AfterDawn logo

Sano-Ei-Kasettimaksulle.com

Jari Ketola Jari Ketola
6 kommenttia

Suomalainen verkkokauppa Verkkokauppa.com on kysellyt kansanedustajaehdokkaiden kantoja kasettimaksuun. Vajaasta neljästäkymmenestä vastanneesta ehdokkaasta ainoastaan kaksi kannattaa maksua.

Kasetti/CD/DVD -maksu on järjetön, luonteeltaan rangaistusvero vapaalle tietoliikenteelle ja tiedon tallentamiselle. Työpaikalla se näkyy kustannustekijänä ja haittaa ammatinharjoittamista.

Kasettimaksun suuruus on jo melkein puolet tuotteen hinnasta. Asiaa voisikin verrata printteripaperin verottamiseen. Nykyisellään maksu suuntautuu suurimmassa osassa tapauksia muiden, kuin musiikin ja viihteen laitonta kopiointia harrastavien maksettavaksi.

Osoitteesta www.Sano-Ei-Kasettimaksulle.com löydät lisätietoja aiheesta ja listan ehdokkaista ja heidän mielipiteistään. Toki listan keräystapa ja -taho vaikuttaa huomattavasti tuloksiin. Joka tapauksessa kyseessä on yksi kriteeri, joka kannattaa ottaa huomioon, kun miettii, kenelle äänensä antaa. Nyt on tilaisuus vaikuttaa!

6 KOMMENTTIA

Jarpo1/6


Miksi porvaripuolueiden edustajat ovat noin hiljaa aiheesta?

Eipä olisi uskonut. Onko pakko kääntyä muiden puolueiden äänestäjäksi.

hjuw2/6

Jos olet rikas toki äänestät porvareita. Köyhänä äänestän jotain muuta. Mutta kuka suostuisi ehdokkaista ajamaan teoston muitakin (älyttömiä)maksuja pois(kuten parturit, taksit...).

avihrial3/6

On aivan perseestä että joutuisi maksamaan omista äänityksistä muille kaupallisille bändeille.Meillä ainakin suurin osa cdr levyistä menee siihen että nauhotetaan omia treenejä/siirrellään nauhotuksia koneesta toiseen.Ja vaikka suomessa cdr:n hintaa nostettaisiin tommosella kusipää maksulla niin joku alkaa rahtaamaan niitä kuitenkin ulkomailta.Toisekseen jos mun mielestä jonkun bändin levy on hyvä niin kyl mä silloin ostan levyn kaupasta sekä lähen kattoon keikkaa.Valitettavasti monesti vaan tuntuu olevan että levyllä on pari hyvää biisiä ja loput täyttä paskaa.Eli kyllä hyvä Musiikki myy levyjä kaupasta.Ei se että niitä mainostetaan väkisellä pakotetaan kuuntelemaan.Eli jos bändillä on tosi "faneja" niin kyllä ne levyjä ostaa ja kuuntelee niitä myös vuosien jälkeen,toisin kuin ns. kaupalliset ja pinnalliset muotihitit,jotka vaipuu pimetoon vuodessa parissa. Sikäli että cd levy on kopio suojattu niin kätevä tyyppi vetää radiosta rca-ulostosta piuhan ,rca-plugi ,tietokoneen äänikorttin line in reikään ja nauhottaa kappaleet ennen kuin ne on edes kaupassa...

PJKuona4/6

"Ja vaikka suomessa cdr:n hintaa nostettaisiin tommosella kusipää maksulla niin joku alkaa rahtaamaan niitä kuitenkin ulkomailta."

Valitettavasti tuohon cd-r:n hintaan kuuluu jo nyt tuo kasettimaksu. Kasettimaksu pitää hinnan suurinpiirtein kaksinkertaisena. Eli tyhjät cd levyt maksaisivat noin puolet nykyisestä ilman tätä "mafia" -tyyppistä maksua.

Ulkomailta tilatessa taas on vaarana että tilaamasi levyt jäävät tulliin etkä saa niitä sieltä pois ennenkuin olet maksanut niistä tuon kasettimaksun.

Paras ja nopein ratkaisu tähän ongelmaan on muuttaminen ulkomaille. Se on ratkaisu jonka ainakin itse ajattelin toteuttaa heti kun valmistun. On tullut mittatäyteen jo aikoja sitten kaikenmaailman käyttöveroista, bensaveroista, ajoneuvoveroista ja kasettimaksuista. Pitäkööt herrat "veroparatiisinsa".

uggeli5/6

Kuinka moni on käynyt allekirjoittamassa tuon vetoomuksen eduskunnalle? Itse ainakin olen sillä vaikuttihan sananvapaus vetoomuskin päättäjiin kunhan nimiä tuli tarpeeksi.. No ok oikeastaan en tee mitään tiedolla kuinka moni teistä on sen allekirjoittanut, mutta kunhan totean että allekirjoittakaa ihmeessä mahdollisimman moni.. :) Linkki adressiin löytyy siis http://www.sano-ei-kasettimaksulle.com sivun alaosasta. Ja toki nyt on myös vaaleissa hyvä tilaisuus yrittää vaikuttaa asiaan..

JetSonI6/6

Markka vanhaa rahaa (n. 0.17 €) per hyvä kappale on mun mielestäni hyvä korvaus tekijöille. Jostain musiikkivideosta vois sitten hyvittää 1 markka per minuutti (n. 0.50 €/3 min) tekijälle, ei millekään levittäjän retkulle. Elokuvista olen valmis maksamaan 5-10 €, jos ne ovat hyvälaatuisia ja suomiteksteillä, siis edelleenkin tekijälle, ei levittäjälle. Tietokoneohjelmista pitäis saada ilmaset päivitykset esim. versiosta 5.0 versioon 5.9 asti, sitten pitäis saada vähintään 50 % seuraavan version (versio 6.0)hinnasta pois, paitsi, jos se on ollut vain iso bugipäivitys, jolloin se pitää ehdottomasti saada ilmatteeksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT