--->
AfterDawn logo

Ubuntulle ehdotetaan kuukausittaista kehityssykliä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Ubuntun teknisen lautakunnan jäsen Scott James Remnant pohtii tuoreessa blogimerkinnässään suositun Linux-jakelun siirtymistä kuukausittaiseen kehityssykliin. Käyttäjien toivotaan kertovan ajatuksensa nopeasta päivityskierrosta, olivat ne sen puolesta tai sitä vastaan.

Ubuntu päivittyy nykyisin puolen vuoden välein, ensin huhtikuussa ja seuraavan kerran lokakuussa. Jokaiselle versiolle taataan 18 kuukauden tuki, paitsi pidennetyllä kolmen vuoden tuella varustetut LTS-versiot (palvelimissa viisi vuotta).

Säännöllisyydellä on haluttu tehdä Ubuntusta OEM-valmistajien kannalta mahdollisimman ennakoitava jakelu ja nopeudella haluttiin aikoinaan erottautua hitaasti etenevästä Debian-projektista. Remnantin näkemyksen mukaan Ubuntusta voitaisiin julkaista nopeammalla aikataululla pienempiä päivityksiä, hieman samaan tapaan kuin Firefoxissakin.

Remnantin mukaan tämä toisi kehitystyöhön mielenrauhaa, sillä keskeneräisiä projekteja ei tarvitsisi väkipakolla saada valmiiksi huhti- tai lokakuuksi. Näin ollen jälkikäteen julkaistavilta bugikorjauksiltakin vältyttäisiin. Päätöstä on kritisoitu etenkin ennustettavuuden heikentymisellä. Sen on myös nähty lisäävän kolmannen osapuolen ohjelmistojen kehittäjien työtaakkaa.

2 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/2

Olisihan tuossa omat puolensa, mutta tarkoittaisiko kuukauden kehityssykli sitten melkeinpä siirtymistä tavallisesta mallista melko lähelle tuota rolling-distribution-mallia?

Raattis2/2

Itse pidän rolling release distroista, mutta minusta Ubuntun päivittymistahti kuuluu olla kvantittunut. Näkyvät päivitykset versioiden välillä ovat Ubuntun juttu.

Kuukauden välein uuden version julkaisu tuntuu jotenkin turhan tiheältä - eihän siinä ajassa ehdi tehdä mitään päivittämissotkun arvoista uudistusta. Jos päivitystahtia halutaan tihentää, voitaisiin se minusta tehdä niin, että vaikka kaksi kertaa vuodessa julkaistaisiin stable ja sitten parin kuukauden välein unstable. Ja jos päivityksiä haluaa vielä tiheämmin, voi käyttää testing- ja nightly-julkaisuja.

Puolen vuoden julkaisutahdin pakottamana ominaisuuksien runttaaminen seuraavaan julkaisuun ei ole yksinomaan huono asia, sillä, vaikka julkaisuun kiirehditty ominaisuus saattaa tällöin olla buginen, olisi se kuitenkin julkaistu. Julkaisun lykkääminen kuukaudella on vähän liian helppoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Osuuspankin verkkopankki, mobiilipankki ja tunnistautuminen ovat nurin

AfterDawn

Yhdysvallat päätti vaarantaa koko maailman tietoturvan - CVE:n rahoitus katosi

AfterDawn

Posti muutti rankasti käyttöehtojaan: ryhtyy profiloimaan käyttäjiä, kohdentaa tiedoilla mainoksia - näin estät

AfterDawn

Spotify on nurin - koko maailmassa [PÄIVITYS 16:58]

AfterDawn

Nyt se tapahtui: Linkkivero iski Suomeen - Amppareiden kilpailija suljettiin, Kopiosto vaati rahaa otsikoista

AfterDawn

Applen uutuuskännykkä myy hurjalla tahdilla - yhtiö nousi ensimmäistä kertaa ikinä alkuvuodenkin myydyimmäksi kännykkävalmistajaksi

Puhelinvertailu

33 vuotta vanha Amigan käyttöjärjestelmä sai virallisen päivityksen

AfterDawn

Trumpin bluffi petti hyvinkin nopeasti: Puhelimet ja tietokoneet välttyvät tulleilta

AfterDawn

Ja taas mennään... EU:n vihattu, vahvan salauksen kieltävä Chat Control -lakiesitys palasi taas uudella nimellä

AfterDawn

Powered by HIGH.FI

Powered by HIGH.FI
Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki