Napster: Palveluamme ei ole hakkeroitu
Aiemmin tällä viikolla Internetissä levisi uutinen, jonka mukaan Napsterin Napster To Go -musiikinvuokrauspalvelun kopiosuojaus olisi onnistuttu hakkeroimaan. Yhtiö toteaa virallisessa lausunnossaan, että nämä kirjoitukset ovat epätäsmällisiä kuvauksia tilanteesta, eikä järjestelmää ole onnistuttu hakkeroimaan.
Afterdawnin sivustollakin uutisoitu juttu perustuu eri sivustoilla (muun muassa Engadget.com) annettuihin yksityiskohtaisiin kuvauksiin siitä, kuinka Napsterin käyttämä DRM voidaan kiertää. Musiikki muutetaan suojatusta WMV-muodosta WAV-muotoon, minkä jälkeen kappaleita voi nauhoitella CD-levyille rajattomasti.
Napsterin tekninen johtaja Bill Pence kuitenkin toteaa lausunnossaan, että puheet hakkeroinnista eivät kuvaa todellista tilannetta. Hänen mukaansa Napsterin käyttämiä suojauksia ei ole varsinaisesti onnistuttu murtamaan, vaan kuvatussa tekniikassa käytetään hyväksi keinoa, jota voisi soveltaa kaikkeen musiikkiin, jota tällä hetkellä digitaalisessa muodossa kaupataan.
Pence jatkaa, että haluaa Napsterin teknisenä johtajana virallisesti lausua, ettei Napsteria, Napster To Go:ta eikä Windows Media DRM:ää ole hakkeroitu.
Engadgetin kuvaamassa menetelmässä Winamp-soittimeen asennetaan Output Stacker-plugi, jolla DRM-suojattu musiikki saadaan tallennettua suojaamattomiksi WAV-tiedostoiksi. Tämä on siis todellakin mahdollista, mutta onnistuu käytännössä vain soittonopeudella. Tunnin musiikkirupeaman rippaus kestäisi siis samaisen tunnin verran. Tekniikkaa voikin verrata musiikin nauhoittamiseen radiosta. Työlään ja aikaavievän kopiointitavan aiheuttaman piratismilisän voi olettaa jäävän vähäiseksi.
Lähde:
Yahoo! News
8 KOMMENTTIA
LaLLi801/8
Kiusa se on pienikin kiusa. Ymmärrän tietysti Napsterin kantaa että ei siinä Napsteria häkätty vaan sovellettiin yleistä aukkoa jonka tietokoneet mahdollistaa. Saas nähdä kuinka moni "testaa" napsteria sen ilmaisen kuukauden ja lopettaa tilauksen uuden kokoelman kanssa.
Solitude2/8
Mitäs sitten kun se yksi on ripannut sen "kamalan pitkän ajan" sitä albumia(vaikka kuunnellessaan sitä ekaa kertaa...), niin sen jälkeen kopionti on tasan yhtä nopeaa kuin muukin kopiointi - mitä nyt nykykoneet jaksaa bittiä työstää.
Poliitikoksi kannattaisi ryhtyä.
QUOTE:" -- suojauksia ei ole varsinaisesti onnistuttu murtamaan, vaan kuvatussa tekniikassa käytetään hyväksi keinoa, jota voisi soveltaa kaikkeen musiikkiin, jota tällä hetkellä digitaalisessa muodossa kaupataan."
Eli toisin sanoen suojauksia ei ole murrettu, vaan ne sattuvat olemaan niin surkeat että tälläinen "yleinen konsti" tepsii niiden kiertämiseen. Mitähän järkeä on laittaa "ultra hienot" suojaukset johonkin biisiin JOS NE EIVÄT SITÄ SUOJAA?!?
Se on vaan rahaa se... kohta verkossakin maksaa albumi sen 25 egee ja sit saa jännäkakka pyllyssä testata et toistaako se mun mediasoitin sitä tiedostoa vai ei, kun siinä on ne miljoonat suojaukset. Ziiiish...
amtiainen3/8
Kaikki suojauskeinot ovat aina purettavissa. Jos ei digitaalisesti niin sitten vaikka nauhoittamalla linjatulolla. Ei tuota Napterin DRM suojausta ole todellakaan hakkeroitu.
Jos tuota kikkaa pidetään jonain hakkerointina niin en voi muuta kuin ihmetellä. Macintosh koneilla kun on olemassa sellainen softa joka purkaa iTuneksen DRM suojatut AAC kappaleet sellaista vauhtia että päätä huimaa. Ei tarvitse odotella todellakaan odotella tuntia eikä sitä edes pakata mihinkään muuhun formattiin. Vain suojaukset poistuvat, eli itse kappale pysyy muuten muuttumattomana.
Mutta hei, miksi kukaan ei hehkuta sitä?
Siihen on varmaan muutamia syitä:
1) Ohjelma on vain Macille ja heitä on vain 5% kaikista tietokonekäyttäjistä. Ja muutenkin warettajien osuus Mac käyttäjistä on vain muutama prosentti (sanaa ei voi sanoa PC käyttäjistä).
2) Musiikkikappaleita ei rajoiteta iPod soittimissa. Koneesta voit ladata vaikka 100 iPod soittimelle kappaleita.
3) Voit kuunnella kappaleita yhtä aikaa 5 eri koneella (vaikka soittaa kaverisi koneella) ja siirrellä kappaleita niin moneen koneeseen kuin tahdot.
4) Voit polttaa Audio CD:n 5 kertaa täysin saman playlistan (jos ei riitä niin tee sama playlista uusiksi). Itse kappaleissa ei ole polttorajoituksia.
Se miten suojaus puree riippuu paljon millaisia käyttäjiä ja millaisia suojauksia myydyissä kappaleissa käytetään. Suojauksia ei ole tehty ainakaan iTuneksessa sellaisiksi että niistä koituisi haittaa itse käyttäjälle (esim. Netanttila tai biisi.fi). Noissa kahdessa suojaus on tehty niin hankalaksi että musiikki pitää kerta kaikkiaan poltta Audio CD:ksi ja ripata CD:ltä MP3:ksi että sillä musiikilla edes tekisi jotain.
Napterissa taas mättää tuo että jos ei maksa kuukausimaksua niin soittooikeudet poistuvat soittimesta. Sekin vain oikeastaan johtuu siitä että Napterissa musiikki on periaatteessa vain vuokrattua musiikkia ei ostettua niinkuin muissa palveluissa.
PS. Jos joku marisee että iTuneksella ei voi polttaa MP3 levyjä niin voin sanoa etten ole tarvinnut ikinä AAC muuntaa MP3 CD levyksi. Koneella kuuntelen musiikkia iTuneksella, matkalla iPodilla ja autossa kuuntelen auton FM radiosta iPodia 40euron iTrip lisälaitteella (lisälaite joka siirtää äänen langattomasti FM radioaalloilla).
PS2. Solitude saisi kyllä vähän miettiä mitä kirjoittelee. Huomaa että kirjoittelee kuin mikäkin warettava ikiteini. Kirjoitus alkaa heti uhoomisella että "minä todistan että kyllä sen pystyy" mentaliteetilla. Ja tuskin verkossa levyt tulee maksamaan ikinä enempää kuin kaupassa varsinkaan tuota 25 euroa. Kasva ensin aikuiseksi, hanki oikea työ ja osta sitten musiikkia vaikka iTunes verkkokaupasta niin tiedät mitä on musiikkinautinto ilman P2P räpellystä.
andreb2m4/8
Itse asiassa netAnttilan softalla saa biisin siirrettyä suoraan kiintolevylle, samoin kuin ulkoiselle soittimelle suojaamattomaan muotoon. Ihmettelen vielä tähän päälle tuota toistenne kritisointia ja ilmoitan että olen 35 vuotias kahden lapsen isä ja yrittäjä - ettei nyt wareteiniksi kukaan erehdy vertaamaan!
amtiainen5/8
@Andreb2m
Itse olen ollut siinä luulossa että kappaleisiin on sisällytetty tiedot kuinka monta kertaa tiedoston voi polttaa ja siirtää ulkoiselle musiikkisoittimelle. Luulin että siirretty kappale olisi suojattu, mutta jos se ei olekkaan suojattu niin sitten aseiahan on paljon paremmin kuin kuvittelin. Tosin pitäähän käyttäjän olla aika varuillaan että muistaa ottaa varmuuskopiot siirtämällä kappaleet suojaaamattomina jonnekkin talteen ettei suoraan siirrä niitä johonkin soittimeen ja sitten poistele vähän ajan päästä niitä.
Itse luin käyttäohjeet http://download.netanttila.com/scweb/scwebshop.dll?showpage?organisationid=ECAB2407-9707-1345-85A3-81A5D870E35F&filename=instructions&languagecode=FI#r8
Ja sain käsityksen että siirrtettyäsi kappaleen esim. soittimeen se olisi edelleen suojattu WMA tiedosto. Sitä kun ei kunnolla Netanttilan sivuilla sanota. No joka tapauksessa Netanttilan musakaupassa on kappalekohtaiset rajoitukset joita ei ole esim. Applen iTuneksessa. Applen suojaukset kun taas liittyvät playlistoihin ja siihen että käyttäjä kirjautuu omalla tunnuksella.
weemre6/8
Ajattelin ostaa mp3 soittimen, ja pakko myöntää että seuraava ajatus oli "pitääpä ladata heti musiikkia valmiiksi".
Ja vasta kun näin täällä jonkin uutisen näistä musiikin verkkokaupoista tajusin että "niin, voihan sitä musiikkia ostaakkin".
Vanhemmat ihmiset varmaankin ihmettelevät miksi 'lataaminen' on korvannut sanan 'ostaminen' nuorten (alle 35 tms.) puhekielessä.
Kun on totuttu että jokin on ilmaista niin siitä ei haluta sitten millään maksaa.
Ihme ettei tullut ensin mielee että mistä saisin ladattua mp3 soittimen...
Solitude7/8
@amtiainen
Olen pahoillani jos kärkäs kirjoitustyylini ei sopinut sinulle. Tarkoitus ei ollut uhota että minä tai joku muu pystyy siihen tai mitään muutakaan, vaan ilmoittaa oma mielipiteeni asiasta ja Bill Pence:n "poliittisesta" lausunnosta. Nämä lausunnothan nimenomaan kulkee otsikon 'Kommentoi uutista' alla.
Tottakai oli äärimmäisen tärkeää yrityksen kannalta puhdistaa oma softa kyseenalaisesta maineesta oikaisemalla että ohjelmistoa ei ole crakkeroitu, vaan että itse musiikissa oleva suojaus on vain kierretty. Se nyt vaan ei muuttanut alkuperäistä uutista juurikaan. Minusta alkuperäinen uutinen oli lyhyesti: "Taas yksi suojaus murrettu". Nyt se vaan muutui muotoon" -- kierretty".
Sama "aikuisten kielellä". Minusta on täysin järjetöntä yrittää suojata musiikkia/rajoittaa sen käyttöoikeuksia, koska jokainen lisätty kryptaus/suojaus huonotaa tiedoston yhteensopivuutta ja hinta ylimääräisistä toimista siirtyy aina kuluttajalle. Tällä perustelin hintojen nousua. Tämä sota tuntuu vain kiihtyvän ja itse kuluttaja, jonka takia musiikkia ja musiikkibisnestä tehdään jää pahasti jalkoihin ja unohduksiin.
Quote:"Kasva ensin aikuiseksi, hanki oikea työ ja osta sitten musiikkia vaikka iTunes verkkokaupasta niin tiedät mitä on musiikkinautinto ilman P2P räpellystä."
Tuo nyt oli minusta vain osoitus omasta "kypsyydestäsi".
gerbiili8/8
totta sikäli että tuntuu että nuorilla (olen kyllä itsekkin alle sen 35 mikä sanottiin) ei tunnu olevan sanaa ostaa, vaan se on lataa. Toisaalta, en ala maksamaan kalliita summia albumista ennen kun olen sen kuullut. Mikäli olen pitänyt. sitten ostanut ja siirtänyt ceedeelä koneelle mikä on lailista. ainoa on vaan että kaikki levyt eivät ole suostuneet toimimaan, koska on ne kopiosuojaukset vaikeuttamassa..
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT