AfterDawn logo

Yksityisyydensuojaa puolustava järjestö vastustaa MPAA:n aikeita yliopistoissa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

EPIC, yhdysvaltalainen yksityisyyden suojaa puolustava järjestö, on hyökännyt MPAA:n ja RIAA:n vaatimuksia vastaan Yhdysvaltain yliopistoleirissä.

RIAA ja MPAA ovat viimeksi kuluneen muutaman kuukauden aikana lähettäneet kirjeitä yliopistojen hallintoelimille varoittaen niitä P2P-ohjelmien käytöstä niiden verkkojen kautta ja ovat vaatineet yliopistoja valvomaan verkon käyttöä laittoman materiaalin levittämiseen sekä kieltämään P2P-ohjelmistojen käytön kampusalueilla.

EPIC on lähettänyt oman kirjeensä yliopistoille, jossa se sanoo tarkkailun ja kontrolloinnin rajoittavan opiskelijoiden kriittistä tiedonhakua, vapaata ajattelua sekä tuhoavan yliopisto-opetuksen peruspilareihin kuuluvan vapaan sanan toteutumisen yliopistojen sisällä.

EPIC lisäksi sanoo kirjeessä, että MPAA ja RIAA pyrkivät ennenkaikkea siirtämään vaatimuksillaan vastuuta laittoman materiaalin tarkkailusta itseltään yliopistoille, kuluttaen näin yliopistojen muutenkin rajallisia resursseja.

Lähde: ZDNet UK

2 KOMMENTTIA

jylppy851/2

Oikeus ja kohtuus onkin että nuo eivät saa riehua valloillaan nuorien keskellä ja heidän aikeistaan epäilen vaan pedofiilisuutta jos ovat menossa y-opistoihin valvomaan verkon käyttöä, en usko että ne sinne uskaltaa silti hyökkäystä tehdä enkä myös sitä että siellä paljon mitään leviääkään.

Easycola2/2

On se kumma että pillastuvat noinkin yksinkertaisesta pyynnöstä. Varsinkin kun verkkojen adminit vallan hyvin tietävät miten P2P-ohjelmien käyttöä voi rajoittaa, jos vain halua löytyy. Aikanaan skannaajat ja FTP/FXP:n käyttäjät huomasivat yliopistoservujen käyttökelpoisuuden "demojen" levittelyyn maailmalle..;) Niin huomasin *köh* minäkin. Edelleen ihmettelen kuinka helvetin lapsenkengissä on/oli verkon rutiinitarkkailu.

"EPIC on lähettänyt oman kirjeensä yliopistoille, jossa se sanoo tarkkailun ja kontrolloinnin rajoittavan opiskelijoiden kriittistä tiedonhakua, vapaata ajattelua sekä tuhoavan yliopisto-opetuksen peruspilareihin kuuluvan vapaan sanan toteutumisen yliopistojen sisällä."
EPIC:lle kysymys: Miten p2p-ohjelmien käytön rajoittaminen liittyy tiedonhaun, vapaan ajattelen jne rajoittamiseen...?:D EPICin porukat käyneet katsomassa Stonen JFK:a hiljattain varmaankin..;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT