AfterDawn logo

Galaxy Tab 10.1:n myynti jatkuu Saksassa normaalisti

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Samsung sai muutama päivä sitten ikävää viestiä saksalaiselta käräjäoikeudelta, sillä se kielsi yhtiön Galaxy Tab 10.1 -taulutietokoneen myynnin ja markkinoinnin väliaikaisesti koko EU:n alueella (Alankomaita lukuun ottamatta). Tabletin myynti näyttäisi kuitenkin jatkuvan päätöksestä huolimatta, sillä jälleenmyyjät eivät ole velvoitettuja kunnioittamaan sitä.

Suomessa Galaxy Tab 10.1:n julkaisun luvataan tapahtuvan ajallaan (tässä kuussa) ja myynnin jatkuvan niin kauan kuin tavaraa varastoissa riittää. Samsung arvioi varastojen riittävän Suomessa muutamien viikkojen ajaksi. Tämän jälkeen tilanne arvioidaan uudelleen ennen uusien toimitusten tekemistä.


Saksassa Euroopan suurimpiin kulutuselektroniikan myyjiin kuuluva MediaMarkt aikoo myydä Galaxy Tab 10.1 normaaliin tapaan. Asiasta kertoi MediaMarktin omistavan Media-Saturnin edustaja saksankieliselle Financial Timesille. Heillä on luvassa erikoistarjous huomiseksi, jolloin he myyvät tablettia alennettuun 469 euron hintaan.

Apple on jättänyt Alankomaissakin valituksen, jossa Samsungin taulutietokoneelle vaaditaan myyntikieltoa. Applen mukaan Galaxy Tab 10.1 muistuttaa liian paljon heidän iPad 2:ta. Alankomaiden osalta päätös tulee 15. syyskuuta. Mikäli päätös on Samsungin kannalta kielteinen, niin kielto astuu voimaan 13. lokakuuta, jolloin vastaavan asian puiminen aloitetaan kalifornialaisessa oikeusistuimessa.

Apple on haastanut myös Motorolan oikeuteen Xoomin ja iPad 2:n samankaltaisen designin vuoksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT