AfterDawn logo

RIAA haastoi AudioGalaxyn oikeuteen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
5 kommenttia

RIAA haastoi tänään yhden vanhimmista elossaolevista P2P-palveluista, AudioGalaxyn, oikeuteen New Yorkissa. RIAA syyttää AudioGalaxya tekijänoikeusrikkomuksista ja syyte sisältää listan yli 400 palvelusta löydetystä tekijänoikeuksien alaisesta musiikkikappaleesta.

AudioGalaxy aloitti vuoden 2001 puolivälissä tekijänoikeuksilla suojattujen musiikkikappaleiden suodattamisen palvelustaan, mutta RIAA sanoo tämän suodattamisen olleen tehotonta. Sama väite lopulta onnistui sulkemaan Napsterin viime vuoden heinäkuussa.

AudioGalaxy Satellite on jo kauan ollut MP3-kerääjien (ei siis "sunnuntaiharrastajien" :-) suosiossa laajan valikoimansa ansiosta -- sitä pidetään mm. yhtenä harvoista P2P-palveluista, josta löytyy bootleg-materiaalia sekä suomalaista musiikkia.

RIAA:n haasteeseen liittyivät mukaan myös musiikinjulkaisijoiden etujärjestö NMPA sekä säveltäjiä ja sanoittajia edustava Harry Fox Agency.

Tällä hetkellä RIAA:lla on eri oikeusasteissa jutut Napsteria, AudioGalaxya, MP3Board.com:ia (ainoa ei-P2P-palvelu), KaZaA BV:tä (alkuperäisen KaZaAn sekä FastTrackin kehittänyt yritys), Madsteria (entinen Aimster), Groksteria sekä Streamcast Networksia (Morpheuksen omistaja) vastaan. Yksikään jutuista ei ole ratkennut, mutta osa yrityksistä on jo joko lopettanut tai lopettamassa puhtaasti taloudellisista syistä -- Yhdysvalloissa oikeudenkäynti ei tunnetusti ole aivan halpaa. Tällä viikolla mm. hollantilainen KaZaA BV ilmoitti, että se saattaa lopettaa toimintansa, koska sillä ei ole varaa jatkaa oikeusjuttujaan pidemmälle.

5 KOMMENTTIA

tommi851/5

No ei prk!
AG on paras suomalaisen/ulkomaisen musiikin hakuun suunniteltu ohjelma.

Tupsukka2/5

WinMX ei ole tuolla syytettyjen listalla... Eiköhän se pian sinne pääse.

Jake3/5

Toisaalta ihan hyvä, että jonkinlainen kuri löytyy laittomien tiedostojen jaossa.
Eihän sitä tällä menolla "mikään tiedostojen tekijä" firma pysy pystyssä, jos kaikki löytyy ilmaiseksi netistä..

tacez4/5

EII! Ei WinMx:sää saa haastaa! Se rulettaa! On kyllä huono juttu että noita haastetaan. Haen itse musaa WinMx:llä päivittäin...

Jake5/5

Toivottavasti winmx joutuu oikeuteen :) ...
Kazaa saattaa lopettaa toimintansa, koska rahat ei enää riitä oikeudenkäyntiin..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT