

Ihmettelen kun piraatit väittävät, että eivät kuitenkaan ostaisi musiikkia? No ihan varmaan ostaisivat jos sitä haluisit kuulla.

Vaikka tekisi millaisia tutkimuksia niin fakta on se, että levyjä myytäisiin enemmän jos nettilataus ei olisi mahdollista. piste.

kirkanen8/11

Hauskaa, kun tutkimus on tehty, mut aina löytyy kaiken maailman selittelijöitä. Asiaa voi tarkastella monesta eri näkökulmasta eikä myöskään pidä unohtaa, että näkökulmaan vaikuttavia asioita on useita.

Piratismin myötä jotkut kappaleet ja artistit astuvat ihmisten tietoisuuteen. Tuoden mahdollisesti mediassa julkisuutta sekä keikkoja. Monet muusikot tienaavat rahansa usein keikoista eivätkä levymyynnistä paitsi suuret amerikkalaiset levy-yhtiöt, jotka aivopesevät ihmiset kuuntelemaan Britneytä, Justin Bieberiä, Lady Gagaa jne. Artistit saavat usein pienen siivun levymyynnistä ja levy-yhtiöt vievät suuren osan.

Piratismia on ollut aikojen alusta asti ja nyt vasta ovat suuret levy-yhtiöt alkaneet vollottamaan voittojen kasvun hidastumisesta. Syntipukiksi ollaan valittu piratismi, mutta todellista syytä ei ole koskaan selvitetty piratismin olemassa oloon ja yritetty ratkaista tästä johtuvia ongelmia.

Joidenkin valinta piratismiin voi olla jopa halutun tuotteen saamattomuus tai muuten hankala saatavuus ehkä jopa korkea hinta ja varattomuus saattaa olla esteenä. Joskus itse lataan tuotetta, koska sitä ei yksinkertaisesti löydy kaupoista ja netistä tuotteesta pyydetään kohtuuton hinta. Spotify on yksi hyvä ratkaisu piratismin vähentämiselle. Tarjotaan hyvää palvelua jokaiselle sopivaan hintaan. Kaikenlisäksi kuka oikeasti haluaa ostaa levyn, jossa on pari hyvää kappaletta ja loput pelkkää roskaa?

Enkä usko, että levymyynti kasvaisi, jos piratismia ei olisi vaan päin vastoin eli vain osa ostaisi tästä nykyisin piratismia harrastavasta ostajista.

Toisaalta en ole huolissani, jos nyt joku artisti ei saanutkaan sitä lamborghinia pihaansa huonon levymyynnin vuoksi. Olen enemmänkin huolissani niistä artisteista, jotka tuottavat musiikkiaan kaikkien iloksi ja toivovat saavan sen verran tuottoa, että pystyisivät tuottamaan lisää musiikkia sekä elättämään itsensä raskaan palkkatyön lisäksi.

Tässä oli vain ajatuksiani asiasta. Pahoittelen eksymistä aiheesta. Tutkimuksen pohjalta voisin todeta, että ei se piratismi voi täysin paha olla, jos kerran piratismia harrastava on todennäköisempi ostaja tuotteelle.

G0lden_Kebab9/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SKITTASAM:

Ihmettelen kun piraatit väittävät, että eivät kuitenkaan ostaisi musiikkia? No ihan varmaan ostaisivat jos sitä haluisit kuulla.

Vaikka tekisi millaisia tutkimuksia niin fakta on se, että levyjä myytäisiin enemmän jos nettilataus ei olisi mahdollista. piste.

Nettilataamisen estäminen on miltei mahdotonta. joten miksi edes spekuloida asiaa

TO-järjestöt IMEVÄT rahaa joka kuuluisi artisteille. korvaukset,luvat,...

avthein10/11

Viihdekorporaatioiden on syytä muistaa että ruokkivaa kättä ei kannata purra. Muuten tappiot tulevat olemaan todellakin tekijänoikeufasistisen propagandan uhkakuvien mukaiset...

specio11/11

Jos piraatilta kysytään: "Moro teemme tutkimusta waretuksen vaikutuksista ostokäyttäytymiseen, niin kertoisitko montaka laillista musiikkitiedostoa sinulla on..." Minkälainen riski mielestänne on siinä, että kaveri vetää kotiinpäin ja pyöristää luvun seuraavaan sataan/tuhanteen, koska ei muista tarkkaa lukemaa? Entä moniko niistä oli ostettu, tai saatu jotenkin muuten?

Saksalainen Herman ostaa kaupasta viisi CD levyä kahdessa kuukaudessa ja yhden kappaleen netistä samassa ajassa eikä käytä P2P verkkoja. Hän laskee tutkimuksen keskiarvoa non P2P käyttäjien osalta, koska fyysistä mediaa ei tässä tutkittu.

Kuten kaikki tutkimukset, ei tämäkään ole poikkeus, tulokset on yleensä sellaiset kuin tilaaja/julkaisia haluaa. Vai luuletteko, että RIAA:n tekemä tutkimus olisi antanut samanlaisen kuvan? Ja silti, molemmat tutkimukset olisivat oikeassa.

Älkää olko vihaisia levy-yhtiöille, olkaa vihaisia artisteille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Kiinan teknologiafirmat julkistivat kilpailijan HDMI:lle - GPMI tukee 8K-tarkkuuden kuvaa

AfterDawn

Polarnode rakentamassa Nokian kaupungin alueelle usean sadan miljoonan euron datakeskusta

AfterDawn

Varo tekijänoikeusrikkomuksesta kertovaa viestiä - sisältää haittaohjelman

AfterDawn

Nyt se tapahtui: Linkkivero iski Suomeen - Amppareiden kilpailija suljettiin, Kopiosto vaati rahaa otsikoista

AfterDawn

Digita päättää maksu-tv-lähetykset antenni-tv-verkossa

AfterDawn

Kotimainen pelimedia pienenee: Pelaaja-lehti lakkautetaan

AfterDawn

Venäjämielinen ryhmä teki viikolla useita palvelunestohyökkäyksiä suomalaisiin verkkosivustoihin - lisää saattaa olla luvassa viikonloppuna

AfterDawn

Trumpin tullit: Nintendo perui Switch 2 -konsolin ennakkotilaukset Yhdysvalloissa - hinta uhkaa nousta reilusti

AfterDawn

Kameran ja näytön voi nyt jakaa Gemini Livelle - tekoäly auttaa näkemänsä perusteella

Puhelinvertailu

Powered by HIGH.FI

Powered by HIGH.FI
Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki