Microsoft ja Suse jatkavat yhteistyötä
Microsoft ja SUSE ovat uusineet vuonna 2006 solmitun yhteistyösopimuksen, minkä johdosta yhtiöt ovat kytköksissä toisiinsa ainakin vuoden 2016 alkuun saakka. Alkuperäinen sopimus umpeutuu ensi vuonna.
Sopimuksella haetaan parempaa yhteensopivuutta Suse Linuxin ja Windowsin palvelinversion välillä ja hyödyttää näin heterogeenisissa ympäristöissä työskenteleviä yrityksiä. Samalla Suse maksaa rojaltimaksuja Microsoftille sen patenttien käyttämisestä ja suojaa omia asiakkaitaan mahdollisilta oikeustoimilta. Suselle ja sen asiakkaille Microsoft on tarjonnut teknistä tukea.
Uusitun sopimuksen myötä Microsoft ostaa Suselta 100 miljoonan dollarin edestä lisenssejä ja myy ne eteenpäin. Arvioiden mukaan noin 725 yritystä on hyötynyt ohjelmistojättien yhteistyöhankkeesta. Microsoftin ja Susen arvellaan parantavan seuraavaksi Microsoft System Centerin ja SUSE Managerin välistä yhteensopivuutta.
5 KOMMENTTIA
ArttuH5N11/5
Hmm... Siis, vaikka tämä kuulostaa erittäin huolestuttavalta, on se hyvä asia? Näin ainakin itse ymmärsin. No, hienoa, että pystyvät toimimaan yhteistyössä!
Ralle_ (vahvistamaton)2/5
Kun MS saa Suselta lisenssimaksuja patenteista, niin eiköhän kohta ala muiden jakelujen valmistajien uhkailu. Tämä olisi niin tyypillistä Microsoftille...
Raattis3/5
@spam
Muut linux distrot eivät käytä näitä MS:n patentteja, eikä Susekaan ole vasten tahtoaan tässä sopimuksessa. Turha maalailla piruja seinille.
@ArttuH5N1
Voisitko tarkentaa, mikä sinusta tässä sopimuksessa kuulostaa huolestuttavalta? Linuxia ei voi ostaa, jos sitä mietit. Vai?
Minusta tämä sopimus osoittaa MS:n harjoittavan yllättävää realismia myöntäessään, että kaikki eivät käytä heidän palvelinohjelmistoaan, ja harvinaista aikuismaisuutta tarjoutuessaan jopa auttamaan näitä yhtiöitä sen sijaan, että se vaan piruilisi kilpailijansa asiakkaille.
taatudi4/5
wtf ms tekee yhteistyötä linux-jakelun kans?
ArttuH5N15/5
Mielestäni "yhteistyö" Microsoftin ja linux-jakelijan kanssa kuulsotaa alkutekijöiltään epäilyttävä. Microsoft kun usein nähdään (aiheellisesti) linuxin suurimpana vihollisena. Ja näiden "vihamiestin" yhteistyö kuulostaa siksi epäilyttävältä ja erikoiselta.
Mutta kuten alkuperäisessä viestissäni totesin, vaikuttaa tämä sopimus kuitenkin hyvältä.
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT