AfterDawn logo

Applelta musiikkipalvelu?

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Los Angeles Timesissa olevan jutun mukaan Apple olisi suunnittelemassa kaupallisen musiikkipalvelun avaamista lähiaikoina. Saman jutun mukaan yhtiö on onnistunut lisensoimaan neljän suuren levy-yhtiön materiaalin palveluun jo tässä vaiheessa.

Kommenttien mukaan Applen rakentama palvelukonsepti on niin helppokäyttöinen, että levy-yhtiöiden pomot ovat vakuuttuneita sen onnistumisesta. Palvelun teknisestä toteutuksesta ei ole olemassa kuin huhuja, mutta se tiedetään, että Apple on lisensoinut verkkokauppajätti Amazonilta sen patentoidun 1-click -maksujärjestelmän palvelun käyttöön. Lisäksi pidetään "varmana", että palvelu tulee integroitumaan kiinteästi yhtiön iTunes-ohjelmistoon sekä yhtiön megasuosittuun iPod-MP3-soittimeen.

Ongelmaksi tietysti muodostuu se, miten Windows-käyttäjät hoidetaan ja missä formaatissa palvelun musiikki jaellaan. Nämä ovat ainakin tällä hetkellä avoimia kysymyksiä, joihin toivottavasti saadaan vastaus lähiaikoina. Huhutaan myös, että Sony olisi ainoana suurena levy-yhtiönä kieltäytynyt yhteistyöstä sen vuoksi, että Apple haluaa palveluun mahdollisuuden polttaa imuroituja kappaleita CD-levylle ja Sony ei pidä ajatuksesta.


Lisää aiheesta:

LA Times (vaatii rekisteröinnin)
Seattle Times

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT