AfterDawn logo

Kauneuden kääntöpuoli - Surface Pro 3 on lähes mahdoton korjata

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
2 kommenttia

Erilaisten laitteiden purkamis- ja korjaamisoppaisiin erikoistunut iFixit on julkaissut artikkelin Microsoftin uudesta Surface Pro 3:sta. Laitteen korjaaminen osoittautui käytännössä mahdottomaksi tehtäväksi.

Surface Pro 3 on edeltäjiään hieman ohuempi, eli paketti on suljettu aiempaa tiiviimmin. Tämä voi parantaa käyttökokemusta ja tehdä tabletista paremman näköisen, mutta korjaustöitä se vaikeuttaa huomattavasti.

Kokonaisuudessaan sivusto antoi laitteelle vain yhden pisteen kymmenestä, eli korjaaminen on hyvin vaikeaa. Jo aiempi Surface Pro 2 -malli sai aikanaan sivustolta saman pistemäärän, eikä kolmosversio tee huollosta ainakaan yhtään helpompaa.

Huolimatta vankasta kokemuksesta ja varovaisuudesta iFixitin testikalun näyttö rikkoutui tablettia avattaessa. Sivustolla huomautetaankin, että jo pelkästään laitteen näytön irrottaminen on suuri riski, eikä sitä pidä siis lähteä tekemään heppoisin perustein.


Sivuston kokemusten perusteella Surface Pro 3:n SSD on periaatteessa vaihdettavissa, mutta käytännössä tee-se-itse-miehen on otettava riski laitteen rikkoutumisesta jo sitä avatessaan. Surfacen akku puolestaan oli niin tiukassa kiinni, että sen saaminen irti tuhoamatta vähintäänkin akkua itseään on hyvin pitkäjänteinen tehtävä. Myös näytön vaihtaminen on ongelmallista hankalan avaamisen ja erikoisten liittimien vuoksi.

2 KOMMENTTIA

Lakupiip1/2

Ite kärsin mielummin paksusta laitteesta kuin siitä että aina jos ja kun jotain menee rikki, täytyy ostaa uusi laite.

hannibal_pjv2/2

Well täppärit ovat aika tavalla kertakäyttötuotteita. Oikeat koneet sen sijaan pitäisi valmistaa niin, että ne voisi jopa korjata. Paksu ja painava täppäri ei vain ole kirjan/lehden vastine keveyden ja luettavuuden suhteen. Mutta toivottavasti niissäkin ilmestyy laitteita joita voi huoltaakkin, vähintäänkin valinnanvaran suhteen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT