DigiMaailma: Mikä on Smart TV?
AfterDawnin ja oululaisen Forum24-kaupunkilehden yhteistyössä toteutettu DigiMaailma ilmestyy nyt neljättä kertaa. Joulukuun artikkelissa käsittelemme mainoksissa paljon hehkutettua Smart TV -konseptia.
Pääartikkelissamme "Älytekniikka valtaa olohuoneita" tutkimme mitä oikeastaan Smart TV -termin taakse kätkeytyy ja vaatiiko kuvatunlainen älytelevisio aina välttämättä television vaihtoa uudempaan.
Kaikki julkaisuun liittyvät jutut löytyvät DigiMaailma-osioltamme, josta löydät myös aiemmat DigiMaailma-julkaisut. Voit lukea myös jutun Forum24-lehdestä tai sähköisenä versiona tämän uutisen alaosasta.
Palaute niin tämänkertaiseen aiheeseen, kuin koko DigiMaailma-projektiinkin liittyen on erittäin tervetullutta.
5 KOMMENTTIA
ep_1/5
Mitä nyt nopeasti luin niin aika paljon oli termejä tuossa äly-TV jutussa. Joitain termejä olisi ehkä voinut jättää pois ja korvata kansantajuisemmilla sanoilla.
Jos lyhenteitä käyttää paljon niin tekstistä tulee raskaslukuista joten "Äly-TV" kannattaisi mainita vain kerran tai kaksi ja puhua muulloin älytelevisiosta joka on huomattavasti mukavampi lukea. Sitten minun täytyy tehdä juuri niin kuin äsken kielsin: "langaton kotiverkko" tunnetaan yleisemmin/paremmin WLAN:ina (se useimmiten on) jolloin tuota lyhennettä voisi käyttää ennemmin. Tietenkin tuo on vain oma mielipiteeni mutta mielestäni noin olisi parempi.
Pikkuisen oli myös kapulakielistä vaikutelmaa tuossa tekstissä. Kannattaa miettiä sanavalintoja tarkkaan.
Tässä sellaisia esimerkkikorjausehdotuksia (Pienikin vaikuttaa paljon) (Suluissa olevat kohdat on sellaisia että voi ottaa mukaan tai jättää ottamatta):
-- Molemmat tarjoavat samantyyppisiä lisätoiminnallisuuksia
-> Molemmat tarjoavat samantapaisia/samanlaisia lisätoimintoja.
-- Äly-TV:t mahdollistavat sisällön etsimisen netin välityksellä, laitteen sisäiseltä kiintolevyltä tai langattoman yhteyden kautta kodin tietokoneilta ja muista langattomista tallennusratkaisuista.
-> Älytelevisiot mahdollistavat sisällön(/viihteen) etsimisen internetistä, laitteen omasta muistista tai langattomasti (WLAN-verkon kautta) kodin muista laitteista kuten esimerkiksi tietokoneilta ja puhelimista.
Lyhenteitä ei sitten katkaista keskeltä tai siis ei tavuteta (mutta se lienee forum24:n tekosia kun nehän ne taitosta vastaa). Nimittäin lopussa tuo DLNA oli tavutettu rivinvaihdon vuoksi DL-(NA toisella rivillä) ja meni vähän aikaa iteltä huomata että ahaa, kyse oli DLNA:sta.
Tollasta ite ajattelin.
Ketola2/5
Hyviä huomioita ja parannusehdotuksia. Kiitokset niistä! WLAN on tosiaankin Suomessa yleisimmin käytetty (ja ymmärretty) termi. Muualla taidetaan käyttää pääsääntöisesti WiFi-termiä.
DLNA:n rivitys taitaa todellakin olla Forum24:n päässä tapahtunut. Jäänyt oikoluvussa huomaamatta.
Lumikki3/5
No jaa itse en tarvitse tuollaista tuotetta yhtään mihinkään. Se vain aiheuttaa lisää tietoturva ja yksityisyys loukkaus ongelmia.
Ainoa mitä tarvitsen TV:ltä on suuri näyttö, kaikki muu on turhaa.
Plasticma4/5
Artikkeli oli hyvä ja selkeä, ottaen huomioon kohderyhmän, joka ei ole tekniikan aktiivisinta kastia.
Tuollaisissa artikkeleissa on juurikin tärkeää pitää käytettävät termit samoina läpi jutun. Jos puhutaan samasta asiasta, mutta useilla termeillä asiaan perehtymätön lukija menee helposti sekaisin.
Artikkelissa puhuttiin paljon langattomuudesta, mutta DLNA ei ole pelkkä langattoman verkon ominaisuus. Samoiten muutkin ominaisuudet toimivat myös kaapelin yli. Tietysti nykyaikana ihmiset haluavat langattomuutta ja kaapelien vedot voivat olla käytännössä jopa mahdottomia toteuttaa. Langallisuudenkin olisi voinut mainita. Hyvä ja asiallinen artikkeli huomioiden kohderyhmän.
wipe20005/5
Ihmeen huonosti nuo nykyiset älytelkat tukevat ulkoisia näppiksiä. Kyllähän niihin pitäisi saada kiinni joku vakionäppäimistö (eikä vain jotain valmistajan omaa kallista "jättikaukosäädintä" tai omaa älypuhelinta) jos niillä aikoo nettisurffailun hoitaa. Bluetooth olisi varmaan se tämän hetken järkevin liitäntävaihtoehto, jollekin käyttäjälle ehkä USB tai jopa PS/2. Mutta tosiaan aika monessa "äly"telkussahan surffailu on muutenkin rajoitettu muutamalle videosivustolle, jolloin vierestä pitää kuitenkin löytyä tietokone, jos haluaa esim. seurata ja kommentoida vaikka näitä aD:n juttuja.
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT