Napsterilla yksi iso oikeusjuttu vähemmän
Musiikin P2P-jakelun suosituksi tehneen Napsterin oikeusjutut ovat vähenemässä. EMI ja Bertelsmann ovat päässeet sopimukseen, jossa Bertelsmann ei myönnä tehneensä mitään väärää rahoittaessaan Napsterin toimintaa. Bertelsmann kuitenkin maksaa EMI:lle korvauksia, mutta korvaussummaa ei ole julkistettu. Bertelsmann ja Universal sopivat vastaavan tapauksen aikaisemmin, jolloin korvaussumma oli noin 60 miljoonaa dollaria.
Kaikki Napsterin oikeushuolet eivät ole vielä ohitse, vaan jäljellä vielä oikeusjuttu Warner Musicin kanssa sekä yksittäisiä oikeusjuttuja artistien ja pienten levy-yhtiöiden kanssa. Näiden oikeusjuttujen uskotaan myös päätyvän jonkinnäköiseen sovintoon, sillä suurin osa oikeusjutuista on nostettu lähes kuusi vuotta sitten, jolloin suuret levy-yhtiöt ja artistit haastoivat Napsterin oikeuteen. Napsteri ajautui silloin suuriin taloudellisiin vaikeuksiin ja ajautui pian sen jälkeen konkurssiin.
Napsterin tarina ei kuitenkaan loppunut vuonna 2002 tulleeseen konkurssiin, vaan Roxio osti itselleen Napsterin tuotenimen ja logon ja alkoi käyttämään niitä uudessa ja laillisessa Napster-musiikkipalvelussa, joka on kovasta kilpailusta huolimatta jäänyt armotta Applen iTunesin jalkoihin niin suosiossa kuin myynnissäkin.
EMI:n toimitusjohtaja Eric Nicoli oli iloinen siitä että tapaus on nyt lopullisesti ohi ja EMI:n suunnitelmissa on tuoda markkinoille lisää digitaalista ja laillista musiikkia uudella tavalla. Monien toiveena on että EMI lopettaisi DRM-suojauksien käyttämisen kokonaan ja myisi musiikkia esim. tavallisina MP3-tiedostoina.
Lähde:
Ars Technica
6 KOMMENTTIA
nwind1/6
...ainahan toivoa saa mutta harvemmin nämä isoja voittoja tavoittelevat firmat mitään kuuntelee. Tässäkin nähdään että toiset firmat ovat valmiita ostamaan laittomia palveluita tuottaneita tuotemerkki/firmoja jotta voivat lopulta itse kasvattaa rahavarastoaa enemmän... tuntuu että raha todellakin maailmaan pyörittää ja keinot ovat kaikkea muuta kuin käyttäjäystävällisiä.akisal2/6
Se ei ainostaan tunnu. Raha pyörittää lähes kaikkien meidän arkea. Mutta niin kauan, kun myydään paskaa ja asiakkaat vapaaehtoisesti ostavat ei mulla varsinaisesti ole mitään valittamista. Oma moka kun ostaa DRM:ää.Välillä tuntuu, että kouluissa pitäisi opettaa jotain muuta, kuin SDP:tä ja opettaa ihmiset laskemaan, ajattelemaan ja uskomaan, että raha on todellakin se mikä pyörittää meidän elämää ( raha = ruoka, lämpö, asema, suoja & turva yms.). Siis ostajan pitää kantaa itse vastuu ostostaan, myyjä haluaa raahaa ei ostajan parasta.
Sillä kohdalla, kun muksut ja vaarit haastetaan oikeuteen ja vaaditaan perättömiä jätti korvauksia, siitä kun he ovat ladanneet omaan kotiinsa musiikkia yms. homma menee poskelleen.
mjk3/6
Empä ole ostellut vähään aikaan cd-musaa joten ihan sama mitä emi tekee, kun melkein sen saman musan saa joko itunesista tai muulta vastaavalta myynti kanavalta ilman drm:ää. Mutta rahalla saa ja hevosella pääsee, tai nykyään mersulla. Ihmetyttää vain yleensä onko emi:llä töissä todellankin noin puupäitä?
TrueMetaI4/6
Ite oon ostanu elämäni ainakana yhden ainoan cd-levyn, enkä enempää aijo koskaan ostaakkaan. Kaikki tulee ladattua netistä.
ramu20005/6
Rakkautta ja onnellisuutta on myös helpompi saada rahalla(n.99% on sitä mieltä, väittäköön vastaan vaa mutta edelleen 99% on samaa mieltä).Daah, mitä se raha ei tekisi?
Everyone wants a piece and people are prepared fighting for it, like in wars.
mjk6/6
"Rakkautta ja onnellisuutta on myös helpompi saada rahalla(n.99% on sitä mieltä, väittäköön vastaan vaa mutta edelleen 99% on samaa mieltä). "
Itse asiassa rakkautta ja onnellisuutta ei rahalla saa, se kyllä helpottaa kummasti oloa...off topic
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT