AfterDawn logo

PS3:n PlayTV-tallennuksia sittenkin mahdollista kopioida

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
1 kommentti

Viime kuussa Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin PlayTV-nimellä kulkevaa digiviritin sai osakseen ikävää uutisointia, kun Eurogamer-sivuston Sonyltä saamien tietojen mukaan PlayTV:n tekemät tallennukset suojataan DRM-suojauksilla, eikä niitä voi täten katsella muilla laitteilla.

Viime kuussa nettiin levisi kuitenkin huhuja, joiden mukaan tallenteita pystyy kuitenkin kopioimaan esim. USB-muistitikulle konsolin XMB-käyttöliittymän kautta. Nyt ComputerAndVideoGames-verkkojulkaisu on vahvistanut omassa laitearvostelussaan, että videot saa todellakin siirrettyä normaalina MPEG-2-tiedostona eteenpäin konsolilta

Myös Guardian-lehden blogissa Sony on vahvistanut, että tallenteiden kopiointi ja muuntaminen voi onnistua asiansa osaavilta ihmisiltä, mutta PlayTV:tä ei ole luotu tähän tarkoitukseen, eikä Sony kannusta kuluttajia moisiin toimenpiteisiin.


Tietyt tahot epäilevät, että Sony voi kuitenkin muuttaa tätä toiminnallisuutta tulevaisuudessa konsolin firmware-päivitysten tai PlayTV-ohjelman päivitysten avulla. Pahimmassa tapauksessa ominaisuus poistetaan kokonaan. Parhaimmassa tapauksessa PS3:lle lisätään mahdollisuus muuntaa videoita esim. PSP-yhteensopivaan formaattiin, jolloin tallenteita ei tarvitsisi kierrättää tietokoneen kautta, vaan ne voisi siirtää PSP:n muistikortille suoraan oikeassa formaatissa.

1 KOMMENTTI

kortonki1/1

Joo, Sony erittäin todennäköisesti tulee ampumaan itseään jalkaan ja lisäämään vielä hieman vahvemmat DRM-salaukset niihin tallennuksiin
seuraavassa firmiksessä.

Yhtiöllä kun on tietotaitoa ja kokemusta noiden kuluttajien elämää hankaloittavien asioiden toteuttamisesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki